Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Primăria Oradea a premiat 65 de olimpici orădeni (naționali)

Joi, la ședința Consiliului Local

Primăria Oradea a premiat 65 de olimpici orădeni (naționali)

În deschiderea ședinței de Consiliu Local de joi, 26 octombrie 2017, a avut loc festivitatea de premiere a celor 65 de olimpici din unitățile de învățământ din municipiul Oradea care au obținut rezultate deosebite în anul școlar 2016 - 2017, la olimpiadele școlare organizate de Ministerul Educației Naționale.

Potrivit Ordinului 3035/10.01.2012 privind aprobarea Metodologiei - cadru de organizare și desfășurare a competițiilor școlare și a Regulamentului de organizare a activităților cuprinse în calendarul activităților educative, școlare și extrașcolare, "olimpiadele școlare sunt considerate competiții școlare de excelență, adresându-se elevilor cu aptitudini și performanțe înalte în domeniul matematicii și al științelor, al limbii și literaturii române și al limbilor moderne, al disciplinelor socioumane, al calificărilor profesionale, al artelor, al sportului ş.a.m.d"
 ,,O comunitate se dezvoltă prin cei care sunt locomotivele acelei comunități"
În acest sens, Primăria Oradea, prin mijloacele și competențele pe care le are, este interesată de creșterea performanței educaționale, performanță care, odată atinsă, este normal să fie recompensată.
În deschiderea ședinței de Consiliu Local, primarul Ilie Bolojan s-a adresat elevilor, profesorilor și părinților prezenți în sală: ,,O comunitate se dezvoltă prin cei care sunt locomotivele acelei comunități, iar locomotivele sunt oamenii performanți. Îi ajutăm pe cei care au nevoie, dar în egală măsură trebuie să îi respectăm și să îi recompensăm pe cei care aduc plusvaloare comunității. Elevii noștri olimpici sunt oamenii care peste 10-20 de ani vor performa în domeniul lor de activitate, vor schimba fața orașului nostru și vor fi mândria întregii comunități. Sunt convins de acest lucru! Nicăieri în lume nu există performanță fără mentorat, tocmai de aceea îi felicităm pe profesorii acestor elevi, dar și pe părinții care îi susțin și le sunt mereu alături".
În continuare, diplomele au fost înmânate olimpicilor prezenți de către cei doi viceprimari ai Primăriei Oradea, Mircea Mălan și Florin Birta.
Fiecare olimpic a primit din partea Primăriei Oradea un premiu în valoare de 600 de lei. Cu aceeași sumă au fost premiate și cele 60 de cadre didactice care i-au pregătit pe acești olimpici.
Condițiile care au fost luate în considerare pentru cuprinderea în lista beneficiarilor au fost următoarele: obținerea de rezultate deosebite la olimpiadele naționale organizate de Ministerul Educației Naționale în anul școlar 2016 - 2017; organizarea olimpiadei de către Ministerul Educației Naționale; semnatarul diplomei la olimpiada organizată să fie Ministerul Educației Naționale și unitatea de învățământ să fi transmis o copie a diplomei emise de acest Minister.
Cele mai multe rezultate la olimpiadele naționale au fost obținute de Colegiul Național ,,Emanuil Gojdu" și de Liceul de Arte, fiecare cu câte 10 diplome. (B.P.)
Să-i cunoaștem pe olimpicii și profesorii premiați
1.Boncea Natalia Georgiana Şc. Gimn. Nr.16, prof. Ursan Anamaria Dorina Olimpiada de lingvistică menţiune
2.Miheler Dóra - Andrea Lic. T.,,Ady Endre", Kirkósa Enikő Limba și lit. maghiară mențiune
3.Rázmán Attila Botond Lic. T. ,,Ady Endre", Sarkadi Andrea Viktória Limba și lit. maghiară mențiune
4.Schmidt Anita Lic. T. ,,Ady Endre", Kozma Éva Limba și lit. maghiară II
5.Kurucz Csenge Lic.T. ,,Ady Endre", Limba și lit. maghiară III    
6.Fándly Gergő-Zoltán Lic.T. ,,Ady Endre", Hibácskó Gizella Elisabeta Tehnologia Informației I
7.Salánki Miklós Lic.T. ,,Ady Endre", Bogdan Károly József Fizică mențiune       
8.Farkas Reka Krisztina Lic.T. ,,Ady Endre", Sarkadi Andrea Viktória Limba și lit. maghiară mențiune
9.Avram Raul Lic.Teol.Baptist ,,Emanuel", Iștoc-Zembrea Nicoleta Ramona Geografie mențiune
10.Mag Marin Adrian Lic.Teol.Baptist ,,Emanuel" Geografie II  
11.Papai Sebastina Ana Maria Lic.T. ,,Onisifor Ghibu", Chiș Corina Sanda Lb. română II       
12.Urs Denisa Lic.T. ,,Onisifor Ghibu", Dascălu Lenuța Amalia Religie III
13.Moga Denisa Maria Lic. T.,,Onisifor Ghibu", Şandor Lilla Adel Olimpiada nat. Tinerii dezbat mentiune
14.Dărăban Narcisa Victoria                                                  
15.Tripon Ionuț                                                          
16. Marinău Bianca Raluca Lic.T. ,,Onisifor Ghibu", Chindea Luminița Maria Lb. franceză mențiune
17.Rîmbu Renata C.N. Mihai Eminescu, Constantinescu Raluca Cristina Lb. engleza II     
                          C.N. Mihai Eminescu,Crețiu Florica Lectura ca abilitate de viata III      
18.Biro Patrick Joshua C.N.Mihai Eminescu, prof. Topală Daniel Istorie II
19.Cotrău Ioana Daria C.N.Mihai Eminescu, Dolhan Ana Felicia Logica III          
20.Voloșeniuc Lorena C.N. Mihai Eminescu Olimpiada nat.Tinerii dezbat mentiune          
21.Maghiar Titus C.N. Mihai Eminescu
22.Miheș Diana C.N. Mihai Eminescu
23.Domocoș George C.N. Mihai Eminescu, Zima Veronica Angela Lb. germană modernă mentiune
24.Ursan Amalia Lic.de Arte, prof. Bonțu Aurica canto popular I
25.Toie Alex Octavian Lic.de Arte, Petrila Rodica clarinet II
26.Popescu David Lic.de Arte, Ferencz Mercedes pian II
27.Nagy Antoniu Tiberiu Lic.de Arte, Rado Judita pian mențiune
28.Borbiro Timea Lic.de Arte, Mircescu Georgiana flaut mențiune
29.Bolboacă Bogdan Lic.de Arte, Panait Nada pictură I      
30.Erdei Vivien Adina Lic.de Arte, Janko-Szep Noemi ceramică I 
31.Crăiță Loredana Lic.de Arte, Panait Nada textile imprimeu III
32.Suiugan Diana Maria Lic.de Arte pictură mențiune         
33.Catona Abel Lic.de Arte, prof.Kotting Elena Religie catolică I  
34.Gavra Vlad C.N.,,Emanuil Gojdu", Cucer Valentin Astron.și astrofizică mențiune
35.Micula Antonia C.N.,,Emanuil Gojdu" Serea Gelu Daniel Religie mențiune
36.Negruțiu Ana-Aria C.N.,,Emanuil Gojdu", Porumb Camelia Lb. engleză mențiune
37.Ternovan Darius C.N. ,,Emanuil Gojdu",Țic Lăcrimioara Lb. engleză mențiune
38.Bădulescu Andrei C.N.,,Emanuil Gojdu", Luncan Anița Chimie mențiune
39.Bronț Mark Christian C.N.,,Emanuil Gojdu", Dehelean Olivia Lb. germană III 
40.Morgovan Denis C.N.,,Emanuil Gojdu", Dragos Călin, Lb. engleză III
41.Bădulescu Andrei C.N.,,Emanuil Gojdu",Mititean Viorel, Luncan Aniţa, Iova Dorina, Corbu Sorina Științele pământului III
42.Filip Alina C.N.,Emanuil Gojdu",Bondici Liana Lb. germană I 
43.Slavoia Alexandru C.N. ,,Emanuil Gojdu", Luncan Anița, Berchez Daniela, Citrea Luminița Științe pentru juniori mențiune
44.Chiș Ovidiu Lic.Teol.Penticostal ,,Betel",Iuliu Centea Religie - Alianța Evanghelică III
45.Manea Melania Lic.Teol.Penticostal ,,Betel", Haidău Ionel Religia Penticostală mențiune
46.Bîgi Noelia-Cristina C.N.Iosif Vulcan, Pop Ileana Rodica Lb. spaniolă mențiune
47.Pipa Sergiu-Cosmin C.N.Iosif Vulcan, Mihincău Dana-Carmen Geografie mențiune
48.Gudiu Natalia C.N.Iosif Vulcan Levai Mihaela, Beltechi Lioara Olimpiada animatorilor III
49.Trifan Georgiana Cecilia C.N. Iosif Vulcan, Olimpiada animatorilor III
50.Vidican Dalia C.N. Iosif Vulcan Olimpiada animatorilor III
51.Ivan Denisa Maria Lic.Ortodox ,,Episcop Roman Ciorogariu" Derzsi Iuditha Educatie Tehnologică mentiune
52.Crăciun Gabriel Adrian Lic.Ortodox ,,Episcop Roman Ciorogariu", Sonea Alin Florin Religie/discipline teologice de specialitate mentiune         
53.Fanya Mirel Florin Lic.Ortodox ,,Episcop Roman Ciorogariu"  Leucea Dorel Mircea Religie/discipline teologice de specialitate mentiune         
54.Hodișan Speranța Daciana Lic.T. ,,Aurel Lazăr" Bubela Carmen Camelia Lb. germană modernă III
55.Breje C.I. Ioan Dan C.T. „Traian Vuia" Popa Petre, Bunea Vasile, Hoduț Florentina Olimpiada disciplinelor din aria curriculară Tehnologii, domeniul Mecanică II
56.Chivari Alex-Dominic Lic. Greco-Catolic ,,Iuliu Maniu",Man Ligia Maria Religie romano-catolică - profil teologic I
57.Ghiran M. Mihai Dan C.T.„Constantin Brâncuși", Petrut Virgil Olimpiada disciplinelor din aria curriculară Tehnologii, domeniul Electric, electrotehnic, electromecanic I
58.Lascu Alexandru Cristian C.T.,,Mihai Viteazul" Filip Marinela, Vinţeler Doru Lucian Tehnician Analize Produse Alimentare - domeniul Industrie Alimentară menţiune        
59.Kocs Benjamin-Antonio C.T. ,,Mihai Viteazul" Ardelean Simona, Bara Mariana Tehnician în activităţi economice - domeniul Economic, administrativ, comerţ menţiune
60.Kun Édua-Boróka Lic. Ref. ,,Lorántffy Zsuzsanna", Bán Imola Lb. si lit. maghiară mentiune
61.Costea Ciprian-Mihai Lic. T.German ,,Friedrich Schiller" Hanga Ionela-Emilia Olimpiada de Lb. şi lit.română - nivel gimnazial/m II
62.Suciu Alesia Maria Lic.T. German ,,Fr. Schiller" Boeriu Ioana Olimpiada de Lb. şi lit. română - nivel gimnazial/m menţiune
63.Gaspar Milán Lic.Teol. Romano-Catolic ,,Szent László", Benedek Matilda-Ramona Religie menţiune
64.Kovács László-István Lic.Teol.Romano-Catolic ,,Szent László" Religie I
65.Andreev Alexandra-Zsófia Lic.Teol.Romano-Catolic ,,Szent László" Religie II
66.Szabó Roland-Florian Lic.Teol.Romano-Catolic ,,Szent László" Religie I.
Mulțumim, și felicitări celor vrednici!
Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Primăria Oradea a premiat 65 de olimpici orădeni (naționali).

Trimite email
duminică, 28 aprilie 2024, 23:15:37 Ora de vară a Europei de Est