Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

EnGenius are experiența și abilitatea de a sprijini proiectul de introducere a internetului în 4.500 de școli din România

Implementarea tehnologiei WiFi în școli

EnGenius are experiența și abilitatea de a sprijini proiectul de introducere a internetului în 4.500 de școli din România

București, 8.11.2018 - Ministerul Educației din România va derula un program cu scopul de implementare a tehnologiei WiFi în 4500 de școli la nivel național, urmărindu-se astfel realizarea unei platforme naționale integrate de tip campus. Aceasta va asigura accesul wireless atât la rețelele de date interconectate, cât și la Internet, permițând elevilor și profesorilor să se informeze și să comunice rapid,într-un cadru modern și eficient. Valoarea totală anunțată a investiției se ridică la 210 milioane de lei, adică echivalentul a circa 45 de milioane de euro.

EnGenius este alegerea potrivită pentru un astfel de proiect, mai ales datorită expertizei pe care o deține deja în domeniul educației, demonstrată prin mai multe proiecte derulate deja cu succes în Europa. Începând cu anul 2014, compania este implicată în proiectul Fondi Strutturali Europei Programmazione 2014-2020, cu o valoarea totală de 800 de milioane de euro, care se desfășoară în Italia și care include echiparea școlilor cu construcții noi, laboratoare și aparatură digitală. La fel ca și în cazul României, proiectul italian prevede realizarea unui sistem educațional care să ofere școlilor acces la diverse resurse, printre care și conectivitate WiFi. Sarcina de a furniza echipamentele fiabile și avansate în cadrul acestui proiect a revenit companiei EnGenius, în urma unui proces de selecție extrem de riguros. Beneficiind de suportul partenerilor locali, compania a implementat deja peste 1500 de puncte de acces wireless în 180 de școli din Italia.
,,Un obiectiv deosebit de important pentru o națiune o reprezintă investiția în generațiile tinere și ne bucură faptul că și autoritățile din România demarează aceste proiecte de investiție. EnGenius a susținut dintotdeauna accesul nestingherit al tinerilor la informație, iar, prin proiectele implementate la nivel mondial, a demonstrat că poate fi un partener de încredere - atât pentru instituțiile educaționale și autoritățile locale, cât și pentru utilizatori - în implementarea accesului la rețelele educaționale. Având deja experiență în proiecte europene similare, suntem convinși că, bazându-ne pe sprijinul partenerilor noștri locali, vom putea furniza expertiza noastră pentru realizarea acestui proiect important pentru dezvoltarea societății românești", a spus Bogdan Mihalcea, Business Consultant al EnGenius Networks în România.
Soluția End-to-End concepută de EnGenius îndeplinește toate necesitățile unui proiect educațional, căci integrează echipamente hardware ultra-performante și software gratuit de management al rețelei, care simplifică și eficientizează planificarea, instalarea și administrarea. Un singur cont ezMaster permite, de exemplu, administrarea în perfectă siguranță a până la 1000 de puncte de acces, iar periodic sunt oferite actualizări și optimizări, precum și funcții noi. Avantajul acestei abordări este că le permite utilizatorilor să investească în hardware fără a plăti suplimentar pentru abonamente, licențe sau actualizări. De asemenea, utilitarul ezProduct Selector poate fi folosit pentru a compara și găsi cele mai potrivite dispozitive pentru fiecare scenariu în parte. Fiind complexă, dar în același timp ușor de folosit și cu costuri reduse, soluția EnGenius le asigură integratorilor de sisteme și celor specializați în instalări toate elementele necesare realizării de proiecte în școli, precum proiectul inițiat de Guvernul României prin Ministerul Educației. Produsele EnGenius sunt distribuite în România prin rețeaua de parteneri ai celor doi distribuitori: ELKO Romania și ASBIS România.
(Monica M.)
 
Despre EnGenius Networks
EnGenius Networks Europe B.V. este un producător internațional de soluții de rețea inovatoare dedicate companiilor și este listat la Bursa din Taiwan. Compania a fost înființată în anul 2006 ca subsidiară a Senao Networks Inc., iar în prezent are mai multe subsidiare pe aproape fiecare continent. EnGenius oferă produse hardware și software, precum și routere și puncte de acces în sisteme de tip plasă, switch-uri Ethernet, puncte de acces pentru interior și exterior și camere IP. Soluțiile B2B sunt folosite în toată lumea în lanțuri de magazine, cafenele, aeroporturi, hoteluri, spitale, săli de evenimente, stațiuni, muzee și universități. Mai multe detalii găsiți la: www.engeniusnetworks.eu

Trimite email
sâmbătă, 4 mai 2024, 18:10:28 Ora de vară a Europei de Est