Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Noaptea Cercetătorilor la Oradea, ediţia a III-a

Vineri, la Sala Polivalentă din campusul universitar

Noaptea Cercetătorilor la Oradea, ediţia a III-a

Vineri, 25 septembrie 2015, va avea loc cea de-a III-a ediţie a evenimentului Noaptea Cercetătorilor la Oradea, la care sunt invitate să participe toate persoanele curioase să descopere fascinanta lume a ştiinţei.

Vizitatorii sunt aşteptaţi între orele 17.00 şi 22.00, la Sala Polivalentă din campusul universitar.
Parteneri ai evenimentului sunt:
Institutii publice
Universitatea „Transilvania" din Braşov - Incubatorul de afaceri
Institutul de Cercetări pentru Instrumentaţie Analitică (ICIA) Cluj
Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bihor
Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Oradea
Oradea Transport Local (OTL)
Colegiul Tehnic „Traian Vuia" Oradea
Mediul privat
SC DRON TECHNOLOGY SRL
SC TEHNOSAM SA
SC CONNECTRONICS ROMANIA SRL
SC TERMOLINE SRL
SC DEKOR MANIA SRL
Alţi parteneri
Astroclub Meridian Zero Oradea
Cercetaşii României din Oradea
Sprijinul în mediatizarea activităţilor evenimentului ne este oferit de partenerii media: Bihoreanul, Crişana, Digi24Oradea, Evenimente Oradea, Jurnalul Bihorean, OradeaPress, Ovidan, Radio Kiss FM, Radio Transilvania.
Mai multe detalii găsiţi pe site-urile www.noapteacercetatorilor.eu ,  https://www.youtube.com/watch?v=6KFobtbSWUw&feature=youtu.be şi pe facebook.
Diana Pătru, referent
Biroul de Comunicare
 
Evenimentul NOAPTEA CERCETĂTORILOR - 25.09.2015
Sala Polivalentă - Campus UO, între orele 1700-2200
 
PROGRAMUL EVENIMENTULUI  -  REZUMAT
 


1700-1730
Deschiderea oficială
1700-2200
Primirea şi înregistrarea participanţilor la Info Point şi Stand UE
1730-2200
Prezentări interactive la standuri

  • Stand cu prezentări în Power Point a rezultatelor proiectelor câștigate de către Universitatea din Oradea, derulate prin programele:
o         HURO
o         SEE
o         POSCCE
  • Standuri cu prezentarea rezultatelor cercetării obținute în cadrul activităților științifice derulate la nivelul facultăţilor Universităţii din Oradea:
o         Sondaj online Happiness, Sondaj online Angajament și aspirații școlare
o         SocioQuiz
o         Motor Stirling
o         Protecţie contra trăsnetului cu PDA Prevectron
o         Testare compatibilitate electromagnetică
o         Casă inteligentă
o         Stand experimental al unei instalatii hibride de producere a energiei electrice din resurse regenerabile ( solar si eolian)
o         Aparatura specifica pentru cercetarea geografica
o         Aparatura specifica pentru cercetarea in domeniul sportului si a kinetoterapiei
o         Camera termografica
o         Roboti mobili
o         Pneumobil
o         Sisteme de fabricatie
o         3d laser scanning technology
o         Spectacol live
o         Echipament pentru modelarea automatizării unui rezervor de apă pentru comunităţi independente
o         Sistem de acţionare a unui aparat independent
o         Scuter acţionat cu motoare electrice
o         Stand experimental pentru călirea la suprafaţă prin inducţie electromagnetică
o         Modelarea numerică a echipamentelor electrice
o         Determinarea fiabilităţii echipamentelor electrice supuse proceselor vibratorii
o         Cameră termică pentru testare componente
o         Determinarea stării de levitaţie în câmp electromagnetic a materialelor supraconductoare
o         Dronǎ
o         Robot SUMO
o         Robot Linefollower
o         Metode de detecţie a plastografierii biometriei faciale
o         Electronica in sistemele energiilor regenerabile
  • Standuri cu prezentarea activităţii relevante în domeniul cercetării și a proiectelor de cercetare a instituţiilor publice participante
o         Chimie analitică
o         Prezentare mijloace și tehnici de salvare în medii geografice deosebite
o         Manechin pentru învățarea tehnicilor de prim ajutor
  • Standuri cu prezentarea activităţii de cercetare a companiilor private
o         Prezentarea unei noi tehnologii a dronelor de jucarie și a celor profesionale
o         Automatizări industriale
o         Prezentare, proiectare, constructie pentru locuințe din lemn
o         Noutati in aparatura electronica, placă electronică achiziție
o         Încălzirea și răcirea unei clădiri utilizând sistemul TABS (GEO-HP-TABS)
o         Prezentarea tehnicii SCRAP BOOK cu materiale reciclabile, Modalitati de decorare a interioarelor, Reconditionarea obiectelor vechi
  • Stand cu prezentarea activităţii de cercetare a scolilor din Oradea
1800
Visiting Tour
o         Smart Building
o         Acţionări hidraulice şi pneumatice
o         Laborator de mecatronică
o         Centrala electrică
o         Centrala fotovoltaică
o         Punctul termic şi pompele de căldură
1900-2100
SCI FUN
o         Jocuri interactive
o         Ghicitori
o         Concursuri pe teme de cercetare
o         Astro Club Meridian Zero (in functie de conditiile meteorologice se va putea urmeri bolta stelara cu telescopul) și jocuri interactive
2130
Tombolă - Extragerea câştigătorilor

Trimite email
sâmbătă, 4 mai 2024, 02:06:09 Ora de vară a Europei de Est