Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Olimpicii naționali ai Liceului Teologic Baptist ,,Emanuel” Oradea în anul școlar 2018-2019

Felicitări, și florile recunoștinței pentru olimpicii naționali și profesorii lor!

Olimpicii naționali ai Liceului Teologic Baptist ,,Emanuel” Oradea în anul școlar 2018-2019

Trăim într-o vreme în care lumea este preocupată de ierarhizări și competiții. Suntem mereu îndemnați să urcăm pe trepte superioare de performanță și de competență înţelegând că trebuie să progresăm, să exploatăm la maximum ceea ce posedăm, să nu pierdem ocazia de a arăta ceea ce suntem în stare.

Școala nu poate face abstracție de această tendință, ea însăși contribuind la generalizarea întrecerilor și la inducerea unui apetit al concurenței. Suntem învățați încă de mici să ne comparăm unii cu alții, să fim în fața altora, să ne autodepășim.
Concursurile şi olimpiadele şcolare validează atât munca elevilor, a dascălilor, cât şi susţinerea părinţilor într-un traseu dificil, cu multă muncă, şi perseverenţă. Desigur că apar şi dezamăgiri atunci când rezultatele nu sunt pe măsura aşteptărilor tuturor celor implicaţi. Ne aduc bucurie an de an, cu creşteri sau scăderi la o disciplină sau alta să celebrăm împreună rezultatele frumoase obţinute de elevii noştri pentru care dincolo de mulţumirea noastră pentru prestigiul personal sau al şcolii, suntem mulţumitori Lui Dumnezeu înţelegând fiecare, că pentru orice moment al existenţei noastre suntem datori să acceptăm suveranitatea Lui peste creaţie.
Catedra de Religie:
Elevul Antonio Iștoc, din clasa a VI-a A, coordonat de dnul prof. Marius Pop a obținut premiul I la etapa județeană a Olimpiadei de Religie, participând și la etapa națională, unde s-a clasat pe locul 7 pe țară.
Sebastian Sava, elev în clasa a IX-a B, îndrumat de dnul prof. Ioan Tamaș a obținut premiul I  atât la etapa județeană cât și la cea națională a Olimpiadei de Religie.
Ionuț Iancu, elev în clasa a X-a B, pregătit de dnul prof. Marius Pop a obținut premiul I  atât la etapa județeană cât și la cea națională a Olimpiadei de Religie, precum și premiul special „Vasile Goldiș" .
Eleva Paula Goga, din clasa a XI-a B, coordonată de dnul prof. Ciprian Simuț a participat la etapa națională a Olimpiadei de Religie, clasându-se pe locul 5 pe țară.
Catedra de Istorie-Geografie:
Elevul Sebastian Sava, din cls. a IX-a B, coordonat de dnul prof. Florin Iștoc, a obținut premiul I, la etapa județeană a Olimpiadei de Istorie. La etapa națională, desfășurată la Drobeta-Turnu Severin, Sebastian s-a clasat pe locul 5 pe țară, fiind premiat cu mențiune.
Tot la Olimpiada de Istorie a participat și elevul Ionuț Iancu, din clasa a X-a B, care și anul acesta a obținut premiul I la etapa județeană, iar la națională s-a clasat în primii 10 pe țară, îndrumat fiind de dnul prof. Florin Iștoc.
La Concursul Național de Geografie ,,Terra", etapa județeană, elevul David Kerekeș, din clasa a V-a B, pregătit de dna prof. Ramona Iștoc a obținut premiul III, calificându-se la etapa națională, unde a obținut premiu special.
Catedra de Matematică:
Sub îndrumarea domnului prof. Marius Cicortaș, mai mulți elevi au obținut premii atât la olimpiadă cât și la concursuri de matematică: Iulia Trifa, din clasa a VII-a B, a obținut premiul I la etapa județeană a Olimpiadei de Matematică și medalie de bronz la etapa națională, mențiune la Concursul Național ,,Laurențiu Duican" Brașov, mențiune specială la Concursul interjudețean „Grigore Moisil".
Elevul Octavian Trifan, din clasa a XI-a A, a obținut premiul II la etapa județeană a Olimpiadei de Matematică, medalie de bronz la națională, mențiune la Concursul Național ,,Laurențiu Duican" Brașov, mențiune specială la Concursul ,,Argument" Baia Mare.
De asemenea, Octavian Trifan a fost admis la tabăra de vară a uneia dintre cele mai prestigioase universități din lume, Stanford University, unde va studia criptografia pentru trei săptămâni.
Elevul Robert Pop, din clasa a XII-a A, a obținut premiul I la etapa județeană a Olimpiadei de Matematică, medalie de bronz la națională, premiul III la Concursul Național ,,Laurențiu Duican" Brașov, premiul III la Concursul interjudețean Teodor Topan si la Concursul ,,Argument", mențiune la Grigore Moisil.
Elevul Alex Balazshazi, din clasa a XII-a A, a obținut premiul II la etapa județeană  a Olimpiadei de Matematică, participare la națională, mențiune la Concursul Național ,,Laurențiu Duican" Brașov, mențiune la Concursul ,,Argument" Baia Mare.
Echipa Liceului Emanuel, formată din elevii Octavian Trifan, George Indrieș și Robert Pop a participat la Concursul Internațional de Matematică ,,Purple Comet".
Catedra de Fizică:
Elevul Daniel Trubacs, din clasa a XI-a A, coordonat de dnul prof. Sergiu Berian a obținut premiul I la etapa județeană a Olimpiadei de Fizică, iar la etapa națională a fost răsplătit cu mențiune și medalie de argint.
Catedra de Limba și literatura română:
Eleva Damaris Maier, din clasa a IX-a A, coordonată de dna prof. Dorina Popa, a obținut premiul I la etapa județeană a Olimpiadei de Limba și literatura română/secțiunea A, participând astfel și la națională.
Eleva Alexia Marc, din clasa a V-a A, pregătită de dna prof. Mihaela Fildan, a obținut premiul I la etapa județeană a Olimpiadei de Limba și literatura română/secțiunea B, participând astfel și la națională.
Tot la etapa județeană a Olimpiadei de Limba și literatura română/secțiunea B, a participat și eleva Iulia Brândaș, din clasa a V-a A, sub îndrumarea dnei prof. Mihaela Fildan, care a obținut premiul III, fapt ce i-a permis să participe la Concursul Național ,,Ionel Teodoreanu", desfășurat la Iași.
Catedra de Limba Engleză:
Sara Simionescu, elevă în clasa a IX-a A, coordonată de dna prof. Claudia Bolcaș, a participat la etapa județeană a Olimpiadei de Limba Engleză, obținând premiul I, calificându-se astfel la națională unde s-a clasat în primii 10 pe țară.
Catedra de Tehnologii:
Elevii Filip Țuțu și Timotei Gordan, din clasa a VIII-a B, pregătiți de domnul director, prof. Iosif Curta au participat la etapa județeană a Olimpiadei de Tehnologie, obținând premiul II, respectiv mențiune, calificându-se astfel, pe locurile suplimentare, pentru etapa națională, unde s-au clasat onorabil.
Catedra de Limba Franceză:
La Concursul Școlar Național ,,Prietenii limbii franceze" au participat elevele Loriana Cojan (a VII-a A), Ana Găvriluț (a IX-a A) și  Bianca Pantiș (a IX-a A), sub îndrumarea dnei prof. Rodica Moțiu.
Proverbele 3:5 ,,Încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta!"
Prof. Ramona Iștoc & Iosif Curta, director
 
Felicitările noastre și florile recunoștinței pentru acești minunați olimpici naționali și distinșii lor profesori de la Liceul Teologic Baptist ,,Emanuel" din Oradea!
Cu aleasă prețuire,
Moise-Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Olimpicii naționali ai Liceului Teologic Baptist ,,Emanuel” Oradea în anul școlar 2018-2019.

Trimite email
duminică, 28 aprilie 2024, 13:10:38 Ora de vară a Europei de Est