Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

ELKO Romania anunță noul laptop rigidizat Getac B360 pentru condiții extreme

Robustețe și performanță în doar 2,32kg

ELKO Romania anunță noul laptop rigidizat Getac B360 pentru condiții extreme

ELKO Romania, distribuitor de produse, soluții IT și electronice de consum, anunță disponibilitatea laptopului complet rigidizat Getac B360, ce stabilește un nou standard de inovație. Caracterizat de un nivel ridicat de performanță și prevăzut cu un ecran deosebit de luminos, acesta va facilita activitatea tuturor specialiștilor care sunt pe teren, în condiții de mediu neprielnice.

Datorită beneficiilor pe care le oferă, tehnologia este la ora actuală prezentă în toate sectoarele de activitate, având rolul de a îmbunătăți eficiența muncii și de a simplifica procesele. Cu toate acestea, există și situații când implementarea și operarea se face dificil, pe fondul unor condiții de mediu neprielnice. În această categorie se încadrează, de exemplu, producția de bunuri, furnizarea de utilități publice, securitate sau apărare. Pentru toate acestea, sunt necesare echipamente proiectate special pentru a rezista eventualelor șocuri mecanice sau de altă natură și intemperiilor, așa cum este noul Getac B360. Echipat cu procesoare Intel Core din cea de-a zecea generație, acesta garantează performanțe de top, în timp ce carcasa cu care este prevăzut a fost proiectată astfel încât să îi asigure rezistența necesară în condiții extreme de utilizare. Aceasta respectă standardele MIL-STD-810H, MIL-STD-461G, ceea ce îi permite sistemului să funcționeze la temperaturi cuprinse între -29 de grade Celsius și +63 grade C sau în timpul unei căderi de la înălțimea de 2m. Mai mult decât atât, standardul IP66 garantează rezistența la praf și la jeturi puternice de apă, iar certificarea ANSI/ISA 12.12.01 permite utilizarea fără probleme în medii ostile.
Siguranța superioară oferită de B360 nu se rezumă însă numai la rezistența sa fizică, ci și la diversele soluții de securitate cu care este prevăzut acesta. Astfel, utilizatorii au la dispoziție mai multe metode de autentificare, precum cititor RFID, cititor smartcard și recunoaștere facială. Totodată, unitățile de stocare SSD pot fi înlăturate rapid, pentru a păstra în siguranță și fără bătăi de cap datele, atunci când acest lucru se impune, iar opțional poate fi inclusă și o soluție de protecție DDS. Toate aceste beneficii sunt oferite și de varianta B360 Pro, care oferă în plus o baterie extinsă, pentru autonomie sporită, un port serial suplimentar și posibilitatea instalării unei unități optice.
Dincolo de platforma hardware de ultimă generație, construcția deosebit de rezistentă și soluțiile de securitate avansate, noul Getac B360 este caracterizat și de portabilitate foarte bună. Cu o greutate de numai 2,32 kilograme și grosime de circa 35 milimetri, acesta este suficient de ușor și de compact pentru a putea fi luat fără niciun fel de problema în orice deplasare în interes profesional. Importanța ecranului nu a fost nici ea neglijată, optându-se pentru un panou IPS Full HD de 13.3" cu tehnologie LumiBond, a cărui luminozitate maximă de 1400Nits îi asigură lizibilitate perfectă în orice condiții de iluminat ambiental și din orice unghi ar fi privit. În plus, acesta este prevăzut cu suport pentru control tactil, ceea ce îi permite utilizatorului să lucreze mai repede, indiferent dacă folosește pen-ul - dispozitivul său special, degetele sau mănușile.
În privința conectivității, Getac B360 se remarcă prin includerea suportului 5G, căruia i se adaugă Bluetooth 5.1 și Wi-Fi 802.11ax, iar, în mod opțional, 4G LTE și modul GPS. Echipamentul este dotat și cu 1 port USB 2.0, 2 porturi USB 3.1 Gen 2 Tip-A, 1 conector HDMI, 1 port serial, 1 interfață LAN, conector audio pentru căști și microfon, cititor de carduri SD, slot SIM opțional și, la alegere, 1 port USB 3.1 Gen 2 Tip-C sau DP sau VGA.
Prin introducerea noului B360, Getac oferă o platformă hardware de generație nouă, combinată cu conectivitate de ultimă oră, totul într-o carcasă care respectă cele mai noi standarde de rezistență, capabilă să satisfacă cerințele profesioniștilor care activează în cele mai provocatoare domenii de activitate. Astfel, modelul stabilește un nou standard în această industrie, fiind disponibil în România prin intermediul partenerilor ELKO.

Trimite email
vineri, 17 mai 2024, 07:53:00 Ora de vară a Europei de Est