Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Proiectul umanitar ,,Încondeiașul”, ediția a V-a

Vineri, premierea câștigătorilor

Proiectul umanitar ,,Încondeiașul”, ediția a V-a

Secția pentru copii și tineret a Bibliotecii Județeane ,,Gheorghe Șincai" Oradea, în parteneriat cu Asociația Kids Heaven din Iași, a organizat, în perioada 9 martie - 1 aprilie 2016, proiectul umanitar ,,Încondeiașul", ediția a V-a 2016, revistă și concurs național pentru copiii școlari (clasele I-VIII) și preșcolari, inclus în CAE/2012, la poziția 9.

,,Încondeiașul" se desfășoară sub conceptul ,,Participă și ajută" și urmărește cultivarea calităților umane, sensibilizarea copiilor față de cei nevoiași.
La această activitate participanții au avut de încondeiat ouă din lemn, modelele au fost alese din revistă, materialele (ou și revistă) au fost puse la dispoziție de organizatori, tehnicile de lucru, la alegere. Premierea a avut loc în data de 22 aprilie 2016, în holul mare al bibliotecii. Toți copiii au primit diplome și cadou surpriză, iar cadrele didactice, diplome și adeverințe.
 Au participat elevi de la: Școala Gimnazială ,,O. Goga", prof. Gaja Sabina Alexandra și Țărău Ramona; Liceul Teoretic ,,Onisifor Ghibu", prof. Ardelean Mirela; Școala Gimnazială ,,Dacia", prof. Toth Mirela; Școala Primară și Grădinița Winnie Academy, prof. Caba Ramona, Botan Andreea, Ciuciu Alexandra, Hamza Lavinia, Mitricioiu Ramona, Bercter Antonia, Farcaș Denisa, Brindea Emilia; Școala Gimnazială ,,D. Cantemir", prof. Lung Doina, Maghiari Liliana, Pința Mariana, Fandly Eniko; Grădinița Nr. 27 - ,,Voinicel", prof. Bodea Aurelia și Mihuț Ioana; Școala Gimnazială Nr. 1 Nojorid, prof. Gabor Dorina și Tănase Melinda; Colegiul Național ,,Iosif Vulcan", prof. Barabas Adriana Florica; Grădinița Nr. 41, prof. Nistor Andreea, Orțan Dana, Negrean Nicoleta, Păscuți Violeta, Mocan Ramona, Budău Paula, Nagy Agota, Barabaș Maria; Grădinița Nr. 28 - ,,Nufărul", prof. Nicoruț Nicoleta și Novac Ionela; Centrul Educativ-Inovativ Husasău de Criș, preot dr. I. Mircea Ghitea și student Ghitea Nicoleta Minodora; Școala Gimnazială ,,Nicolae Bălcescu", prof. Tăut Stela; Grădinița Nr. 23, prof. Puia Camelia, Pele Mihaela Ana, Miklo Iuliana, Galea Lavinia, Torj Nicoleta, Laza Aurelia, Pele Delia, Nicorici Adriana, Marchiș Oana; Grădinița Nr. 3 Făncica, prof. Pușcaș Lucia; Grădinița Nr. 44 - ,,Rază de soare", prof. Bodea Florica, Puiu Anamaria, Sabău Janina, Mărcuț Ana, Copăcean Dorina, Popa Cristina, Todoca Anca, Lenath Mariana, Cornea Anca, Toia Viorica, Deac Mirela; Liceul Ortodox ,,Ep. R. Ciorogariu", prof. Berindan Mărioara, Berindan Camelia, Degău Florica, Suciu Angelica, Selegean Alina, Pintea Adriana, Hepuțiu Iuliana, Chișiu Ioana, Tirpe Maria-Eva, Muscaș Ana, Halasz Ilona, Brege Viorica, Isdrăilă Veronica, Baidoc Laura; Grădinița Nr. 43, prof. Blaga Ioana, Mihuța Georgeta, Oțelac Ioana, Săftoiu Beatrice, Goilean Mihaela, Șipoș Bianca; Școala Gimnazială ,,Aurel Pop" Oșorhei, prof. Țoca Amalia; Școala Gimnazială Nr. 3 Calea Mare, educ. Cotro Mihaela, prof. Burle Oana, Bercea Carmen, Guțiu Angela, Bota Cristina; Colegiul Național ,,Mihai Eminescu", prof. Miclăuș Alina, Câmpan Maria; Colegiu Tehnic ,,Traian Vuia", prof. Oprea Raluca, Cotca Alina, Roșca Elena, Corodeanu Alice, Negruț Corina; Școala Gimnazială ,,Ioan Slavici", prof. Zelea Lavinia Maria, Boloș Mihaela, Luca Cristița, Coșereanu Mihaela, înv. Popa Mara; Liceul Greco-Catolic ,,Iuliu Maniu", prof. Popa Nicoleta și Ursu Krisztina; Școala Gimnazială Nr. 1 Tileagd, prof. Fildan Liliana, Labanc Iuliana Simona, (structura Smiles): prof. Lorincz Csenge, Pușcău Georgiana, Comșa Irina Maria, Joldeș Salomia, Varga Monica.
Evenimentul a fost deschis de director prof. Ligia Mirișan, șef serviciu Mariana Barna. Despre semnificația ouălor de paști a vorbit preot dr. I. Ghitea de la Parohia Ortodoxă Husasău de Criș. Ne-au încântat cu un program artistic elevii Liceului de Arte: trio Balint Floriana, Balint Marian și Pușcău Cristian, coordonați de prof. Nagy Viola și Lupșe Anita, Daria Oprea de la Șc. Gim. ,,Avram Iancu" și corul de pricesne interpretat de copiii de la Centrul Educativ Inovativ Husasău de Criș.
De Ziua bibliotecarului, într-un gest surpriză, elevi de la Colegiul Național ,,Iosif Vulcan", îndrumați de doamna profesor Rodica Panti. au felicitat gazdele, oferindu-le flori.
Mulțumim Editurii Casa, Firmei Sc Elidor Pan, bibliotecarelor Boga Adelina și Soica Mariana pentru sponsorizările realizate cu această ocazie. Mulțumim tuturor participanților și Sărbători luminate!
Mariana Barna & Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze (99 de poze), accesați Galeria foto: Proiectul umanitar ,,Încondeiașul”, ediția a V-a.

Trimite email
sâmbătă, 27 aprilie 2024, 19:10:42 Ora de vară a Europei de Est