Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Festivalul de muzică pop pentru copii și adolescenți ,,Star Vivere Music Revolution

Asociația Star Vivere despre

Festivalul de muzică pop pentru copii și adolescenți ,,Star Vivere Music Revolution

Asociația Star Vivere, în parteneriat cu Teatrul de Stat Regina Maria, a organizat, în perioada 25-26 august 2023, cea de a VIII-a ediție a Festivalului de muzică pop pentru copii și adolescenți ,,Star Vivere Music Revolution".

Festivalul s-a  desfășurat pe scena Teatrului Regina Maria reunind peste 80 de momente artistice ale copiilor veniți din toată țara. De la București la Baia Mare, Roman, Piatra Neamț, Botoșani, Iași, Onești și Moinești, la Timișoara, Cluj-Napoca, Buzău, Craiova, Sibiu, Arad, Oradea, Pitești, fiecare zonă a fost reprezentată de cele mai bune școli și cluburi private de muzică. Concursul a reunit copii cu vîrsta cuprinsă între 5 și 21 de ani. Structura grupelor a fost următoarea: 4-7 ani, 8-10 ani, A și B, 11-13 ani, A și B, 14-16 ani, A și B, 17+ și secțiunea grupuri.
Juriul, ca de fiecare dată, a fost alcătuit din nume prestigioase ale show business-ului din România. De la Crina Mardare, cel mai în vogă vocal coach, antrenoarea vocilor de la Xfactor și mai nou al personajelor transformate în cadrul show-lui de la Antena 1 - Te cunosc de undeva, la Dan Manoliu - directorul Departamentului de divertisment din Televiziunea Română, cărora li s-a alăturat una din cele mai impresionante voci, de renume internațional, Cezar - Tehe Voice, acompaniați și de alte nume la fel de celebre ca Uddi, artist interpret, câștigător Xfactor România, compozitorul Mihai Alexandru, Doina Elena Bentu, organizatoarea celui mai longeviv festival de muzică pentru copii, Ursulețul de Aur, de la Baia Mare, Bogdan Păun, regizorul primului videoclip realizat în premieră în România cu ajutorul inteligenței artificiale (The Motans - Invitat), fondator al NGM Creative și regizor a peste 150 de videoclipuri pentru cei mai cunoscuți artiști din industria autohtonă de la Alexandra Stan, Maxim, Dorian Popa, Lora, Raluka, Akcent, What's up, Paraziții, Lidia Buble, Corina, Alina Eremia, Caitlyn, Monoir, Anca Pop, Sandra N la INNA, The Motans, Mihaela Tatu, Special Guest Star al acestei ediții fiind Alina Sorescu.
După o zi de concurs incendiară a urmat o Gală plină de emoții și bucurie. Recitalurile artiștilor Uddi, Cezar The Voice și al Alinei Sorescu au umplut scena de copii. În cadrul galei, au mai evoluat, în deschidere, grupul Vivere cu Imnul festivalului, compus special de compozitorul Mihai Alexandru, dar și mai recent premiații la festivalurile din țară, Dragoș Costolaș, Maya Siladi, Sara Roman, Dania Micula.
Grand Prix-ul festivalului,  în valoare de 1000 de euro, a fost cucerit de Delia Andreea Racu din Onești, și a fost înmânat de Gabriel Dunca, antreprenor  Dunca Group&Venezia Showroom.
Ambele zile de festival au fost transmise în direct, online, pe pagina de facebook a festivalului Star Vivere Music Revolution, dar și pe contul youtube al Grupului Vivere.
Echipa producție eveniment: Valeria Dinu Mișcuția - fondator&producător festival, administrator financiar - Nicoleta Pop Baciu, secretar general- Nicoleta Pop Baciu, responsabil administrativ - Alexandra Găvruța, coordonator Juriu - Gabriel Siladi, responsabil repetiții: Roxana Mureșan, coordonator party Continental - Laura Roman, recepție : Laura Roman, Marian & Anca Vulpe Boaru, Lavinia Bala
Mulțumiri speciale voluntarilor senori Vivere: Anca Oros, Dan Micula, Pop Szabolcs, fam. Csaszar, dar și micilor voluntari ai Asociației Star Vivere Oradea.
Echipa tehnică: Broadcaster - video - streaming-regizor tehnic: Bogdan Băcilă,  AutoImpuls - Sunet ing. de sunet: Gabi Ionucz, Foto: Remus Toderici
Fără îndoială că parteneriatul încheiat cu Teatrul Rgina Maria ne-a adus o foarte bună imagine, acesta fiind locul tradițional al desfășurării tuturor edițiilor . Impresia lăsată de acest edificiu asupra artiștilor invitați, a copiilor și părinților, profesorilor, este una impresionantă, sunt fermecați de frumusețea și de acustica neîntâlnită nicăieri în altă parte. Mulțumim, de asemenea, din suflet, sponsorilor noștri principali, Silvoil și Silvoil Petroleum, sponsor de mobilitate D&C Oradea, Mabu Transport, Valtryp, Shabby Events, Henmar Project, Auchan, Callia Market, Biotrade, florăriile Magnolia, Pellini Top Cafe, My Sweets, Lisaseb, Hotel Forum Continental, Bebeto, RoxyStyle, magazinul Luminița, și tuturor acelora care din puținul lor, în aceste vremuri nu tocmai prielnice, au fost dispuși să ofere copiilor dulciuri, rechizite, gadgeturi, cărți, și sprijin financiar, atât de necesar . Tuturor, un imens MULȚUMESC venit din inima fiecărui copil!
Un călduros mulțumesc și partenerilor media, presei bihorene care ne-a fost alături de la prima ediție și până astăzi prin relatările obiective și atenția acordată evenimentelor noastre. Fără voi,  eforturile noastre, munca dar și rezultatele nu ar fi fost cunoscute și apreciate.
Intrarea a fost liberă pentru orice orădean pasionat de muzică!

Trimite email
sâmbătă, 18 mai 2024, 22:09:24 Ora de vară a Europei de Est