Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

„STARPRESS” - ediția a ll-a

Ligya Diaconescu: „Concursul internațional de poezie pentru românii din întreaga lume”

„STARPRESS” - ediția a ll-a

Două forțe scriitoricești din Vâlcea – România și Montreal – Canada au lansat în 2008 primul concurs internațional de poezie, pentru românii din întreaga lume, intitulat „STARPRESS”.

Începând cu data de 1 februarie 2010, se va desfășura cea de-a doua ediție a concursului „STARPRESS”.
Concursul internațional de poezie pentru românii din întreaga lume” „STARPRESS” este organizat de publicația internațională online STARPRESS www.valcea-turism.ro (e-mail: star_ligya@yahoo.com), (revista românilor de pretutindeni), în parteneriat cu Radio România Internațional, TVRM România, publicația „Candela” – Canada, în colaborare cu: Agenția de presă a românilor de pretutindeni – Romanian Global News și redacția RGN Press (www.rgnpress.ro), Agenția de presă „Așii români” (www.asiiromani.com), cu sprijinul a numeroși scriitori români din diaspora, printre care amintim colaboratorii revistei noastre, STARPRESS (www.valcea-turis.ro):
• George ROCA (revista Romanian VIP Dallas) – Sydney, N.S.W., Australia
• Magdalena Albu (revista Romanian VIP Dallas), Romania
• Lucreția BERZINTU (revista Romanian VIP) – Israel
• Octavian CURPAȘ (revista Phoenix Magazine) – Phoenix, Arizona, USA
• Lucian HETCO (revista Agero) – Stuttgart, Germania
• Cezarina ADAMESCU (revista Agero)– Romania
• Melania Cuc (revista Agero) – Canada, Romania
• Florin ZAHEU – Stuttgart, Germania
• Virgil CIUCA – New York, N.Y., USA
• Aurel STAN – Ohio, USA
• Elena BUICA – Pickering, Ontario, Canada
• Ion CUZUIOC – Republica Moldova
• Mariana ZAVATI-GARDNER – Anglia
• Monica YANGOU – Cipru
• Eva DEFESES (Niram Art) – Madrid, Spania
• Alexandru Emil PETRESCU – Madrid, Spania
• Albert GYURIS – Germania
• Viorel BAETU – Germania
și aportul a numeroase publicații naționale și internaționale și posturi de radio –TV, printre care menționăm: revista Agero din Stuttgart, Germania www.agero-stuttgart.de
revista Phoenix Mission -Arizona USA http://phoenixmission.org
revista americană SALTMIN www.saltmin..com
Newsletter Contemporary Christian Connections – USA www.octavian.intercer.org
scriitorul Michael Cutui, Germania – www.michael-cutui.de
revista Lumea sub lupă – Australia www.lumeasublupa.ro
revista Bruxelles Mission – Belgia -www.bruxellesmission.org
revista Romanian Vip www.romanianvip.com
radio Metafora a românilor de pretutindeni www.RadioMetafora.ro(radioul
revista Glas Comun – www.glascomun.info
revista Murmur – www.revistamurmur.info
revista Noi Dacii – Cluj – www..noidacii.ro
ziarul de Iași www.ziaruldeiasi.ro
revista scriitorilor contemporani – http://scriitoriromanicontemporani.com,
revista Flux – Republica Moldova – www.flux.md
revista Știri Botoșanihttp://stiri.botosani.ro,
revista Cetatea lui Bucur – http://cetatea-lui-bucur.com
revista Bocancul literar – www.bocancul-literar.ro
revista Slova creștină – http://slova-crestina.ro
revista Noi, NU ! www.revistanoinu.com
Victorița Duțu – www.victoritadutu.wordpress.com
Neogen – www.neogen.ro
Pagina verde – http://paginaverde.wordpress.com
revista Virtualia – virtualia.wordpress.com
revista Poezia – www.poezie.ro
Romania Italia Community www.romaniaitaliacommunity.eu
Asociația culturală „Ars Longa” e.v. – Nürnberg
teatrul InDArt – blog.indart.ro
eugen-ionut.blogspot.com
Reteaualiterara.ning.com
groups.yahoo.com. Cehia
cenaclul Virtualia Iași
poesis weblog..ro
http://conexiuni.net
www.roliteratura.ro
www.stiri.botosani.ro
www.viataromaneasca.ro
www.clubliteraromanca.blogspot..com
www.cenaclu.intelepciune.ro
www.123people.ch
www.infocrestina.com
www.ortodox.net
www.lacasuriliterare.com
www.cartesiarte.ro
www.adventistonline.ro
http://russkaia.agonia.net
www.tangle.com,www.monitor-cultural.com
www.poesis.weblog.ro
www.elinks.ro/r/internationala
www.ro-muenchen.de
www.realitateadinitalia.com
www.romaniaitalia.net
www.es.wordpress.com
www.aradon.ro
www.sphere.com
www.pasi.ro,
*
Artefactele și simbolistica de premiere, de inspirație istorică din antichitatea greco-română, sunt oferite de „AGORA ROMAGNA LATINA” – Canada, Societate pentru Istorie, Cultură și Latinitate, prin grija domnului Daniel Constantin Manolescu, promotor și tribun al sus-numitei societăți.
Concursul internațional de poezie se desfășoară în perioada 1 februarie – 1 iunie 2010.
Premiile constau în vacanțe în renumite stațiuni turistice românești și în obiecte. Poeziile pentru concurs vor fi trimise pe adresele: star_ligya@yahoo.com
poetgfilip@yahoo.ca
sun_andrada@yahoo.com
free3ymher@yahoo.ca până la data de 31 mai 2010. Comitetul de selecție va delibera până în 15 iunie 2010 .
La finele lunii iunie, se vor anunța câștigatorii și se vor publica versurile premiate.
La concurs se poate participa cu maximum 10 poezii (indiferent de tematică). Concurenții vor prezenta, alături de poezii, un CV și o poză.
Indiferent de rezultatul concursului, cele mai interesante poezii vor fi publicate în paginile revistei noastre și ale tuturor colaboratorilor noștri din diferite state ale lumii.
 Concursul internațional de poezie pentru românii de pretutindeni își propune descoperirea și promovarea creatorilor de poezie autentică în limba română, tineri și adulți, începători și profesioniști, a celui mai bun debut în volum, a celor mai buni poeți consacrați, a celei mai bune antologii, a celor mai bune versuri, care dintr-un motiv sau altul nu s-au putut publica într-un volum.
Cu siguranță, vom descoperi talente pe care dorim să le promovăm în întreaga lume.
Premiile constau în sejururi pentru câte două persoane, la finele lunii august și începutul lunii septembrie, pe litoralul românesc și în renumite stațiuni montane.
Mai multe informații și regulamentul concursului – în revista internațională STARPRESS, www.valcea-turism.ro
sau contactându-ne prin e-mail:
star_ligya@yahoo.com
free3ymher@yahoo.ca

Trimite email
duminică, 5 mai 2024, 06:44:37 Ora de vară a Europei de Est