Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

UltraVision și Axis Communications la Romanian Security Fair 2018

Inovație și tehnologii deschise către performanță

UltraVision și Axis Communications la Romanian Security Fair 2018

UltraVision Consult prezintă suita software AppVision și soluțiile dezvoltate în parteneriat cu liderul mondial în echipamente video de reţea, Axis Communication, la cea de-a V-a ediție a târgului Romanian Security Fair.

Evenimentul reunește, în perioada 18-20 octombrie, la Pavilionul Central Romexpo din București, peste 50 de companii de top din România, Ungaria, Italia, Croația, Polonia și Bulgaria. Standul UltraVision este realizat în colaborare cu Axis Communications și ELKO Romania, unul dintre cei mai importanți distribuitori de produse și soluții IT la nivel regional.
În prima zi a târgului, pe 18 octombrie, de la ora 15, a avut loc evenimentul pentru clienții prezenți la RSF și presă, în care a fost prezentată ultima versiune a aplicației, AppVision V4.4., precum și portofoliul Axis cu cele mai noi camere video, echipamente de control acces și soluții audio. Jucător competitiv în proiecte complexe privind crearea și implementarea soluțiilor informatice integrate pentru securitate, control acces, automatizări și SCADA, UltraVision Consult deține în portofoliu tehnologii de vârf dezvoltate de principalii săi parteneri. Printre partenerii companiei este Prysm Software, lider mondial în dezvoltarea aplicațiilor de integrare cu arhitectură deschisă din familia PSIM, complanie reprezentată exclusiv în România și Europa Centrală și de Est de către UltraVision Consult. În termenii acestui parteneriat, UltraVision este unic distribuitor în România și în Europa Centrala si de Est a soluției AppVision, o metodă de unificare a controlului în securitate, ce permite configurații tehnologice între mărci de top, până acum incompatibile.
Soluțiile de securitate, cu supraveghere video și control acces, se numără printre numeroasele  aplicații ale tehnologiei AppVision care sunt prezentate la evenimentul de la ROMEXPO. Folosit în proiecte de diverse mărimi, de la aplicații dedicate infrastructurilor critice, sistemelor de securitate națională, orașe inteligente, până la integrarea soluțiilor aplicabile în securizarea companiilor [asseturilor] din utilități, logistică, educație sau retail, AppVision PSIM este preferat în automatizarea industrială din mai multe țări europene. Pe lângă interfața simplă și interactivă, capabilă să transmită operatorului, pas cu pas, ghiduri sau proceduri de operare standard pre-înregistrate pentru a-l ajuta la luarea deciziilor, AppVision permite gestionarea unificată a tehnologiilor provenite de la producători diferiți. Tehnologii diversificate, de diferite mărci, pot fi implementate împreună într-un sistem integrat, pentru a asigura o gestionare completă a întregului proiect de securitate: supraveghere video, analiză video, control acces, intruziune, incendiu și siguranța vieții, protecție perimetrală, radare și automatizarea clădirilor sau a proceselor. UltraVision Consult oferă asistență echipelor de securitate și pază cu soluții agile de securizare și siguranță a companiilor integrând diferite echipamente și tehnologii potrivite pentru simplificarea și automatizarea soluțiilor de securitate, precum și eficientizarea activității operaționale.
Controlul accesului este una dintre aplicațiile care se realizează simplificat prin intermediul modulului AppControl. Folosind un mix de software și hardware, soluțiile de control acces din portofoliul UltraVision sunt flexibile, ușor de instalat și se bazează pe platforme deschise, ceea ce le face ușor de integrat și compatibile cu toate tipurile de sisteme de închidere a ușilor, camere video, cititoare, senzori de detecție, de sonorizare IP sau sisteme de pontaj. Soluțiile controlează cine are permisiunea de a intra sau de a ieși, prin care uși, în ce moment și cu ce tip de identificare - care poate fi cod PIN, card, telefon mobil, plăcuță de înmatriculare sau amprentă digitală, printre multe altele. Totodată, aceste sisteme permit reduceri semnificative ale costurilor totale asociate unei soluții complete. Parte integrantă a sistemelor de securitate, soluțiile de control al accesului asigură un flux clar și predictibil, fără a compromite funcționarea sistemelor de securitate instalate pentru prevenția împotriva furturilor, a deteriorărilor și pentru depistarea comportamentelor suspecte. Funcționalitățile aplicației, alături de soluțiile partenerilor Axis Communications și ELKO Romania sunt prezentate în cadrul standului UltraVision Consult de la Romanian Security Fair.
(Monica M.)

Trimite email
sâmbătă, 4 mai 2024, 13:03:25 Ora de vară a Europei de Est