Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Premierea voluntarilor

Ziua voluntarului Caritas, a 5-a ediției,

Premierea voluntarilor

Cu ocazia celebrării Zilei internaționale a voluntarilor, Caritas Eparhial Oradea a organizat Ziua voluntarului Caritas, a 5-a ediției, joi, 9 decembrie 2010, în sala festivă a Liceului Greco-Catolic din Oradea.

Asociația se bucură de sprijinul a 150 de voluntari înscriși în baza unui contract de voluntariat. Voluntarii au fost premiați pentru activitatea depusă în 2010.
La eveniment a fost prezent PSS Virgil Bercea, Adina Patroc din partea ASCO, voluntari, precum și alte persoane care au dorit să fie alături de voluntari. Evenimentul a fost transmis în direct pe internet de către www.cristv.ro.
În cadrul evenimentului au fost prezentate activitățile în care voluntarii s-au implicat în 2010 și pentru care vor fi premiați.
Premiu pentru programul "O masă caldă". „O masă caldă pentru cei săraci” este un serviciu prin care zilnic, 30 de persoane, beneficiază gratuit de două feluri de mâncare gătită și pâine. Rolul voluntarilor este de a distribui hrana caldă oferind de asemenea o vorbă bună beneficiarilor.
Nominalizații au fost: Bencheu Georgeta, Dat Liviu, Oprean Ligia, Burdaș Ciprian, Papiț Alin. Premiul s-a acordat voluntarului Liviu Dat.
Premiu pentru programul "Bunul samaritean". Este un program prin care asigurăm beneficiarilor îmbrăcăminte adecvată sezonului; voluntarii din acest program efectuează două activități. Prima se referă la selectarea și aranjarea îmbrăcămintei primite din donații, iar a doua, la distribuirea propriu-zisă a acestora, o dată pe săptămână.
Nominalizații au fost: Alina Banciu, Liviu Dat, Georgeta Finna, Melania Sărăcuț, Timeea Szombati. Premiul s-a acordat voluntarei Alina Banciu.
Premiu pentru servicii de îngrijire la domiciliu. În cadrul acestui serviciu, voluntarii s-au implicat în coordonare și în vizite la domiciliu a beneficiarilor bolnavi și de cele mai multe ori imobilizați. Vizitele la domiciliu s-au concretizat în oferirea de sprijin pentru activitățile casnice și administrative, socializarea beneficiarilor și chiar oferirea unor servicii de specialitate. Premiul s-a acordat voluntarei Voichița Vâșcan.
Premiu special unei persoane care a sprijinit constant Centrul de Îngrijire la Domiciliu. Premiul s-a acordat voluntarei dr. Narcisa Cizmaș.
Premiu pentru campania 2%. Direcționarea unui procent de 2% din impozitul care a fost reținut de stat în anul precedent, pentru construirea unei case pentru persoanele vârstnice, Casa Frențiu. Cu ajutorul voluntarilor am reușit ca și în acest an să atragem persoane care să direcționeze acest procent asociației noastre. Aceștia au pregătit plicuri personalizate pe care le-au distribuit în oraș alături de formularele 2%.
Nominalizații au fost Georgeta Finna și Alexandru Mureșan. Premiul s-a acordat voluntarei Georgeta Finna.
Premiul Colecta de Crăciun 2009. Aceasta s-a desfășurat la un super-market din municipiul Oradea, și de această dată, voluntarii fiind foarte activi, implicându-se în distribuirea de fluturași, colectarea alimentelor și primirea donațiilor.
Nominalizații au fost: Cornelia Vesea, Levente Toth, Georgeta Finna, Radu Chirodea, Ioana Aciu. Premiul s-a acordat voluntarei Cornelia Vesea.
Premiul Colecta de Paști 2010. Ca și anii precedenți, voluntarii ne-au sprijinit la colecta de Paști în trei dintre cele cinci biserici în care aceasta s-a desfășurat.
Nominalizații au fost: Ioan Bodea, Alexandru Farc, Alina Banciu, Vlad Raita. Premiul s-a acordat voluntarului Ioan Bodea.
Premiu pentru strângere de fonduri. Pe lângă cele trei activități prezentate anterior și care se referă la strângerea de diferite fonduri, asociația mai implică voluntari și în alte activități de acest gen. În acest an ne referim la solicitări față în față, colectă stradală pentru rechizite, realizare de felicitări.
Nominalizații au fost: Alexandru Mureșan și Georgeta Finna. Premiul s-a acordat voluntarului Alexandru Mureșan.
Premiu pentru activitate economică. De-a lungul anului, voluntarii s-au implicat și în activitățile croitoriei sau ale Librăriei Gutenberg, activități economice ce sprijină serviciile sociale ale asociației.
Nominalizații au fost Georgeta Bencheu și Roberta Anca.Premiul s-a acordat voluntarei Roberta Anca.
Premiul "Prieteni pentru un zâmbet". Un program prin care voluntarii clovni realizează vizite la spitalul de copii din Oradea, aducând astfel un zâmbet pe buzele copiilor internați.
Nominalizații au fost: Alexandru Farc și Laura Pușcaș.Premiul s-a acordat voluntarului Alexandru Farc.
Premiu pentru activități administrative. Traduceri, transport mobilă de la donator la beneficiar, completare baze de date, zugrăvit, curățenie sunt câteva din activitățile administrative prin care voluntarii ne-au ajutat și în acest an.
Nominalizații au fost: Georgeta Finna, Alexandru Mureșan și Mariana Mureșan. Premiul s-a acordat voluntarei Mariana Mureșan.
Premiu special unui grup de persoane care ne-au sprijinit activitatea prin energia, timpul și resursele lor. Surorile Franciscane Misionare ale lui Cristos fac parte din grupul celor care sunt constant alături de noi în mod voluntar. Pentru aceasta le suntem mulțumitori și dorim să le arătăm un mic gest de apreciere. Premiul s-a acordat surorilor Pier-Paola, Maria și Kasia.
Premiu special acordat unui grup de voluntari americani care își oferă constant disponibilitatea de a ne sprijini în diferitele activități. Premiul s-a acordat voluntarilor John Gardiner și Stuart Johnsen.
Premiu pentru disponibilitate i-a fost acordat voluntarului care și-a manifestat constant dorința de a participa la cât mai multe activități și care și-a oferit disponibilitatea de a ne ajuta ori de câte ori avem nevoie. Premiul s-a acordat voluntarei Timea Szombati.
Premiul "Cel mai activ voluntar". Este premiul oferit voluntarului care a cumulat cel mai mare număr de ore de voluntariat. Premiul s-a acordat voluntarului Alexandru Mureșan.
Premiul voluntarul anului
Bineînțeles că toți voluntarii sunt persoane deosebite care au ales ca, de bună voie, să dăruiască din timpul și din energia lor pentru un scop bun. ,,Voluntarul anului” este un premiu pe care îl acordăm în fiecare an unui voluntar care s-a evidențiat prin disponibilitate și implicare pe tot parcursul anului. Premiul s-a acordat voluntarei Georgeta Finna.
Momentele artistice au fost asigurate de: Cvartetul de coarde Re-belle – Popa Teodorian, Costin Eva, Vulturar Vasile și Cocora Bogdan, cu un recital de Alexander Glazunov din lucrarea intitulată „Nouvelle” și Wolfgang Amadeus Mozart – Divertisment.
Domnul Crișan Ionel este una din persoanele care a beneficiat direct de sprijinul voluntarilor. Prin cântecul, la fluier a două colinde și o poezie recitată, dânsul a dorit să le mulțumească voluntarilor, în numele tuturor persoanelor care au beneficiat de ajutor din partea lor.
Au mai cântat: Csordas Brigitta și Alexandru Mureșan: Concert pentru două viori în re minor de Johan Sebastian Bach.
Un alt moment a fost oferit de trupa de teatru a Liceului Teoretic „Lucian Blaga”, sub îndrumarea doamnei prof. Sânziana Neșiu, cu piesa „D-ale noastre”, un pamflet la situația politică a țării, cu scenariu original, scris chiar de membrii trupei.
Ultimul moment artistic a fost oferit de cel mai tânăr magician profesionist din România, campion internațional al magiei și cea mai tânără iluzionistă din România: Eduard Malița și Bianca Onița.
Toți voluntarii prezenți au fost invitați pe scenă pentru a le fi oferit un simbol al recunoștinței asociației. (Iulia Iova)

Trimite email
vineri, 3 mai 2024, 02:25:55 Ora de vară a Europei de Est