Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

„Cred că trebuie să ascultați și să cântați ce vă place vouă!”

„Nu uitați că în primul rând voi trebuie să fiți buni pentru voi”

„Cred că trebuie să ascultați și să cântați ce vă place vouă!”

După 16 ani de succese muzicale de top, Asociația Star Vivere (cu soliști de top, laureați a numeroase concursuri naționale și internaționale - San Remo) și doamna Valeria Dinu Mișcuția ne-au adus în municipiul de pe Crișul Repede bucuria unui festival la care au participat circa 80 de copii și adolescenți din toată țara și din Republica Moldova.

Asociația Star Vivere, în parteneriat cu Primăria Oradea și Consiliul Județean Bihor au organizat la Teatrul „Regina Maria" din Oradea, în perioada 31 octombrie - 1 noiembrie 2014, prima ediție a Festivalului internațional de muzică pop pentru copii și adolescenți „Star Vivere Music Revolution".
Concurenții au fost jurizați de: Ovi Jacobsen - președintele juriului, Mihaela Cernea - Coach X Factor România, Mihaela Tatu - realizator și producător de emisiuni Radio TV , Doina Bentu - director de festivaluri, Călin Pop - „Celelalte Cuvinte", Valentin Lazăr - profesor de Conservator și Ovidiu Lazăr  - student la CPM Music Institute Milano, Italia, vocea noastră de aur.
Sâmbătă seara, superba sală a teatrului orădean a răsunat de vocile cristaline ale celor mai titrați dintre copiii minunați ai acestei prime ediții; în gală i-am ascultat pe câștigătorii premiilor I: Berghiu Elena Rebeka (4-7 ani) - cu piesa „Sunt chic"; Batoanca Maria Carla (8-10 ani), Petcu Alexandra Bianca (la categoria a III-a), Giurgiu Larisa Roxana (la categoria a IV-a), Pashalov Alexandra (la categoria a V-a), grupul Mix Sound (la categoria grupuri) și pe câștigătorul trofeului, Maris Rareș Darian, din Cluj-Napoca.
De reținut că toți copiii au fost premiați, cu diplome și premii de participare; la fiecare categorie s-au acordat cele trei premii, mențiuni, plus o sumedenie de premii speciale, inclusiv profesorilor îndrumători ai concurenților. Așa încât nu a plecat nimeni de la festival fără premiu.
„E bine ca cineva să dea un semnal și să vă încurajeze"
Dintre multele aprecieri pe care le-au făcut membrii juriului la gala laureaților, vă redăm două, care merită atenție. 
 „Cred că 70-80 la sută din repertoriu nu l-am auzit niciodată. Nu știu de unde ați găsit piesele, cum ați ajuns la ele, dar eu cred că trebuie să ascultați și să cântați ce vă place vouă, copiilor, adolescenților", a spus, printre altele, Mihaela Cernea.
„Da, desigur, acesta este un sfat. Am adus membri de juriu dintr-o anumită generație, mai tineri, mai aproape de vârsta copiilor, care tocmai ar putea să-i îndemne să facă acest lucru. E bine ca cineva să dea un semnal și să vă încurajeze", a adăugat inițiatorul și organizatorul principal al festivalului, doamna Valeria Dinu Mișcuția.
„Ați fost excepționali, toți!"
„Dați-mi voie să vă felicit pe toți. Ați fost excepționali, toți. Ați umplut acest locaș, această sală superbă cu muzică, cu talent, cu entuziasm. Eu vă spun și în calitate de fost concurent (la 14 ani am primit primul premiu), am trecut prin toate emoțiile prin care ați trecut și voi. Știu cum e. Credeți-mă că nu contează ce premiu primești la un festival, nu contează cine a câștigat trofeul, premiul I, premiul II sau III. Spiritul competiției este foarte important pentru voi, să vă dezvoltați la un astfel de concurs, dar voi trebuie să știți că în primul rând voi concurați cu voi înșivă... Nu uitați că în primul rând voi trebuie să fiți buni pentru voi. Să ajungeți acolo unde vă doriți înseamnă să munciți foarte mult, să ai ambiție și doar cei care cred până la capăt în visul acesta reușesc", le-a mai spus Ovi Jacobsen.
„Dați-mi voie să o felicit și pe Valeria Mișcuția, care a creat un eveniment superb. Eu l-am simțit ca și cum ar fi fost la a X-a ediție, nu la prima ediție, haideți să o aplaudăm!", a conchis Ovi Jacobsen.
Să mai spunem că la gală am avut parte și de niște recitaluri de excepție din partea unor laureați, a grupului Vivere (Ioana Ardelean, Denisa Ifrim, Roxana Mureșan și Ovidiu Lazăr, patru voci de top, acompaniate de Maria Nica), a lui Ovi Jacobsen, care a făcut show cu toți laureații pe scenă și nu numai...
Dorim să vă mai spunem că ne-am declinat intenția de a face cunoscute numele câștigătorilor festivalului și am tot așteptat până astăzi ca organizatorii să ne expedieze un e-mail cu numele laureaților, dar nu am primit încă. Mai așteptăm!
Ovidiu Dan

Prin intermediul D-voastra doresc sa multumesc in mod deosebit Primariei Oradea, Consiliului Judetean Bihor, Teatrului de Stat Regina Maria, sponsorilor, partenerilor media si, bineinteles, copiilor si parintilor din grupul Vivere!
Valeria Dinu Miscutia
Asociatia Star Vivere
 
PALMARES  STAR  VIVERE  MUSIC  REVOLUTION
GRAND PRIX-UL STAR VIVERE MUSIC REVOLUTION
RARES MARIS   CLUJ NAPOCA
 
GRUPA   I  4-7 ANI
BERGHIU ELENA REBEKA   BARLAD             PREMIUL   I         
TURDA IOANA ELENA          BAIA MARE        PREMIUL  II
CATINEAN SONIA IOANA     CLUJ NAPOCA    PREMIUL   III
GALEA LORENA IZABELA     ARAD                 MENTIUNE
 
GRUPA  II  8-10 ANI
BATOANCA MARIA CARLA      VULCAN PETROSANI   PREM. I
SORLEA IULIA ALEXANDRA    CLUJ NAPOCA    PREMIUL   II
MUTHU ASTRID THEODORA   ORADEA            PREMIUL  III
VLASIE ANDRADA                   BARLAD             MENTIUNE
 
GRUPA III  11-13 ANI
PETCU ALEXANDRA BIANCA       BACAU          PREMIUL   I
BRATOVIANU ANDRADA ELENA  ONESTI        PREMIUL   II
PAMPARAU IZABELA ANDREEA   BOTOSANI   PREMIUL   III
ANDRONIC DIANA  ANDREEA     ONESTI      MENTIUNE
 
GRUPA IV 14-17 ANI
GIURGIU  LARISA  ROXANA      CLUJ NAPOCA    PREMIUL    I
HAPAIANU NICOLETA               TIMISOARA         PREMIUL   II
IROFTE DENISA ELENA            MOINESTI           PREMIUL  III
MIHALI SARA MARIA                 BAIA MARE        MENTIUNE
 
GRUPA 17+
PASHALOV ALEXANDRA          MOINESTI            PREMIUL    I
BUDAI EVELIN                        CLUJ NAPOCA     PREMIUL    II
GRIGORAS CARMEN               ONESTI                PREMIUL    III
MAFTEI ANDREEA                  BACAU                 MENTIUNE
 
GRUPURI
MIX SOUND                           MOINESTI          PREMIUL     I
STRENGARITELE                   BAIA MARE         PREMIUL    II
DUO ARTIST                          CLUJ NAPOCA   PREMIUL    III
ME AND YOU                        CLUJ NAPOCA   MENTIUNE 
 
Doamna Valeria Dinu Mișcuția,
Vă felicităm pentru festival, pe dumneavoastră și întreg colectivul de organizare (colaboratori și sponsori)! Prin acest festival, Oradea și Bihorul și-au câștigat noi prieteni și un capital de imagine în plus!
Mulțumim pentru publicarea câștigătorilor. Ei merită această onoare, să fie cunoscuți de o țară întreagă, chiar dacă ei au fost de vreo trei ori mai mulți, dacă socotim și premiile speciale, care sunt tot premii și foarte importante, în felul lor!
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze (60 de poze), accesați Galeria foto: „Cred că trebuie să ascultați și să cântați ce vă place vouă!”

Trimite email
duminică, 19 mai 2024, 02:16:27 Ora de vară a Europei de Est