Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

,,International Inter-Institutional Cooperation in the Era of Globalization”

Agora International Administration Conference, AIAC 2015

,,International Inter-Institutional Cooperation in the Era of Globalization”

Facultatea de Științe Juridice și Administrative din cadrul Universității Agora din Oradea a organizat, în colaborare cu Centrul de informare europeană EUROPE DIRECT Agora Oradea, în cursul zilei de joi, 3 decembrie 2015, Conferința Internațională de Științe Administrative, aflată la cea de-a V-a ediție, cu tema „Cooperare Inter-Instituțională Internațională în Era Globalizării ".

Primul eveniment al lunii decembrie, marcat de Universitatea Agora din Oradea ca o manifestare anuală s-a realizat sub egida Facultății de Științe Juridice și Administrative în Amfiteatrul Verde printr-o serie de comunicări în plen.
În deschiderea conferinței, președintele AIAC 2015, drd. George Marius Șinca a salutat și prezentat invitații conferinței: lect. univ. dr. Aurora Gavriș, cercetător al ONG Abolishion Inc. Rachelle EDDY, specialist în mediul social virtual, Ioana Veronica Mascaș din cadrul Abolishion Inc., coordonator al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane (ANITP) Oradea, comisar-șef de poliție Gheorghe Ungur, membri ai prezidiului: decanul Facultății de Științe Juridice și Administrative prof. univ. dr. Elena-Ana Iancu și președintele Senatului universitar, doamna prof. univ. dr. Adriana Manolescu.
În cuvântul său, doamna decan prof. univ. dr. Elena-Ana Iancu a evidenţiat importanţa evenimentelor ştiinţifice în comunitatea Universităţii Agora din Oradea, a prezentat istoricul conferinţei AIAC și a subliniat importanța acesteia în promovarea Cooperării Internaționale Inter-Instituționale.
În plen au fost susținute lucrări interesante de către: lect. univ. dr. Aurora Gavriș din cadrul Universității din Oradea, Facultatea de Științe Socio - Umane, „Aspects of international judicial cooperation regarding human tra­cking issue", reprezentantul ,,Abolishion Inc.", Ioana Veronica Mascaș, ne-a provocat prin materiale video și prezentarea lucrării cu tema „Human Security in Social Media".
Prezentarea următoarei lucrări a venit tot din partea „Abolishion Inc". prin intermediul cercetătorului și dezvoltatorului de programe în domeniu, doamna Rachelle Eddy, care s-a axat pe evidențierea celor mai bune practici în îngrijirea supraviețuitorilor traficului de persoane în cadrul primei etape de contact „Best practice in survivor care for first responders".
Prezentările în plen s-au încheiat cu lucrarea „NAATIP an response - regarding the need of strengthen the commitment and co-coordinated action of the EU and the Member States to prevent and‑ght all forms of tra­cking in human beings", expusă, explicată și exemplificată în detaliu de către coordonatorul Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane (ANITP) Oradea, Gheorghe Ungur, după care a urmat susținerea lucrărilor pe secțiuni: „Public Administration and Good Governance", „Comparative Administrative Systems", „The Role of the Human Factor in Ensuring Human Security" și „Legislative News in the Field of Administrative Sciences".
În încheierea conferinței, în semn de prețuire, s-au oferit invitaților diplomele de participare și a fost lansată de către preşedintele conferinţei ediția a VI-a care va fi organizată de Universitatea Agora în data de 8 decembrie 2016.
Drd. George Marius ŞINCA
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto:
,,International Inter-Institutional Cooperation in the Era of Globalization”.

Trimite email
luni, 31 martie 2025, 18:45:44 Ora de vară a Europei de Est