Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Câştigătorii concursului internaţional de soluții pentru amenajarea spațiului pietonal deasupra parcării de pe strada Independenței

Miercuri, a avut loc jurizarea concursului,

Câştigătorii concursului internaţional de soluții pentru amenajarea spațiului pietonal deasupra parcării de pe strada Independenței

Primăria Municipiului Oradea, prin Instituția Arhitectului Șef și Ordinul Arhitecților din România - Filiala Teritorială Bihor, a lansat în data de 27 mai 2020 un concurs al cărui obiect l-a constituit realizarea unui spațiu urban marcat de un element simbol care să confere personalitate spațiului definit de zona de circulație/promenadă situată deasupra parcării subterane de pe strada Independenței.

În cursul zilei de miercuri a avut loc jurizarea concursului, iar detalii cu privire la câștigători au fost oferite în cadrul unei conferințe de presă, susținută de către viceprimarul Mircea Mălan și arhitectul-șef al municipiului Oradea Radu Fortiș.
La începutul conferinței de presă, viceprimarul Mircea Mălan a mulțumit atât membrilor juriului, cât și participanților pentru colaborarea eficientă și a felicitat câștigătorii pentru rezultatele obținute. Juriul i-a avut drept membri pe Mircea Mălan - viceprimar al municipiului Oradea; Radu Fortiş - arhitect-şef, municipiul Oradea; Marian Moiceanu - profesor doctor arhitect, rector la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu" Bucureşti; Paola Rizzi - profesor de tehnică de planificare urbană și regională - University of L'Aquila and DADU, University of Sassari, Italia; Lorenzo Cotti - Elveţia, câștigător concursuri internaționale de arhitectură; Borislav Ignatov - Bulgaria și Popo Danes - Indonezia, Bali.
Conform spuselor reprezentaților Primăriei, concursul a avut ca scop selectarea celor mai bune propuneri pentru realizarea unui spațiu/volum simbol pe amplasamentul delimitat de strada Independenței și malul Crișului Repede, amplasament redefinit prin proiectul pentru realizarea parcării subterane.
Viceprimarul Mircea Mălan a menționat că la concurs au participat 15 proiecte, fiecare membru al juriului acordând cel mult câte 8 puncte pentru fiecare. După jurizare, clasamentul final este următorul: locul I: Dragoș - Ștefan Dragnea Birou Individual de Arhitectură, autor principal: Dragoș Ștefan Dragnea, Andra Jurgiu, Oana Vasile din București, locul II: SC Sinestezia Conceptual Studios SRL, autor principal Hapenciuc Alma-Dia, Rupacici Oana din Timișoara, locul III: Atelier Schmidt SRL, autor principal: arh. Mihai Schmidt din Cluj-Napoca. De asemenea, juriul a decis să acorde și mențiuni pentru SC Mladin Workshop For Architecture SRL din Aleșd, respectiv pentru SC Muun Concept A.B SRL din București.
În ceea ce privește proiectul câștigător, viceprimarul Mircea Mălan a declarat: „Consider că acest proiect, dintre cele trei proiecte stabilite pe primele trei locuri, este cel mai potrivit pentru orașul nostru, în primul rând pentru eleganța lui și pentru utilitatea lui. Este un proiect elegant și simplu, care e compus practic din trei zone: pavilionul central, zona în care există acea zonă de intrare în parcarea subterană, iar acest proiect rezolvă integrarea acestui acces din punct de vedere urbanistic în această piață. Pe de altă parte, un pavilion central, care poate fi utilizat pentru desfășurarea a mai multor tipuri de activități.
A doua zonă sau al doilea component este pavilionul comunității, care poate fi foarte bine folosit de diferite tipuri de activități: de la expoziții în aer liber la ore gimnastice cu copii, până la diferite spectacole în aer liber, întâlniri, workshopuri etc.
A treia componentă a acestui proiect este pavilionul verde, care face legătura în mod fericit cu Piața Unirii, pe de o parte, iar în mijlocul acestui pavilion va rămâne statuia lui Mihai Eminescu.
Pe de altă parte există și legătura cu Crișul Repede, prin băncile care sunt cu multiple funcțiuni.
Foarte important pentru mine, așa cum au considerat și ceilalți membri ai juriului, este că acest proiect nu este deloc agresiv, lasă să trăiască, să respire și să își expună valoarea atât Sinagoga Sion, cât și Palatul Vulturul Negru, malul Crișului cât și perspectiva între Primărie și Piața Unirii".
La rândul său, arhitectul-șef Radu Fortiș a menționat: „În opinia mea, desfășurarea concursului a fost fără cusur și îi felicit pe toți cei care au participat. Ideile au fost interesante, am văzut abordări diferite, foarte interesante și foarte pertinente. Alegerea juriului a fost mai ales pentru creativitate, proiectul care a câștigat va reuși prin forme simple și clare să reconfigureze piațeta".
Conform spuselor reprezentanților municipalității, în viitorul apropiat se va organiza o expoziție unde vor fi prezentate proiectele depuse. (B.P.)
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: Câştigătorii concursului internaţional de soluții pentru amenajarea spațiului pietonal deasupra parcării de pe strada Independenței.

Trimite email
sâmbătă, 18 mai 2024, 09:45:47 Ora de vară a Europei de Est