Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 februarie 2024

Statul plătește suplimentar 56 de universități de stat și particulare, în acest an, ca să formeze peste 32 de mii de viitori profesori. Cea mai mare creștere față de anul universitar precedent e la Universitatea din Oradea – 700 de locuri în plus

În anul universitar 2023-2024, statul vrea să formeze peste 32.200 de studenți care ar putea să devină profesori, potrivit datelor din ordinul ministrului Educației nr. 6.234/2023. Este vorba despre ordinul prin care a fost aprobată lista universităților cu programe de formare psihopedagogică. Numărul locurilor a crescut cu aproape 20% față de anul trecut, cu mențiunea că anul trecut în listă nu figura numărul de locuri pentru o serie de universități, iar o universitate particulară este nouă pe această listă – Universitatea „Tibiscus” din Timișoara, care primește 100 de locuri.
Amintim că 56 de universități vor organiza programe de formare psihopedagogică pentru profesori, în anul universitar 2023-2024. Acest lucru înseamnă că pot fi școlarizați 32.250 de studenți care vor să devină profesori.

În anul universitar 2023-2024, la fel ca în fiecare an, universitățile cu cei mai mulți studenți care pot fi școlarizați sunt următoarele:

Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca – 3.500;
Universitatea din București – 3.000;
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași – 2.400;
Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București – 1.600;
Universitatea din Craiova – 1.500;
Universitatea din Oradea – 1.500;
Universitatea de Vest din Timișoara – 1.500;
Universitatea „Transilvania” din Brașov – 1.100;
Academia de Studii Economice din București – 1.000;
Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu – 1.000;
Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava – 1.000;
În anul universitar 2022-2023, numărul maxim de studenți care au putut fi școlarizați a fost de 26.880. Creșterea cu 5.370 de studenți este influențată de faptul că pe lista de anul trecut în dreptul a 6 universități era afișat „N/A”. Dacă aceste 6 universități și-a menținut cifra de școlarizare pentru modulul psihopedagogic, atunci noutățile ar fi doar în dreptul Universității Tehnice de Construcți București, care primește 50 de locuri în plus, la Univeristatea din Oradea, care are o creștere de 700 de locuri și la Universitatea din Petroșani – 30 de locuri în plus.

Regulile de finanțare pentru universități prevăd că pentru un student la licență, care urmează modulul de pregătire pedagogică, instituția de învățământ primește cu 16% din alocația pentru finanțarea de bază pe student echivalent unitar mai mult decât pentru un student care nu urmează acest modul. Pentru un student la master, care urmează de regula modului II pedagogic, finanțarea este cu 32% peste alocația pentru finanțarea de bază pe student echivalent unitar.

Gânduri alese la început de an școlar

Școala Gimnazială ,,Miron Pompilu” Ștei

Gânduri alese la început de an școlar

A sunat iar clopoţelul, risipind liniştea vacanţei mari.

Ziua de 12 septembrie, anul acesta, are  o semnificație specială. Este ziua în care peste tot, în țară, s-au deschid larg porțile școlilor, iar inimile copiilor noştri vibrează de bucurie și de nerăbdare. În jurul nostru, se simte emoția unui nou început, chemarea necunoscutului și bucuria generată de belşugul toamnei. Așa că le urez, cu mult drag, tuturor, bun venit la o nouă întâlnire cu ,,Toamna şcolariță!" Bun venit la școală!
Începand chiar din prima zi de școală, vom avea parte cu toţii de noi activități interesante, într-un lăcaș frumos de învățătură, Școala Gimnazială ,,Miron Pompiliu" Ștei. Acest loc binecuvântat, școala, este cea care a așteptat grandioasă și tăcută pe întreaga  perioadă a vacanței mari.
Păşim în noul an şcolar 2016-2017, pe care ni-l dorim  mai bun, cu multe realizări, cu un trecut de care suntem mândri, cu credinţă şi speranţă în fapte bune. Fiecare an şcolar aduce cu sine momente de neuitat. Cu siguranţă, veti avea parte de aceste clipe minunate, dragi copii, fie că sunteţi deja şcolari, fie că sărbătoriţi prima zi de şcoală! Profitaţi de fiecare moment petrecut în şcoală care vă primeşte cu mult drag!
Stimaţi părinți, doresc să vă asigur că vom face tot ce ne stă în putință pentru a răspunde exigențelor dumneavoastră educaționale și vă invit să dezvoltăm împreună un parteneriat, din care vom avea de câștigat cu toții: dumneavoastră, elevii, școala. Ce ne putem dori mai mult decât să-i vedem pe acești copii sănătoși și realizați în viață?! Drumul nu este deloc ușor și nici scurt, dar împreună vom reuși să punem bazele unui viitor mai bun. Fiţi siguri că, din clipa în care au paşit pragul acestei şcoli, copiii d-voastră au devenit şi copiii noștri. Întreaga dragoste şi devotamentul profesorilor pe care îi vor avea în clase, se va răsfrânge asupra inocenţei lor.
Și în acest an Şcoala Gimnazială ,,Miron Pompiliu" îşi deschide larg porţile pentru a primi generaţia actuală de elevi în condiţii cât mai bune. Sălile de clasă şi spațiile şcolii sunt amenajate şi pregătite pentru activităţile interesante ce vor urma. Manualele îi așteaptă pe elevi pe băncuţe. La toate disciplinele avem încadrat personal didactic calificat, majoritatea sunt titularii şcolii, dar şi câțiva profesori noi pe care îi primim cu drag în mijlocul nostru. Toate celelalte compartimente ale şcolii: secretariat, contabilitate, administrativ îşi desfăşoară activitatea eficient in momentul de faţă.
Colaborarea cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor este foarte bună. De asemenea, putem vorbi de relaţii de parteneriat şi colaborare fructuoase cu instituţiile din oraş: Primăria, Consiliul local al Oraş Ştei, Poliţia Oraşului Ştei, Casa de Cultură, bisericile din oraş şi alte şcoli din judeţ sau din afara judeţului.
Pe parcursul vacanţei de vară, în școala noastră au fost realizate numeroase acţiuni de reparaţii curente, renovări interioare, igienizare și deratizare. Suntem conştienţi că mai sunt multe de făcut şi ne vom mobiliza în acest sens, în continuare, dar pentru cele realizate până acum, le mulţumesc celor care fac parte din echipa Şcolii Gimnaziale ,,Miron Pompiliu" Ştei.
Dragi părinţi şi copii, sunt convinsă că e nevoie de participare activă şi seriozitate din partea tuturor: elevi, profesori, părinţi, instituţii locale şi judeţene. De aceea, îmi doresc ca în următoarele zile, emoțiile de care vorbeam la început să fie treptat înlocuite de dorința de implicare și colaborare bazată pe încredere.
Iată deci, că în aceste clipe, am pus vacanţa în cui pentru o perioadă şi vom da frâu liber cunoaşterii, pasiunii pentru carte şi pentru minunate descoperiri. Însă cred că voi, dragi copii, cei care aţi crescut atât de mult în vacanţă, sunteți cu adevărat pregătiţi să începeţi o nouă etapă din viaţa voastră, într-o clasa mai mare sau chiar să vă faceţi debutul în şcoală cu harnicie și entuziasm. Vă felicit pe cei care aţi fost elevi şi în anii trecuţi, pentru rezultatele foarte bune la învăţătură şi purtare şi vă doresc tuturor, elevilor mai mari sau mai mici, mult succes în acest an şcolar şi împlinirea tuturor dorinţelor pe care le purtaţi în gând. Le mulţumesc, totodată, tuturor dascălilor aceste şcoli care şi-au adus contribuţia la rezultatele bune şi foarte bune obţinute la învăţătură şi purtare, la olimpiade şi concursuri şcolare, la Evaluare Națională de la sfârşitul clasei a VIII-a şi le doresc în continuare multă putere de muncă! Mult succes şi noilor dascăli ai şcolii şi un călduros bun venit în echipa noastră!
Dragi părinţi, vă urez și d-voastră multă sănătate să le puteţi fi alături şcolarilor care luminează zi de zi curtea şcolii cu zâmbetele lor! Fie ca aceste glasuri vesele de școlari să ne umple sufletele de bucurie şi să ducă numele şcolii pe culmile desăvârşirii!
Echipa managerială a şcolii este bucuroasă de un nou clinchet al clopoţelului, care sună pentru a ne chema în clase. Cu emoţie în suflet, vă dorim tuturor, elevi, părinţi şi profesori un nou an şcolar bogat şi multe realizări!
Director, prof. Simona Pantea

Trimite email
joi, 28 martie 2024, 23:36:38 Ora standard a Europei de Est