Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Rubrici | Semnal și... semnale!

Vă mulțumim, dragi prieteni, pentru cele 92 de milioane!

Am trecut de 92 de milioane de vizualizări!


Ne bucurăm să constatăm că am mai ,,adunat" un milion, împreună... ...citeste


 

Lansări de carte la Târgul de carte ,,Gaudeamus”

Lansare a seriei de autor a acad. prof. pr. Wilhelm Dancă, cu participarea P.S. Virgil Bercea


Mirela Niță Lupu și Cristina Liana Pușcaș își prezintă volumele....citeste


 

În 5 iunie, de Ziua Învățătorului,

OMAGIU ÎNVĂȚĂTORILOR


De la ION CREANGĂ-ncoace - din vechime
Trecut-au anii...cum e legea firii...
Dar s-a născut, din litere sublime
O carte nouă, Cartea Nemuririi!...citeste


 

Semnal editorial

„Această carte nu e un cîntec, / e o liturghie într-o biserică goală”


Săptămîna aceasta - vineri (23 aprilie 2021) - iese de sub tipar volumul de versuri „Terra 2.0" al subsemnatului, publicat de Editura Brumar din Timișoara, editură specializată în poezie și teatru. La aceeași editură îmi va apărea în viitorul apropiat și volumul de teatru „Incomod"....citeste


 

Lucian Costache

URMUZ sau Despre paradox


Sub Zodia Fecioarei (numele editurii), la Biblioteca Revistei de cultură ,,Curtea de la Argeș", au apărut, în 2020, cele două volume ,,URMUZ sau Despre paradox", ale lui Lucian Costache....citeste


 

Salutul lui Mihai Eminescu, propus a fi adoptat ca salut oficial de Ziua Culturii Naționale

Trăiască Nația!


În și de Ziua Culturii Naționale, primim un mesaj din partea distinsului academician Gheorghe Păun
,,Aleg în grabă câteva versuri din ,,Scrisoarea III", amarnic de actuale:...citeste


 

Revista de cultură ,,Curtea de la Argeș”, nr. 1/2021

The future is here!


,,Păstrez titlul în engleză, se va vedea imediat că e mai bine aşa. Exclamaţia este rostită la finalul unui filmuleţ pe care l­-am urmărit pe internet, la sugestia unui amic uimit/contrariat de progresele IA (inteligenţei artificiale)... ...citeste


 

Trei sonete de suflet, în dar, de Ziua Națională a României

Preafrumoasă Românie, Spectacolul istoriei, Vis despre Ţară


Mulțumim, Mihaela Maria Dindelegan, pentru darul de mare preț, suflet din preaplinul tău, har de la Dumnezeu, aur și diamante, nestemate de rouă din iubirea ta sinceră și neînregimentată!
Cu prețuire,
Ovidiu Dan...citeste


 

Concurs de creaţie literară pentru tineri

„Confluenţe” 2020


Asociaţia Culturală Pro Lirica Oradea organizează proiectul de tineret Concurs de creaţie literară pentru tineri „Confluenţe", proiect cofinanţat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor. ...citeste


 

Revista de cultură ,,Curtea de la Argeș” (deja, pe noiembrie 2020)

Despre Regina Maria și rolul său în făurirea României Mari, despre locul Junimii, despre capital și avuție...


,,Urmuz e, pur și simplu, unul dintre cei mai importanți scriitori români, „unul din premergătorii revoltei literare universale, unul din profeții dislocării formelor sociale, ale gândirii și ale limbajului din lumea asta". ...citeste


 

Revista ,,Curtea de la Argeș” pe octombrie

Înainte și după Pandemie, de acad.Gheorghe Păun


Lecturând editorialul ,,Înainte și după pandemie" (noi nu scriem pandemia cu ,,P", ci cu ,,p", din dispreț; iar de prea multă uzitare s-a tocit de-a binelea și a devenit un rău comun, precum virusul încoronat!), ne-am oprit la școală, pentru că aceasta contează, școala, și copiii, care suferă! ...citeste


 

Duminică, 20 septembrie 2020,

A fost târnosită Catedrala Episcopală ,,Învierea Domnului” din Oradea


Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei a sărbătorit, ieri (duminică, 20 septembrie 2020), evenimentul anului: Centenarul reînființării Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei, dar și alte două evenimente marcante din istoria sa: împlinirea a 340 de ani de la prima atestare documentară oficială a Episcopiei Ortodoxe a Oradiei, în anul 1680, precum și 325 de ani de la menționarea Episcopiei Ortodoxe a Oradiei și a ierarhului ei de atunci, Efrem, în Diploma împăratului austriac Leopold I din anul 1695....citeste


 

Sâmbătă și duminică, la Izbuc și Oradea,

Vizita canonică a Patriarhului României în Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei la Centenarul reînființării Eparhiei


Aniversarea Centenarului reînființării Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei, dar și împlinirea a 340 de ani de la prima atestare documentară oficială a Episcopiei Ortodoxe a Oradiei, în anul 1680, precum și 325 de ani de la menționarea Episcopiei Ortodoxe a Oradiei și a Ierarhului ei de atunci, Efrem, în Diploma Împăratului austriac Leopold I din anul 1695 vor fi marcate în zilele de 19 și 20 septembrie 2020 prin manifestări liturgice și sfințitoare ce vor fi binecuvântate de prezența Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, care va efectua o vizită canonică în Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei....citeste


 

Sâmbătă, 20 iunie, ora 18.00, live,

Mari melancolii și aspre indignări


Dorim să aducem aminte prietenilor culturii adevărate că poetul național, poetul nepereche Mihai Eminescu, dorit sau nedorit de societatea actuală sau de vremile trăite de el însuși, a trecut la cele veșnice în urmă cu 131 de ani, la 15 iunie 1889. ...citeste


 

Revista de cultură ,,Curtea de la Argeș”, nr. 3/2020

Omul nou - om resursă


,,O altă formulare a „egalității" din titlu este omul nou = sclavul de tip nou. Sună un pic exagerat, dar despre asta e vorba, ba poate chiar mai mult. ...citeste


 

Astăzi, în și de Ziua Culturii Naționale și a Luceafărului poeziei românești

Dor de Eminescu


Dacă e 15 ianuarie, e Ziua lui Mihai Eminescu - Poetul nostru nepereche.
La mulți ani, Domnule Eminescu!
Astăzi (măcar), în semn de sincer omagiu adus Luceafărului poeziei românești, Poetului nostru național, merită să-i ascultăm și pe alți îndrăgostiți de Eminescu... și să ne emoționăm ,,La zidirea soarelui..." ...citeste


 

Premiul „Mihai Eminescu”

Nominalizările pentru Premiul Naţional de Poezie „Mihai Eminescu”- Opera Omnia, ediţia a XXIX-a


De câţiva ani încoace, poetul Ioan Moldovan, directorul Revistei „FAMILIA" , figurează pe lista „scurtă" a nominalizaţilor la cel mai prestigios premiu pentru poezie din România. ...citeste


 

Revista ,,Curtea de la Argeș”, primul număr din 2020

Miorița, Meșterul Manole, Luceafărul


,,Trei balade definitorii pentru sufletul autohton (preiau sintagma de la G. Călinescu, chiar dacă el o folosea într-un context puțin diferit), trei cântice bătrânești, în terminologia lui Alecsandri, suport pentru o masă cu trei picioare, rotundă-trainică-stabilă, în jurul căreia se aduna pentru cină familia de pe vremuri, în jurul căreia se adună și se va aduna pentru a se defini și statornici în timp și pe meleag poporul acestor meleaguri, din timpuri vechi și până în depărtat viitor..."...citeste


 

Revista de cultură ,,Curtea de la Argeș” pe luna decembrie

Şi peste toate, școala...


,,Scriu „școală", dar mă gândesc la complexul neseparabil educație-instruire-cultură, la învățământ și învățare. Am citit/auzit de multe ori că „secretul" progresului unei țări constă în triada educație-sănătate-infrastructură. ...citeste


 

Astăzi, 3 decembrie, la Biblioteca Județeană Argeș din Pitești, va avea loc

Multiplă lansare de carte dedicată Războiului de Reîntregire, intitulată ,,Unire-n cuget și-n simțiri. 101 ani de la Marea Unire”


Evenimentul, de la ora 14.00, se desfășoară sub egida B.J.A., a Muzeului Județean Argeș și a revistei ,,Curtea de la Argeș"....citeste


 

Astăzi (miercuri)

Scriitoarea Petronela Rotar se întîlnește la Oradea cu cititorii


Scriitoarea Petronela Rotar, autoarea unor cărți de mare succes precum romanul „Orbi" (cea mai vândută carte românească în 2017) sau „Privind înăuntru", va veni la Oradea pentru a se întâlni cu cititorii. Întâlnirea va avea loc miercuri, 13 noiembrie 2019, de la ora 17.30, în sala mare a Primăriei din Oradea, fiind găzduită de Orlando Balaș (Academia Civică) și Cătălin Popa (Fundația Comunitară Oradea). ...citeste


 

,,Curtea de la Argeș”, pe luna noiembrie

Sechestrarea în prezent


Răsfoim numărul din noiembrie al Revistei de cultură ,,Curtea de la Argeș". ...citeste


 

Semnal editorial

„Cu noi este Dumnezeu ... Desăvârşirea Marii Uniri (1919-1920)”


Cu sprijinul financiar al Direcţiei de Dezvoltare şi Implementare Proiecte, din cadrul Consiliului Judeţean Bihor, a apărut volumul intitulat „Cu noi este Dumnezeu... Desăvârşirea Marii Uniri (1919-1920)", coordonat de către istoricii Augustin Ţărău, Cristina Liana Puşcaş şi Dumitru Noane. ...citeste


 

Astăzi (marți),

Lansarea volumului ,,Aura sonetului”, de Alexandru Andriţoiu


Astăzi, marţi, 8 octombrie 2019, la ora 18.00, la Muzeul ,,Iosif Vulcan" din Oradea are loc lansarea volumului ,,Aura sonetului", de Alexandru Andriţoiu....citeste


 

În revista ,,Curtea de la Argeș”, numărul din octombrie

Urmuzind fără Urmuz


,,Nu căutați în dicționar înțelesul verbului din titlu, încă nu a ajuns acolo, chiar dacă este practicat zilnic. Mă rog, fără Urmuz, fără geniul lui (nicio exagerare; vedeți, de pildă, cartea din 1970 a lui Nicolae Balotă, chiar Urmuz intitulată, vedeți în revistă studiul profesorului Lucian Costache); ...citeste


 

Joi, 12 septembrie,

Reîncepe la Maternitatea Oradea Școala mamei


Dragi mămici, viitoare mămici si tătici, vă anuntăm că Școala mamei reîncepe derularea cursurilor GRATUITE la Maternitatea Oradea, Staționarul III al Spitalului Clinic Județean de Urgentă, începând din 12.09. 2019, joi, ora 17.00....citeste


 

Revista ,,Curtea de la Argeș” pe luna septembrie

Drapel CU stemă


,,Titlul de deasupra ar fi meritat un semn de exclamare, pentru a-i accentua caracterul de propunere-chemare-apel, aceasta fiindu-i menirea: avem două simboluri naționale de profundă semnificație, drapelul tricolor și stema, în mod tradițional îngemănate, separate acum trei decenii, în contextul emoțional al evenimentelor din decembrie 1989, și care trebuie aduse din nou împreună....citeste


 

Revista ,,Curtea de la Argeș” pe luna august

Dacii ȘI romanii


Deși luna iulie este luna lui Cuptor, (în)fierbințeala o simțim parcă mai pronunțată (fiind chiar declarată) în editorialul distinsului academician Gheorghe Păun în luna august....citeste


 

Despre numărul din iulie 2019 al revistei ,,Curtea de la Argeș”

Îndemn la euroluciditate


,,Traversăm o modă a euroscepticismului, ba chiar se prezice - mă grăbesc să spun: propagandistic - dizolvarea UE. În câteva decenii, ceea ce e o mică eternitate la vremea noastră grăbită. ...citeste


 

De câteva zile,

Am trecut de 71 de milioane de vizualizări!


Luați de val, cu evenimente și lucruri importante, nu am observat că am trecut binișor, cu peste 73 de mii, pragul celor 71 de milioane de vizualizări....citeste


 

Invitație pentru mâine (joi)

Editura Evdokimos şi Fundaţia Profesor George Manu, la Târgul de Carte Gaudeamus Oradea!


Joi, 9 mai 2019, ora 17.00, în cadrul Târgului Gaudeamus, care se va desfășura în Piața Unirii din Oradea, va avea loc evenimentul „Cărţile Memoriei", dedicat lansării celor mai recente cărţi publicate de Editura Evdokimos....citeste


 

Revista ,,Curtea de la Argeș” pe luna mai

A patra revoluție tehnologică


În editorial, domnul redactor-șef Gheorghe Păun ,,bate monedă" pe a IV-a revoluție tehnologică, după ce le-a trecut în revistă pe celelalte trei, ,,bazată pe organizare, cuvintele cheie sunt conectivitatea, internetul, cloud-ul, plus sintagma de mult folosită, dar numai de curând cu adevărat materializată, inteligența artificială, IA pe scurt". ...citeste


 

Nr. 101 al revistei ,,Curtea de la Argeș”

Istoria privită de sus, de Gheorghe Păun


,,Am fost la începuturi puțini, abia vorbeam, mâncam mai mult vegetale, fructe, frunze şi rădăcini. Am adăugat la dietă animale, mai mici sau mai mari. Vânători şi culegători, grupuri mici, nomade. Unelte puține, haine la fel, adăposturi pentru durate mici. Toată averea cărată pe umeri. ...citeste


 

Revista de cultură ,,Curtea de la Argeș”, numărul din februarie 2019

După Centenarul Marii Uniri


,,E prematur să tragem linie, dar deja se pot desprinde destule concluzii... Cum-necum, toată românimea a trăit evenimentul - fiecare în felul lui, cu mai multă sau mai puțină implicare și pricepere....citeste


 

La Oradea a fost lansată, recent, cartea

„Dimitrie Cantemir și conștiința unității românilor. Studii și articole dedicate Centenarului Marii Uniri”


Asociația Europeană „Dimitrie Cantemir" a lansat, recent, la Oradea, cartea intitulată „Dimitrie Cantemir și conștiința unității românilor. Studii și articole dedicate Centenarului Marii Uniri"....citeste


 

15 Ianuarie

Ziua Culturii Naționale


Primăria și Consiliul Local din Curtea de Argeș, Centrul de Cultură și Arte ,,George Topirceanu" (manager , ec. Cristian Mitrofan), Muzeul Municipal (manager, drd. Ștefan Dumitrache), Asociația Curtea de la Argeș (președinte, acad. Gheorghe Păun), Filiala Argeș ,,Posada" a CMRR- Col(rtr) Laurențiu Domnișoru, Revista ,,Pietrele Doamnei" (prof. dr. George Baciu), Cenaclul literar ,,Nicolae Velea", Uniunea Scriitorilor din România, instituții de învățământ din Curtea de Argeș organizează, marți, 15 ianuarie 2018, programul ,,Omagiu Mihai Eminescu....citeste


 

Revista ,,Curtea de la Argeș”, numărul din ianuarie 2019

Sfântul Ierarh Dionisie (al Cetății Albe-Ismail)


În primul număr din 2019, domnul redactor-șef Gheorghe Păun ni-l aduce în atenție pe Sfântul Ierarh Dionisie (al Cetății Albe-Ismail), ,,cel mai recent sfânt al calendarului nostru (și, cred, cel mai tânăr)", mai notează distinsul academician Gh. Păun....citeste


 

Semnal

Revista „OviDan” nr. 199 din 15 dec. 2018


Ediţia cuprinde ştiri şi fotoreportaje din şcoli, de la diferite evenimente din Oradea şi judeţ. Numărul se deschide cu Plantări de puieți și concert de colinde la Livada....citeste


 

Primim de la distinsul academician Gheorghe Păun

Dă, Doamne, pace și tărie poporului român!


La exact o sută de ani de la Unirea Bucovinei cu România, la două zile de Centenarul Marii Uniri/făuririi României Mari, să privim cu admirație-recunoștință-pioșenie spre trecut,cu luciditate spre prezent, cu determinare și optimism spre viitor (motive de ,,încredere în trăinicia poporului roman", vorba lui Eminescu, avem: am enumerate câteva în editorialul numărului din luna decembrie al revistei)....citeste


 

Revista ,,Curtea de la Argeș” pe decembrie

,,E primul Centenar! Gaudeamus!”


Lecturând editorialul domnului academician Gheorghe Păun din numărul pe decembrie 2018, veți putea lesne constata că am folosit drept titlu mesajul final. ...citeste


 

Vineri,

Vernisajul expoziției „Into the void”, realizată de Furák-Pop László


Quark Gallery propune expoziția „Into the void" realizată de Furák-Pop László și curatoriată de David-Aron Indig. ...citeste


 

Revista ,,Curtea de la Argeș” pe noiembrie 2018

State, instituții, ONG-uri


,,S-a spus că statul a fost cea mai importantă creație a istoriei umanității, pentru că a reglat relațiile între persoane și între comunități, în raport cu norme etice, religioase, juridice, a înlocuit „dreptul forței", cel natural-primitiv-animalic, cu „forța dreptului", a garantat drepturi și libertăți, a ajutat omul în momente dificile, de exemplu, în fața unor cataclisme, s-a ocupat de organizarea educației, sistemului de sănătate - și câte și mai câte, până la ce vedem azi în jurul nostru....citeste


 

Revista ,,Curtea de la Argeș” pe octombrie

„O Românie frumoasă și mândră, ca soarele sfânt de pe cer”


Pornind de la o fotografie și ,,dând filmul înapoi" cu 100 de ani, domnul academician Gheorghe Păun ne vorbește (scrie) în editorial despre proiectele de consolidare a României Mari. ,,După Unire se lucra la unificare (...). După fundamentalul Proiect de Țară al Reîntregirii, urma un proiect-ecou, reconstruirea Țării, ridicarea economică, în condițiile nou apărute". ...citeste


 

Miercuri, la Primăria Oradea, va fi lansată cartea

„Ghidul relației de cuplu”, de Raluca Rusu


Academia Civică Bihor, cu sprijinul Primăriei Municipiului Oradea, vă invită miercuri, 3 octombrie 2018, de la ora 17.30, în sala mare a Primăriei, la lansarea cărții „Ghidul relației de cuplu", de Raluca Rusu....citeste


 

Marți, la Ateneul Român, Academia Română organizează

Conferinţa internaţională ,,România şi evenimentele istorice din perioada 1914-1920, desăvârşirea Marii Uniri şi întregirea României


Academia Română organizează Conferinţa internaţională ,,România şi evenimentele istorice din perioada 1914-1920, desăvârşirea Marii Uniri şi întregirea României", marţi, 18 septembrie 2018, ora 9.30, la Ateneul Român....citeste


 

Poeta Mihaela Dindelegan a creat în trei ani o

Antologie cu peste 3.000 de sonete


Cea mai vastă Antologie de sonete din România aparţine poetei Mihaela Dindelegan şi a văzut lumina tiparului în aceste zile, la Editura Primus Oradea. ...citeste


 

Cu prilejul Zilei Limbii Române,

Poemele Mihaelei Dindelegan au ajuns la Academia de Științe a Republicii Moldova


Volumul de poeme „Și ne-am unit", scris de poeta Mihaela Dindelegan în contextul Centenarului Marii Uniri, a ajuns astăzi la Chișinău, unde autoritățile Republicii Moldova sărbătoresc cu mare fast Ziua Limbii Române. ...citeste


 

În Anul Centenarului M.U. (culmea!)

,,De ce și pentru ce atâția oameni își vorbesc de rău țara și neamul, denigrându-le ...?”


E un fragment din întrebarea pe care dl redactor-șef Gheorghe Păun (și-)o pune în editorialul Revistei de cultură ,,Curtea de la Argeș" (numărul din septembrie pe care puteți să-l lecturați deja la adresa cunoscută)....citeste


 

Revista de cultură ,,Curtea de la Argeș”, nr. 8 / 2018

Despre ,,cășuirea limbii române”


În cuvântul de deschidere (editorial), domnul redactor-șef Gheorghe Păun, academician, matematician și român, prin excelență, puțin cam mult revoltat, aduce în discuție și face vorbire despre ,,cășuirea limbii române"....citeste


 

Revista de cultură ,,Curtea de la Argeș”, nr. 7 / 2018

O sută de informaticieni români


În editorial, domnul redactor-șef Gheorghe Păun face vorbire despre cartea ,,O sută de autori români în informatica teoretică" (One Hundred Romanian Authors in Theoretical Computer Science), ,,care a apărut de curând la Editura Academiei Române, în seria Civilizaţia românească, o serie monumentală, de peste 30 de volume masive, dând seama de tot atâtea ramuri ale știinţei și culturii românești, de la istorie și geografie la matematică, fizică, chimie și informatică, de la știinţele „exacte" la umanioare, plus un număr de volume „suplimentare" (așa cum este și cel de faţă). ...citeste


 

Noutăți

Axis extinde seria Q35 cu două noi modele rezistente în mediu dificil


Camera de 5MP cu carcasă din oţel inoxidabil;
Lansare dome 4K în seria AXIS Q35...citeste


 

Gratuit

Workshop de improvizaţie pe tema corupţiei


Tinerii interesaţi să experimenteze şi să participe la procesul de creaţie artistică, ce stă la baza oricărui spectacol de teatru, au şansa de a participa, gratuit, la workshopul de improvizaţie organizat de Studio Act Oradea. ...citeste


 

Cartea a fost lansată la Prefectura Bihor

Despre cartea ,,Basarabia, Suferință și speranță”, autori, Nicolae Dabija și Teodor David


Nicolae Dabija și Teodor David semnează cea de-a doua carte, împreună, intitulată ,,Basarabia, Suferință și speranță"....citeste


 

Festivalul naţional de folk Pro Lirica Oradea

O duminică de poveste cu folkiști în Cetatea Oradea


S-a schimbat locul desfășurării festivalului de folk, din amfiteatru în fața Muzeului Pâinii, dar degeaba..., de bruiajul sonor al petrecăreților tot n-am scăpat!...citeste


 

În deschiderea Festivalului naţional de folk Pro Lirica Oradea

Triplă lansare de carte și CD


Sâmbătă, 30 iunie 2018, în deschiderea celei de-a II-a ediții a Festivalului național de folk ,,Pro Lirica" de la Oradea, în Cetatea Oradea, a avut loc (ca și la prima ediție), un alt eveniment cultural, constând într-o triplă lansare de carte și CD....citeste


 

În perioada 30 iunie - 1 iulie

Festivalul naţional de folk ,,Pro Lirica” Oradea, ediţie specială – Străbunii


Asociaţia Culturală Pro Lirica Oradea și Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor, cu sprijinul Consiliului Judeţean Bihor, Direcţiei Judeţene pentru Cultură Bihor și al Muzeului Ţării Crişurilor, organizează Festivalul naţional de folk ,,Pro Lirica" Oradea, ediţie specială - Străbunii, dedicată Centenarului Marii Uniri....citeste


 

Revista de cultură ,,Curtea de la Argeș” pe luna iunie, și Ziua revistei

Omul deplin


Pe 15 ianuarie și în 15 iunie, măcar, îl sărbătorim pe Domnul Eminescu - ,,Omul deplin" sau mai complet ,,omul deplin al culturii române", vorba lui Constantin Noica. Tot de la domnul academician Gheorghe Păun aveam să aflăm că pe 16 iunie 2018, când se va sărbători Ziua revistei, la Curtea de Argeș, va fi dezvelit și bustul Poetului Național Mihai Eminescu......citeste


 

Dragi prieteni, vă mulțumim pentru cele

Peste 65 de milioane de vizualizări!


Privind contorul din josul paginii Ovidan.ro, constatăm că am mai ,,câștigat un milion"... ...citeste


 

Sâmbătă, 16 iunie, de la ora 11.00, la Curtea de Argeș

În cadrul Zilei Revistei ,,Curtea de la Arges”, va avea loc dezvelirea bustului lui Mihai Eminescu


Sâmbătă, 16 iunie 2018, sărbătorim Ziua Revistei ,,Curtea de la Argeș", sub semnul Centenarului Marii Uniri și al Proiectului Respect pentru Valorile Naționale al Consiliului Județean Argeș. ...citeste


 

Miercuri, 30 mai

Seară culturală cu Mihaela Dindelegan și invitații


Orice zi se poate transforma în sărbătoare atunci când arta și cultura adună la un loc oameni iubitori de bine și frumos. ...citeste


 

În perioada 31 mai - 2 iunie, la Oradea

Zilele Revistei Familia, ediția a XXVIII-a


Ne face plăcere să vă invităm la ZILELE REVISTEI FAMILIA, ediţia a XXVIII-a, manifestare culturală de prestigiu care va avea loc la Oradea în zilele de 31 mai - 2 iunie. ...citeste


 

Miercuri, 30 mai,

Lansare de carte Mihaela Dindelegan, cu spectacol folk


Miercuri, 30 mai 2018, de la ora 18.00, Asociația Culturală Pro Lirica Oradea vă invită în Cetatea Oradea, corpul H (Muzeul Pâinii), la evenimentul lansării volumelor de sonete: ,,Incandescență", „Muguri de lumină" și „Acasă, printre dușmani", aparținând poetei Mihaela Dindelegan. ...citeste


 

Poeta Mihaela Dindelegan se destăinuie în sonete

„Acasă, printre dușmani”


Sinceritatea debordantă din versurile poetei Mihaela Dindelegan ne lasă fără cuvinte. Ajunsă la maturitatea creației artistice, autoarea transformă în poeme stări și simțăminte dintre cele mai variate, aducând cu fiecare nou volum un plus de revelație care ne ajută să pătrundem în universul ei sufletesc....citeste


 

,,Curtea de la Argeș” pe luna mai

Catedralele Neamului


În editorial, domnul redactor-șef Gheorghe Păun abordează un subiect sensibil și de nesuferit pentru cei se sunt împotriva ridicării de case ale Domnului. ...citeste


 

,,Curtea de la Argeș” pe luna aprilie

Respect pentru Valorile Naționale


,,Din România, de la Argeș, cu ochii spre Flacăra Centenarului, chem la Respect pentru Valorile Naționale... și la o Horă virtuală a Unirii, de dimensiuni dodoloațe..."...citeste


 

Magia poeziei cu Mihaela Dindelegan

Noile volume de sonete au fost lansate la Biblioteca Judeţeană


La cea mai recentă lansare de carte a poetei Mihaela Dindelegan, cuvintele au curs precum lava: fierbinţi, curate şi strălucitoare. ...citeste


 

Surâsul unei Grații la Biblioteca Județeană

Triplă lansare de carte Mihaela Dindelegan


Aflată sub zodia a două sărbători, una dedicată Primăverii, iar cealaltă Femeii, prima săptămână din luna martie va fi marcată de poeta Mihaela Dindelegan printr-o triplă lansare de carte, sub egida Asociației Culturale Pro Lirica Oradea, pe care o conduce. ...citeste


 

Despre revista ,,Curtea de la Argeș”, nr. 3/2018

Apelul de la Paris


Lecturând Apelul de la Paris, editorialul domnului academician Gheorghe Păun, ne-am tulburat... ...citeste


 

Despre revista ,,Curtea de la Argeș”, nr.2/ 2018

De la biserici la monumente


,,De la întâiul număr (decembrie 2010) și până în decembrie 2016, pe prima pagină a revistei (,,Curtea de la Argeș" -n.n.) a apărut imaginea unei biserici (ca un omagiu adus Bisericii Ortodoxe, casă a sufletului nostru, românesc). ...citeste


 

Din nou despre ,,Curtea de la Argeș” (revista), nu evenimentele de astăzi (sâmbătă),

Acum o sută de ani...


Cam departe a mers domnul redactor-șef, academicianul Gheorghe Păun, dar a vrut, zicem noi, să întărească ideea că istoria se repetă ......citeste


 

Luni, 27 nov., lansarea a trei volume de sonete

,,Pe muchie de vrajă”, ,,Iubire şi blestem”, ,,ŞAH MAT la narcisişti”, aparținând Mihaelei Dindelegan


Luni, 27 noiembrie 2017, de la ora 17.30, la Librăria Ratio et Revelatio din Oradea (Str. Republicii Nr. 22), va avea loc lansarea a trei noi volume de sonete, scrise de Mihaela Dindelegan: ,,Pe muchie de vrajă", ,,Iubire şi blestem" şi ,,ŞAH MAT la narcisişti". ...citeste


 

O lectură de duminică

Revista de cultură ,,Curtea de la Argeș” pe noiembrie


În editorialul intitulat ,,Comunism după comunism" (o formulare care ne-ar putea duce cu gândul la Nicolae Iorga - Bizanț după Bizanț), domnul redactor-șef Gheorghe Păun ține să ne prezinte prin câteva linii directoare ,,Comunismul de lângă noi"....citeste


 

Sâmbătă, 4 nov., la Galeria Arta din Câmpulung Muscel

Astăzi, lansare de carte ,,Inițiere în GO”


Astăzi (sâmbătă, 4 nov. 2017), la ora 11.30, la Galeria Arta din Câmpulung Muscel mai fac o încercare de a vă convinge că o fi șahul un joc regal, dar ,,GO-ul este un joc imperial" (Edward Lasker)... în contextul lansării ediției a cincea a cărții ,,Initiere în GO"....citeste


 

La Galeria de Artă din Curtea de Argeș

,,GO-ul este un joc imperial”


Sâmbătă, 4 noiembrie 2017, la ora 11.30, la Galeria de Artă din Curtea de Argeș, mai fac o încercare de a vă convinge că o fi șahul un joc regal, dar ,,GO-ul este un joc imperial" (Edward Lasker)......citeste


 

Astăzi, luni,

Este Salonul cărții argeșene


Astăzi, luni, 23 octombrie 2017, ora 13.00, la Biblioteca Județeană Argeș, va fi prezentată Biblioteca Revistei ,,Curtea de la Argeș", inclusiv cartea ,,Inițiere în GO", ediția a cincea....citeste


 

Luni, ora 17.30, la Librăria Ratio et Revelatio

Triplă lansare de carte Mihaela Dindelegan


Poeta Mihaela Dindelegan revine în atenţia publicului cu trei noi volume în versuri: ,,Cine sunt ei?", ,,Reversul Tainei" şi ,,Sub masca Lui sau Demitizarea lui Dumnezeu". Aflate într-o tainică legătură ideatică, cele trei volume vor fi lansate luni, 25 septembrie 2017, la Librăria Ratio et Revelatio (de pe Str. Republicii Nr. 25, începând cu ora 17.30). ...citeste


 

În Revista de cultură ,,Curtea de la Argeș” pe septembrie

Uimitorii oameni de cultură interbelici (II)


În editorial, domnul redactor-șef Gheorghe Păun continuă să ne supună atenției situația intelectualilor în perioada comunistă în care ,,comunismul a făcut tabula rasa din cultura românească, punând la lucru o (încă nenumită astfel) „corectitudine politică" brutală, programatică, de o violență asumată (...)....citeste


 

Programul manifestărilor

Sâmbătă - Ziua Revistei „Curtea de la Argeş”


A devenit deja o tradiţie ca, la începutul Zilelor Municipiului Curtea de Argeş, să se organizeze Ziua Revistei „Curtea de la Argeş" (tipărită, dar şi disponibilă la www.curteadelaarges.ro). ...citeste


 

Revista de cultură ,,Curtea de la Argeș” pe august

Uimitorii oameni de cultură interbelici


,,La școală nu am auzit decât despre foarte puțini dintre ei, cei care nu au avut nicio implicare politică „greșită" (incorectă politic la modul „arhaic", literal, al termenului) înainte de război sau au „colaborat" după război cu regimul", scrie domnul redactor-șef Gheorghe Păun în deschiderea editorialului. ...citeste


 

Revista ,,Curtea de la Argeș”, numărul pe iulie

,,Cu mentalitatea cumpără-folosește-aruncă... vom epuiza curând planeta”


În editorialul din numărul pe iulie al revistei ,,Curtea de la Argeș", dl redactor-șef Gheorghe Păun tratează (anti)globalizarea....citeste


 

Biblioteca Revistei ,,Curtea de la Argeș”

,,77 de editoriale”, de Gheorghe Păun


Domnul academician Gheorghe Păun, redactorul-șef al Revistei de cultură ,,Curtea de la Argeș" ne-a făcut o surpriză plăcută....citeste


 

,,Curtea de la Argeș” nr. 5/2017

De la geometrie... la geometria lumii și a sufletelor


Întru al său editorial pe luna mai, distinsul matematician și academician Gheorghe Păun pornește de la geometrie, de la teorie și axiome de manual și ajunge la geometria lumii și a sufletelor, că nici nu mai știm cum e cu globalizarea și tot ce ni se bagă pe gât din toate direcțiile și unghiurile....citeste


 

Revista de știință și cultură

Limba ROMÂNĂ Nr. 1 (237) 2017 aprilie


Revista de știință și cultură Limba ROMÂNĂ apare la Chișinău din 1991, fiind fondată de Ion Dumeniuk, Nicolae Mătcaş și Alexandru Bantoş....citeste


 

,,Curtea de la Argeș” nr. 4/2017

La 77 de numere... în al optulea an


,,Revista Curtea de la Argeș s-a născut în toamna anului 2010, cu primul număr apărut în luna decembrie 2010. Editorial vorbind, ne aflăm în anul al optulea, cronologic, la jumătatea celui de-al șaptelea", scrie redactorul-șef Gheorghe Păun, în deschiderea editorialului....citeste


 

Poliția e cu noi!

Poliţia Locală Oradea este alături de săracii comunităţii


Poliția Locală Oradea a vizitat Cantina socială a asociației, luni, 3 aprilie 2017, pentru a face o faptă bună. ...citeste


 

Spectacol de suflet pentru femei

Uniunea Femeilor Bihor şi poeta Mihaela Dindelegan au oferit doamnelor o seară de vis


Onorată de zei, femeia ca simbol şi model, s-a aflat în centrul atenţiei marţi seara (7 martie 2017) la Sala „Florica Ungur", unde Uniunea Femeilor Bihor a organizat un spectacol dedicat ei: femeia mamă, bunică, soţie, soră, prietenă, confident etc. ...citeste


 

,,Curtea de la Argeș” nr. 3/2017

Unde ne sunt intelectualii?


,,Auzim de multe ori întrebări - reproșuri de genul: unde ne sunt intelectualii, de ce nu intră în politică, de ce nu-și spun părerea despre... și despre...? Justificate întrebări, mai puțin justificate reproșuri - și unele și altele, cu explicații relativ simple", se spune în deschiderea editorialului, cu acest titlu ,,Unde ne sunt intelectualii?"...citeste


 

Mâine, miercuri, la Iași, vernisajul expoziției

Valori ale artei româneşti în colecţii particulare


Artmark şi Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași - Muzeul de Istorie a Moldovei vă invită la vernisajul expoziţiei „Valori ale artei româneşti în colecţii particulare ”, un eveniment de excepţie din seria ,,Camera Colecţionarului”....citeste


 

Din nou despre ,,Curtea de la Argeș”

,,Laudă păstorului român”


Mai anul trecut, niște guvernanți (mitici) care, pesemne, tăiau frunze la câini, în loc să se țină de lucruri serioase, s-au luat de păstorii din ,,Miorița" și ,,Baltagul", s-au apucat să facă ,,dreptate" și ordine, numărându-le oile și câinii de la stână, dând apoi decret câți câini trebuie să le rămână în bătătură, potrivit legilor gândite de mințile lor sclipitoare și scrise de mânuțele lor a(i)urite!...citeste


 

La mulţi ani românilor cu suflet curat!

Sonet de Ziua Unirii


Spre Putna se îndreaptă istoria-ăstei naţii
Şi cheamă să se-nalţe din criptă domnitorii,
Dar nu-i întâmpin' astăzi cu strigăte şi-ovaţii
Românii ce-au în lume doar ţinte derizorii....citeste


 

Mihaela Dindelegan şi invitaţii săi le-au oferit orădenilor

Două ore de spectacol cu sonete şi romanţe în Bistro Blues Caffe


Cei aproximativ o sută de orădeni prezenţi miercuri (18 ian. 2017) în Bistro Blues Caffe, alături de poeta Mihaela Dindelegan şi invitaţii săi, artişti, interpreţi şi actori, au petrecut o seară de neuitat, într-o atmosferă de vis, cu muzică şi poezie de calitate. ...citeste


 

Din revista ,,Curtea de la Argeș” nr. 1/2017

Avem în România peste 4.500 de memoriale


,,Cruci mai simple sau mai sofisticate, statui și busturi și grupuri, soldați cu arma la picior sau în atac, aruncând grenade sau doar mărșăluind, generali, figuri legendare, vulturi străjuind de deasupra, cu aripile desfăcute, căști, arme, piese de artilerie. ...citeste


 

De ce trebuie ,,regionalizată” România (?) dacă până și

Limba română refuză ideea...


Editorialul din numărul pe luna decembrie al Revistei de Cultură ,,Curtea de la Argeș" aduce în discuție ,,regionalizarea" României. ...citeste


 

Tuturor sărbătoriților zilei de 6 decembrie

La mulți ani, de Sf. Nicolae!


Tuturor sărbătoriților zilei de 6 decembrie, La mulți ani, de Sf. Nicolae!...citeste


 

Miercuri, la Sala ,,Florica Ungur”

Florin Iaru va prezenta romanul „Călătoria”, al scriitoarei Lili Crăciun


Miercuri, 30 noiembrie 2016, începând cu ora 17.00, la Casa de Cultură a Municipiului Oradea (sala ,,Florica Ungur"), cunoscutul poet și publicist bucureștean Florin Iaru va prezenta romanul „Călătoria", al scriitoarei Lili Crăciun, recent mutată în orașul de pe Crișul Repede....citeste


 

Revista de cultură ,,Curtea de la Argeș”, nr. 10/2016

,,Salvarea e-n cultură”, scrie dl acad. Gheorghe Păun


Tocmai ne-a sosit revista de cultură ,,Curtea de la Argeș", numărul pe luna octombrie, care se deschide cu editorialul ,,Salvarea e-n cultură"....citeste


 

Lansare de carte - Mihaela Dindelegan

Sub semnul Învierii


Pentru un poet, împlinirea misiunii sale nu o constituie poezia în sine, ca act al creației literare, ci momentul în care Cuvântul său atinge corzile sensibile ale altor suflete şi le face să vibreze împreună cu el....citeste


 

În numărul din aprilie,

Academia Română, la 150 de ani


În numărul din aprilie al revistei de cultură ,,Curtea de la Argeș", șase pagini sunt alocate evenimentului consemnat și în editorial: Academia Română, la împlinirea a 150 de ani. ...citeste


 

,,Curtea de la Argeș” – numărul din martie

Grigore C. Moisil – 110 ani de la naștere


În editorial, dl academician Gheorghe Păun se ocupă de fondatorul-patron al Informaticii noastre - Grigore C. Moisil, de la a cărui naștere se împlinesc 110 ani. ...citeste


 

În perioada 25 - 28 aprilie, la Universitatea de Vest

Conferinţa ,,Diaspora în Cercetarea Ştiinţifică şi Învăţământul Superior din România - Diaspora şi prietenii săi” (ediția a IV-a)


Păstrând tradiţia organizării conferinţei diasporei ştiinţifice româneşti, Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI), împreună cu Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice organizează cea de-a patra ediţie a conferinţei „Diaspora în Cercetarea Ştiinţifică şi Învăţământul Superior din România - Diaspora şi prietenii săi". Conferinţa va avea loc în perioada 25 - 28 aprilie 2016, bucurându-se de Înaltul Patronaj al Preşedintelui României....citeste


 

Revista ,,Curtea de la Argeș”, numărul pe februarie

O societate fără partide!


Cumplită și încurcată mai e și democrația aceasta prost înțeleasă cu o puzderie de partide, fără cap și fără coadă (câte trei la un leu... sau la un loc!)....citeste


 

Singur printre istorici

Revista de cultură „Curtea de la Argeş” Nr. 1/2016


Mă grăbesc să-l citez pe redactorul-șef, dl academician Gheorghe Păun, care, în editorial, ,,se simte singur printre istorici": ,,Moisil, matematician de meserie, avea o vorbă: ,,Eu demonstrez, nu conving". Istoricii, dimpotrivă, parcă mai întâi încearcă să se convingă pe ei înșiși, apoi să-i convingă și pe alții"....citeste


 

Traducere de Gabriela Calutiu-Sonnenberg

,,Johan fără țară. Străbătând lumea pe drumul păcii”


După apariția unor episoade în revista ,,Curtea de la Argeș", cartea,,Johan fără țară. Străbătând lumea pe drumul păcii" (în întregime, aproape 500 de pagini) este acum disponibilă: Johan Galtung: "Johan fara tara. Strabatand lumea pe drumul pacii",...citeste


 

Ieri, am primit nr. 12 (61) pe decembrie

De-acum revista ,,Curtea de la Argeș” o lecturăm și la Oradea


Domnul academician Gheorghe Păun, redactorul-șef al revistei, ne-a ,,amenințat" în 5 noiembrie (2015) că nu va curge multă apă pe Crișul (cel) Repede până ne vom trezi cu colecția ultimilor patru ani de revistă (2012-2015)....citeste


 

Refrene autumnale

Împotrivire


Din postura sa de Dalie, Floarea recunoștinței și a respectului, după cum se afirmă, surprinde câteva imagini, care o răscolesc și o pun pe gânduri......citeste


 

Lansare de carte grandioasă

Mihaela Dindelegan şi-a lansat sonetele lângă un prinţ şi o prinţesă


Miercuri, 4 noiembrie 2015, am avut parte de o seară încântătoare din toate punctele de vedere: lume multă, o atmosferă de vis, muzică şi poezie, cuvinte calde şi extrem de plăcute, culminând cu apariţia unui prinţ şi a unei prinţese care au purtat un minunat dialog în versuri. ...citeste


 

Da, d-le rector, d-le redactor-șef,

Avem nevoie de românism!


Da, domnule rector, Ioan Dzițac, domnule redactor-șef, Gheorghe Păun, avem nevoie de românism!...citeste


 

503 sonete pentru orădeni

Mihaela Dindelegan ne invită la lansarea a trei cărţi cu sonete într-o singură zi


Sonetul, regele temerar al poeziei, este considerat de poeţi ca fiind cel care le conferă accesul la nemurire şi îi înalţă la statutul de zei consacraţi ai cuvântului. ...citeste


 

Vorba unui clasic TV (în viaţă): „dacă nu veniţi, nici nu ştiţi ce pierdeţi”

Miercuri, întâlnirea Clubului revistei „Curtea de la Argeş”


Întâlnirea Clubului revistei „Curtea de la Argeş", de miercuri, 14 octombrie 2015, se anunţă memorabilă, în primul rând, prin cei doi protagonişti, doi seniori ai culturii, doi mari creatori: poetul ieşean (dar cu rădăcini argeşeano-muscelene) Horia Zilieru, care şi desenează, şi pictorul bucureştean (originar din Blaj) Horea Cucerzan, care scrie şi poezie. ...citeste


 

Dacă e weekend, avem o nouă lectură specială

Revista de cultură „Curtea de la Argeş” Nr. 10


Dl rector Ioan Dziţac ne propune o lectură pe cinste la ceasul „Toamnei orădene", printre picăturile de ploaie: să zăbovim asupra revistei de cultură „Curtea de la Argeş, numărul din octombrie....citeste


 

Dl rector Ioan Dziţac ne propune spre lectură

Revista „Curtea de la Argeş”, numărul din septembrie


Dl redactor-şef Gheoghe Păun ne întâmpină cu un „articol-şoc": Costurile reîntregirii....citeste


 

Chiar şi din Rio, dl rector Ioan Dziţac ne propune pentru acest weekend să lecturăm

„Curtea de la Argeş”, ediţia din august (fierbinte)


Întocmai, domnule academician (redactor-şef) Gheorghe Păun, „scop şi mijloc, în acelaşi timp, discuţia despre identitate (românism/românitate, unitate şi altele asemeni) este necesară, tot pentru simplul fapt că ne face conştienţi că AVEM IDENTITATE!"...citeste


 

Dl rector Ioan Dziţac ne propune

Numărul din iulie al revistei „Curtea de la Argeş”


Fiţi pe pace, domnule redactor-şef Gheorghe Păun, vă parcurgem până la ultima singurătate! Chiar aşteptaţi deschiderea cerurilor pentru revelaţia revelaţiilor?...citeste


 

Singurul post de radio online din România care...

Radio Teen promovează tinerii artişti


Radio Teen este singurul post de radio online din România care susţine tinerii artişti, promovând talentele acestora în emisiuni live, difuzând piesele lor la radio şi publicând articole despre activitatea acestora....citeste


 

Miercuri, 8 iulie

O întâlnire cu totul specială la Clubul revistei „Curtea de la Argeş”


Începe, ca de obicei, la ora 16.00, dar locul este inedit-spectaculos: Biserica Domnească „Sfântul Nicolae" din Curtea de Argeş....citeste


 

Zilele Revistei FAMILIA, ediţia 25

Colocviul „Revista FAMILIA – viaţa şi opera”


Joi şi vineri (25 şi 26 iunie 2015), în cadrul manifestărilor culturale intitulate Zilele Revistei FAMILIA, orădenii au sărbătorit 150 de ani de la apariţia primului număr al Revistei Familia în 1865, la Pesta (Ungaria)....citeste


 

Sâmbătă, 8 august

Ziua Revistei „Curtea de la Argeş”


Ca în fiecare an, Zilele Municipiului Curtea de Argeş vor debuta cu Ziua Revistei „Curtea de la Argeş". ...citeste


 

Odă Poetului

„Poetul viselor trăieşte”


În săptămâna care-l omagiază pe Mihai Eminescu, Mihaela Dindelegan proclamă în versuri: „Poetul viselor trăieşte"....citeste


 

În acest weekend, dl rector Ioan Dziţac ne propune

Nr. 6 al revistei „Curtea de la Argeş”


În editorial, dl redactor-şef Gh. Păun punctează câteva adevăruri care dor: despre plecarea tinerilor noştri peste fruntariile ţării, despre violenţa exagerată, inventată şi închipuită (ca-n filme), despre patriotism şi naţionalism, despre şcolarul şi telefonul celular, despre bătălia electorală (de la TV)... încheind cu deviza Şoimăreştilor „Fapte, nu vorbe!"...citeste


 

Miercuri,

Întâlnirea Clubului de cultură al revistei „Curtea de la Argeş


Întâlnirea lunii mai este devansată cu o săptămână, deci va avea loc miercuri, 6 mai, ora 16.00, la Muzeul Municipal Curtea de Argeş....citeste


 

În perioada14 -17 mai

EzotericFest Timişoara


Vă invităm la ***EzotericFest Timişoara*** în perioada 14 - 17 Mai 2015 la Casa Tineretului Timişoara. ...citeste


 

Podul de Reviste, aprilie 2015

România Mare Culturală


În zilele de 23, 24 şi 25 aprilie 2015, s-a desfăşurat „ediţia de primăvară" (de obicei, în fiecare toamnă, o întâlnire similară are loc la Chişinău) a Podului de Reviste....citeste


 

În primele trei luni din 2015

Ce au mai constatat inspectorii R.A.R. cu prilejul controalelor efectuate în trafic


Numărul vehiculelor care depăşesc nivelul maxim admis de poluare a scăzut cu mai bine de două procente în primele 3 luni ale lui 2015 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. ...citeste


 

Dl rector Ioan Dziţac ne propune să ne delectăm cu

Revista de cultură „Curtea de la Argeş” nr. 4 (pe aprilie)


Făcând trimitere la pagina a II-a a revistei, la pagina Domnului Eminescu, distinsul academician Gheorghe Păun (redactorul-şef) abordează în Editorial problema spinoasă a partidelor politice, punând degetul pe rană şi punctul pe i - pe ceea ce se cheamă voinţa politică!...citeste


 

Domnului Profesor,

Cu dragoste: La mulţi şi buni ani!


După cum aţi observat, numărul pe luna martie al revistei „Curtea de la Argeş" este dedicat profesorului Solomon Marcus, care, de Mărţişor, împlineşte 90 de ani....citeste


 

Un weekend special, cu o revistă şi o dedicaţie specialeă

Revista de cultură „Curtea de la Argeş” (nr. 3)


Întrucât mâine, 1 martie 2015, distinsul academician Solomon Marcus împlineşte 90 de ani, în editorialul numărului din martie, dl redactor-şef Gheorghe Păun îi dedică mai mult decât un medalion..., care se încheie cu urarea: „Domnului Profesor, cu dragoste: La mulţi şi buni ani!”...citeste


 

Pentru o plăcută zăbavă, citiţi

Revista de cultură Curtea de la Argeş nr. 2 pe 2015


În acest weekend, dl rector Ioan Dziţac ne propune să ne delectăm lecturând Revista de cultură „Curtea de la Argeş" nr. 2 pe 2015....citeste


 

Poetului nepereche, de Ziua Lui

Lui Eminescu!


Din ce ţărână scuturate
A tale versuri s-au născut,
Eminovici, căci nestemate
În unele clar s-au văzut....citeste


 

În 17 iulie, în Piaţa Constituţiei

Robbbie Williams va concerta în România


Este oficial, în 2015, vom avea concert Robbbie Williams în România, anunţă Sorina Burlacu, proprietarul Events, una dintre companiile care au depus oferta pentru a-l aduce pe artist în premieră. ...citeste


 

Dacă e weekend, avem o lectură specială

Revista de cultură „Curtea de la Argeş”


Chiar şi din Ucraina, dl rector Ioan Dziţac ne propune să lecturăm, în acest weekend, Revista de cultură „Curtea de la Argeş", numărul 50 (primul număr din 2015)....citeste


 

„Verde cetină de brad / Noi vă colindăm cu drag”

Colinde şi urări din Franţa şi Ucraina


Prietenul nostru Ioan Roxin ne colindă tocmai din Franţa, iar dl rector Ioan Dziţac ne urează Crăciun fericit, cu zăpadă multă, ca în Ucraina. ...citeste


 

Începând de astăzi,

Mijloacele de transport în comun vor circula conform zilelor lucrătoare cu vacanţă


OTL SA anunţă publicul călător că începând de astăzi, luni, 22 decembrie 2014 până în 2 ianuarie 2015 inclusiv, mijloacele de transport în comun vor circula conform graficelor de zile lucrătoare cu vacanţă. ...citeste


 

Seară de vis cu muzică şi poezie pe scena sălii „Florica Ungur”

Mihaela Dindelegan şi-a lansat a 12-a carte de poezii într-un spectacol cu colinde


Cerul s-a deschis şi norii s-au îndepărtat vineri, 12 decembrie 2014, pentru a primi în cetatea Împăratului vieţii glasurile pline de farmec ale copiilor din grupul Luscynia al Palatului Copiilor şi Elevilor din Oradea. ...citeste


 

„Citim, deci existăm!”

Curtea de Argeş este Oraş Regal


Dacă tot e week-end, dl rector Ioan Dziţac ne oferă o nouă şansă în a lectura Revista de cultură „Curtea de la Argeş", numărul din decembrie....citeste


 

GAUDEAMUS 2014 - 19-23 noiembrie

Lansările şi prezentările Editurii Ars Docendi


Pentru o plăcută zăbavă, lecturaţi acest mesaj inofensiv. Nu e politică, nu e răutăcios, doar puţin incitant!...citeste


 

Ajutaţi armonia să trăiască!

Mihaela Dindelegan ne invită, marţi, la lansarea unor poveşti în versuri


Potrivit promisiunii făcute în luna septembrie, Mihaela Dindelegan revine în atenţia publicului cititor şi în special a copiilor cu o nouă serie de cărţi de poezii, centrate de data aceasta în jurul ideii de armonie....citeste


 

Mare e grădina Domnului!

„Nuanțată mai e natura umană!


Dacă tot se apropie alegerile de duminică, distinsul nostru rector, Ioan Dzițac, ne propune să nu ne mai stresăm cu declarațiile (și promisiunile deșarte, mincinoase ale) candidaților la fotoliul de președinte al țării și cu alte mizerii răscolite de vânturile campaniei deșănțate și oribile, ci să lecturăm numărul din noiembrie al Revistei de cultură „Curtea de la Argeș"....citeste


 

Joi, dublă lansare,

Două noi apariții editoriale, autor Clara Toma


Joi, 30 octombrie 2014, ora 19.00, în cadrul Festivalului de spiritualitate și al Târgului de carte Kilipirim, va avea loc lansarea a două noi apariții editoriale publicate de Editura Ascendent, autor Clara Toma....citeste


 

Vineri, la Librăria „Mihail Sadoveanu” din București, se lansează

Volumul „Să lăsăm să cadă cuvintele”/ Laissons tomber les mots


Editura Vremea vă invită la lansarea volumului „Să lăsăm să cadă cuvintele"/Laissons tomber les mots; o antologie de poezie/Une anthologie de poésie: Ana Blandiana, Lucian Blaga, Nichita Stănescu, Ana Trestieni, traducere de Ana Trestieni; invitații evenimentului de vineri sunt: Ion Bogdan Lefter, Ana Blandiana, Mirela Vasilescu, Ana Trestieni, Silvia Colfescu....citeste


 

În perioada 13-16 noiembrie

EzotericFEST la Timișoara, ediția a XIII-a


În perioada 13-16 noiembrie 2014, va avea loc cea de-a XIII-a ediție EzotericFEST la Casa Tineretului din Timișoara (str. Arieș nr. 19 - între orele 10.00 - 21.00). EzotericFEST include expoziție cu vânzare (aproximativ 60 de standuri) și 2 săli de conferințe în care se vor desfășura, în paralel, prelegeri cu tematici specifice festivalului: medicină alternativă, soluții pentru o viață mai sănătoasă la nivel de alimentație, medicamentație, comportament, accesorii vestimentare, cosmetică, alternative spirituale și naturiste de prevenire sau testare a stării de sănătate... ...citeste


 

În colecția Planeta București a Editurii Vremea

Nicolae Vatamanu „Odinioară în București


Cea mai nouă apariție în colecția Planeta București a Editurii Vremea este al doilea volum din seria de autor Nicolae Vatamanu „Odinioară în București"....citeste


 

De Ziua Oradei, dl rector Ioan Dzițac ne propune să lecturăm măcar 32 de pagini

Revista de cultură „Curtea de la Argeș” - numărul 10


Și dacă tot este astăzi (12 octombrie) Ziua noastră, a orădenilor, distinsul rector al Universității Agora, dl profesor univ. dr. Ioan Dzițac, ne propune spre lecturare Revista de cultură „Curtea de la Argeș", care pe luna octombrie a ieșit în 32 de pagini; în mod normal (și obișnuit), revista are doar 24 de pagini....citeste


 

Mihaela Dindelegan ºi-a lansat joi „bijuteriile literare”

„Un îndemn spre lecturã, dar ºi spre înþelepciune”


Ziua de joi, 18 septembrie 2014, a însemnat pentru Mihaela Maria Dindelegan o zi specialã, o sãrbãtoare, un test pe care l-a trecut cu brio în confruntarea cu publicul larg, beneficiarul direct al celor cinci volume de poezii pe care le-a lansat în „cetatea cãrþilor", la Biblioteca Judeþeanã „Gheorghe ªincai" din Oradea...citeste


 

Viaþa pusã în poezie

Mihaela Dindelegan pregãteºte lansarea a cinci cãrþi de poezii


Mihaela Dindelegan pregãteºte lansarea a cinci cãrþi de poezii, dintre care trei sunt destinate copiilor ºi elevilor....citeste


 

Spre lecturare

„Literatura și arta”


Spre informare și delectare, domnul rector Ioan Dzițac ne-a pregătit pentru lecturare nr. 45 al revistei „Literatura și arta", săptămânal al Scriitorilor din Republica Moldova, condus de academicianul și scriitorul Nicolae Dabija (în calitate de redactor-șef)....citeste


 

Revista de culturã „Curtea de la Argeº” nr. 9/2014

„Jumãtate dintre oameni scriu, cealaltã jumãtate nu citesc”


Promovând cu perseverenþã ºi mult drag revista de culturã „Curtea de la Argeº”, dl rector Ioan Dziþac ne-a pus deja pe „tavã”, dis-de-dimineaþã, numãrul pe luna septembrie....citeste


 

În Revista de cultură „Curtea de la Argeș

„Nevoia de românism”


Dl rector Ioan Dzițac ne pune la suflet numărul pe luna august al revistei de cultură „Curtea de la Argeș". ...citeste


 

Dl rector Ioan Dzițac ne propune

Revista de cultură „Curtea de la Argeș”, nr. 7


În editorial, redactorul-șef, distinsul academician Gheorghe Păun, revine la „Bolile lumii”, subiect abordat în numărul din februarie. Multe dintre ele, conchide domnia sa, își au originea în „prejudecăți colective, tabuuri și mituri moderne, crescute și intrate de la sine în „mentalul colectiv”....citeste


 

Pentru o plăcută zăbavă, dl rector Ioan Dzițac ne propune

Revista „Curtea de la Argeș" nr. 6


În editorial, distinsul redactor-șef Gheorghe Păun se oprește asupra orașului regal Curtea de Argeș....citeste


 

Noua provocare vine tot de la dl rector Ioan Dzițac

Revista de cultură „Curtea de la Argeș” nr. 5/ 2014


Cu revista pe masă (și pe tavă), servită de dl rector Ioan Dzițac, purcedem în a descifra înțelesurile editorialului, în care distinsul academician Gheorghe Păun se întreabă dacă titulatura ministerului de resort care se ocupă de Educație nu e cumva nepotrivită....citeste


 

Semnalăm

Consiliul Județean al Elevilor Constanța condamnă atitudinea Inspectoratului Școlar Județean și cea a Consiliului Național al Elevilor


Consiliul Județean al Elevilor Constanța condamnă public atitudinea Inspectoratului Școlar Județean Constanța și cea a Consiliului Național al Elevilor care au încercat să destabilizeze și să decredibilizeze Consiliul Județean al Elevilor Constanța, organizație guvernamentală care are scop reprezentarea și apărarea drepturilor și intereselor comune ale elevilor din județul Constanța. ...citeste


 

Dl rector Ioan Dzițac ne îndeamnă să lecturăm

Revista de cultură „Curtea de la Argeș”, numărul pe aprilie


Dl redactor-șef Gheorghe Păun, academician și matematician prin excelență (formare), afirmă răspicat că 1+1=2! ...citeste


 

Pentru delectare și îmbogățire spirituală

Un nou număr al revistei de cultură „Curtea de la Argeș” (Nr. 3/2014)


Cu „complicitatea” distinsului rector Ioan Dzițac avem, iar și iară, plăcuta misiune de a răsfoi revista de cultură „Curtea de la Argeș”, de data aceasta numărul din luna martie 2014. ...citeste


 

Noutăți muzicale, aflate chiar de la Mihai Alexandru

Mihai Alexandru (Al Mike) prezintă Renee Santana – „Baby”


Renee Santana, pe care publicul românesc o cunoaște deja datorită piesei „Fly” care a rulat și pe radiourile din România, dar și datorită participării la Eurovision 2013, unde a concurat cu „What is Love”, revine din nou în atenția noastră, tot cu un single purtând amprenta Al Mike Production....citeste


 

Dl rector Ioan Dzițac ne invită să stăruim în lectură!

A apărut revista de cultură „Curtea de la Argeș” pe luna februarie


Cu înțelepciune, sinceritate și realism, dl redactor-șef Gheorghe Păun se oprește în editorial la câteva dintre bolile lumii. Prima pe listă și cea mai vizibilă (pentru oricine) este boala partidelor politice. E „boala” lor, nu a noastră. Pentru că pe noi, alegătorii, nu ne mai reprezintă demult!...citeste


 

Din Ucraina, dl rector Ioan Dzițac ne semnalează că

A apărut nr. 1/ 2014 al revistei de cultură „Curtea de la Argeș”


În editorial, dl redactor-șef Gheorghe Păun se referă pe larg la „Podul de reviste”, cum s-a născut, cum a crescut și cum s-a întins din Basarabia până pe Argeș în Sus… „Dea Domnul ca, în timp, acest pod de reviste să devină pe atât de lat pe cât este Prutul de lung, ascunzându-i apele sub firescul comunicării între frați până la a-i lua rostul de nefirească graniță între frați”, scrie dl redactor-șef în finalul editorialului. ...citeste


 

Dl prof. Boris Belicciu, la al II-lea volum de versuri

„Nu uita că poezia nu se uită niciodată!”


Și matematica își are poezia sa, nu-i așa?
Pe care distinsul nostru profesor de matematică (de la liceul pedagogic) Boris Belicciu a descoperit-o de multă vreme....citeste


 

Dragi români, de pretutindeni

Avem un comunicat important pentru Þară!


A apărut revista de cultură „Curtea de la Argeș” (nr. 12)....citeste


 

Podul de Reviste

„Să sperăm că podul nostru va ajunge atât de lat pe cât e Prutul de lung...”


Totul a început în octombrie 2012, când „Curtea de la Argeș” a fost lansată la Chișinău, iar Nicolae Dabija a considerat evenimentul ca începutul unui pod de reviste între Chișinău și Þară. Ideea mi-a plăcut foarte mult, am luat-o deci în serios. ...citeste


 

Semnal tras (din nou) de dl rector Ioan Dzițac

Revista de cultură „Curtea de la Argeș” (nr. 11)


„Sigur, există o boală în lume, multe nu merg bine, de la absurdul politic (…) la dificultățile economice mondiale (…), la multele conflicte, unele locale, altele de mai mare întindere, unele mocnite, altele active, la presupusele schimbări climatice și câte altele – dar când au mers treburile bine pe planeta noastră?” întreabă (și se întreabă) dl redactor-șef Gheorghe Păun....citeste


 

Joi, a fost lansat volumul de sonete „365 + 1 Iconosonete”, al poetului Theodor Răpan

Alexandrina Chelu a cântat sonete la Muzeul Literaturii Române


„Am avut deosebita onoare să fiu invitată la București, la Muzeul Literaturii Române, de către poetul teleormănean Theodor Răpan, care și-a lansat, joi, 24 octombrie 2013, volumul de sonete „365 + 1 Iconosonete”, ne spune Alexandrina Chelu....citeste


 

Vineri, la Curtea de Argeș

Întâlnire „Podul de reviste”


Vineri, 18 octombrie 2013, va avea loc la Curtea de Argeș o întâlnire în cadrul „Podului de reviste”, instituit informal între revista de cultură „Curtea de la Argeș” (www.curteadelaarges.ro) și celebra „Literatura și Arta”, din Chișinău....citeste


 

Dl prof. Ioan Dzițac ne oferă spre lecturare

Revista de cultură „Curtea de la Argeș” Nr. 10


Citind serialul distinsului profesor Ioan Dzițac despre China, la început, ne întrebam ce interese „ascunse” are să-i ridice în slăvi pe chinezi!...citeste


 

Luni, 9 septembrie, la Primăria Oradea

Ion Simuț - 60


Revista de cultură Familia și Primăria Municipiului Oradea vă invită să-l sărbătorim împreună pe criticul și istoricul literar Ion Simuț, cu prilejul împlinirii vârstei de 60 de ani....citeste


 

La Editura Vremea

„Fatã frumoasã”, de Cristian Bãdiliþã


Cea mai recentã apariþie în colecþia Poesis a Editurii Vremea este volumul „Fatã frumoasã” - ediþia a III-a adãugitã, semnat de Cristian Bãdiliþã....citeste


 

Dl rector Ioan Dzițac ne propune să lecturăm și să savurăm în liniște

Numărul 9 al revistei „Curtea de la Argeș”


În editorial, dl redactor-șef Gheorghe Păun răspunde măiestrit unor răutăcioși care nu vor să vadă pădurea din cauza copacilor, orientarea și substanța revistei, împiedicându-se de tricolorul arborat și de bisericile care le stau pe creștet....citeste


 

Fiind week-end, dl rector Ioan Dzițac ne propune spre lecturare

Revista de cultură „Curtea de la Argeș” Nr. 8


Din editorialul dlui redactor-șef Gheorghe Păun aflăm cum se promovează politicienii: „Demonstrăm că partidele politice pot în mod deliberat decide să recruteze numai politicieni mediocri, în ciuda faptului că ele ar putea selecta persoane de cea mai bună calitate”…, iar subiectul nu este nou (sau senzațional!) în științele politice. De, interesul poartă…fesul, vorba aceea....citeste


 

La Editura SINGUR

O altfel de istorie a literaturii române contemporane


Mulți autori care au apărut la Editura SINGUR de-a lungul anilor s-au plâns că n-au știut de existența acestui nou proiect și s-au considerat nedreptățiți....citeste


 

Dl rector Ioan Dzițac ne lansează o nouă provocare… la lectură, oferindu-ne pe „tavă”

Revista de cultură „Curtea de la Argeș” pe luna iulie


De acord, dle redactor-șef Gheorghe Păun, din păcate, realitatea (și chiar mass-media) ne oferă suficiente exemple de genul „cât de departe se poate merge în artă (și nu numai), înspre zona „realist-buruienoasă”. Unora chiar le place să fie buruienoși, făcând din această atitudine „un titlu de glorie”…...citeste


 

Pentru o plăcută zăbavă în week-end

Vă propunem Revista de cultură „Curtea de la Argeș”


Preluând oferta distinsului profesor univ. dr. Ioan Dzițac, pentru acest week-end, vă propunem, să vă delectați răsfoind (și lecturând) numărul 6 (31) al revistei de cultură „Curtea de la Argeș”....citeste


 

Pentru o plăcută zăbavă, lecturați

Revista de cultură „Curtea de la Argeș”


Distinsul profesor Ioan Dzițac, prietenul nostru, ne-a ajutat (din nou) să răsfoim numărul din mai al revistei de cultură „Curtea de la Argeș”....citeste


 

Pentru (ne)liniștea Dvs.

Revista de cultură „Curtea de la Argeș” Nr. 3


Dl profesor univ. dr. Ioan Dzițac ne semnalează apariția numărului 3, din martie, al revistei „Curtea de la Argeș”....citeste


 

Semnal și semnale

„Curtea de la Argeș” (nr. 2/27)


Distinsul prof. univ. dr. Ioan Dzițac, prietenul nostru, ne semnalează și ne facilitează lecturarea revistei de cultură „Curtea de la Argeș” (nr.2/27)....citeste


 

Vlad Crosman – „ambasadorul” nostru la Versailles

Vlad Crosman este nominalizat la Premiul în arte


Liga studenților români din străinătate va organiza, marți, 8 ianuarie 2013, de la ora 17.30, la Palatul Parlamentului din București, Gala de premiere a studenților români cu rezultate deosebite în străinătate. ...citeste


 

Primim de la directorul Editurii SINGUR, dl Ștefan Doru Dăncuș

O altfel de istorie a literaturii române contemporane


Lucrarea va conține recenzii, cronici sau semnalări de carte referitoare la cărțile unor autori de limbă română, scrise de-a lungul carierei acestora. Considerăm că în acest fel putem oferi o privire plurivalentă asupra operei unor scriitori deseori ignorați de istoriile literare scrise și editate până acum de câte o singură persoană sau critic literar....citeste


 

Primim de la Orlando Balaș

Corabia nebunilor


de Ted Kaczynski, extras din cartea lui Ovidiu Hurduzeu, Unabomber, prin amabilitatea Editurii Logos: http://www.logos.tm.ro/carte.php?id=87...citeste


 

Luând trecutul în brațe

Ce-am lăsat în urmă în 2012


La sfârșit de an, e bine să facem o analiză a lucrurilor pe care le-am făcut în cele 12 luni pe care le lăsăm în urmă, cu bune, cu rele. ...citeste


 

Ce puteți citi

În „Constelații diamantine”


Un profesor român a primit Premiul statelor New Mexico și Arizona la categoria Știință și Matemetică pe anul 2012; „Neparticulele” – dovada „nemateriei”; studenții la matematică, vrăjiți de fizica cuantică......citeste


 

Patricia Lidia

Noaptea de Crăciun


Vă doresc Sărbători fericite, liniște, lumină în casă și în suflet!...citeste


 

Poate doriți să răsfoiți

Revista Regatul Cuvântului


Vă invit să răsfoiți virtual paginile revistei Regatul Cuvântului (director/redactor-șef N. N. Negulescu), unde veți găsi, printre interesantele texte, și recenzia scriitorului Lucian Gruia la volumele mele „Realitate prematură” și „Tăceri în doi: Tăceri în noi!”...citeste


 

De la literatură la ... calendar

Calendar haiga pentru 2013


Printre pasiunile mele literare se numără și literatura japoneză. Prietena mea, Ioana Dinescu, împreună cu doamna Constanța Erca au realizat un calendar haiga pentru anul 2013....citeste


 

Concursul „Cea mai frumoasă definiție a dragostei”

Câștigătorii sunt Lori, Ioana și Nicolae


Concursul „de dragoste” s-a încheiat cu succes. De această dată, am căutat cea mai frumoasă definiție a dragostei, un citat scurt, personal, care să ne lase fără cuvinte. ...citeste


 

Dacă tot „Am zidit iubirea…”

Dați-ne cea mai frumoasă definiție a dragostei!


Impresionate de succesul primului concurs de promovare a volumului de poezie feminină de dragoste „Am zidit iubirea…”, autoarele au decis o continuare....citeste


 

La 10 ani de existență a comunității on-line Rombel

A apărut „Ghidul Românului în Belgia”


Rombel lansează „Ghidul Românului în Belgia”, ediția 2012, cu ocazia aniversării a 10 ani de existență a comunității on-line Rombel (www.rombel.com). ...citeste


 

Premiul literar „Augustin Frățilă”

Premiu de 10.000 de euro pentru cel mai bun roman scris în limba română și apărut în 2011


Juriul de specialitate al Premiului literar „Augustin Frățilă” - romanul anului 2011 - este format din Alex Ștefănesu, Dan C. Mihăilescu și Daniel Cristea-Enache....citeste


 

Semnal

Revista Cervantes caută colaboratori


Vă prezentăm rubricile revistei Cervantes; NOTA EDITORULUI aparține mereu lui George Terziu, editor-șef....citeste


 

Lidia Patricia

„Să ghicim animalele domestice”


La începutul acestei luni (august 2012 – n.n.) a văzut lumina tiparului cel de-al treilea volum propriu de poezii și colorat „Să ghicim animalele domestice”, al doilea volum în colaborare cu graficiana Nicole Florian....citeste


 

Semnalăm apariția volumului colectiv de poezie feminină de dragoste

„Am zidit iubirea…”


Am bucuria să vă anunț apariția volumului colectiv de poezie feminină de dragoste „Am zidit iubirea…”, apărut la editura Maria Cristina, Câmpulung, Argeș....citeste


 

Scrisoare nostalgică

Dragi prieteni din Partidul Alianței Civice,


Un anumit idealism, propriu anilor 90, ne-a determinat să ne alăturăm încercării de a ridica o nouă construcție politică în România. Entuziasmul nostru a fost însă de scurtă durată și de atunci elitele românești au mizat mereu pe ce oferea piața politică....citeste


 

Senzațional

Noua Republică și în Bihor


Ne revine onoarea să vă informăm că Noua Republică se constituie și în Bihor, alături de celelalte 35 de organizații din țară, pornind de la o echipă entuziastă, definindu-și pe plan local identitatea și pregătind, începând cu această săptămână, o serie de acțiuni pentru o mai bună expunere publică și o recepționare corectă a mesajului său politic....citeste


 

Noutăți editoriale în 2011

„Medicina tradițională chineză” și „Acupunctura”


Sinologul și medicul dr. Adrian Daniel Lupeanu, fost lector la Facultatea de Medicină și Farmacie din Oradea, are în lucru, la editura Do-MinoR: Rawex Coms, din București, două cărți: „Medicina tradițională chineză” și „Acupunctura”....citeste


 

Noi ocupații în Codul ocupațiilor din România

HR Club a introdus opt ocupații noi în COR


București, 5 ianuarie 2011. HR
Management Club (www.hr-club.ro), asociația profesioniștilor în resurse umane din România, anunță introducerea a opt noi ocupații în Codul Ocupațiilor din România (COR). Cele opt ocupații vor fi publicate în Monitorul Oficial, partea I, prin ordinul comun al ministrului Muncii, Familiei și Protecției Sociale și al președintelui Institutului Național de Statistică. ...citeste


 

Prima carte a Loredanei Groza

„Sexting”


Joi, 25 iunie 2009, în toate librăriile din țară, apare „Sexting”, prima carte a Loredanei Groza, iar vineri, 10 iulie, va avea loc evenimentul de lansare a cărții în Diverta, la ora 18.00, unde sunt invitați toți fanii Loredanei. ...citeste


 

Duminică, Lucian Cremeneanu își lansează cartea

„Welcome to My Paradise”


Mi-am dorit să fug de mine și de toți ceilalți pentru câteva săptămâni. M-am trezit la 11.000 de kilometri, în insula Bali, împreună cu mine și cu toți ceilalți. Multe din întâmplările de acolo mi-au stârnit amintiri din diverse momente ale vieții. Le-am inserat în jurnalul meu de călătorie, și astfel, s-a născut o carte plină de întâmplări interesante, coincidențe inexplicabile, umor, bucurie, dragoste și chiar câteva lacrimi. ...citeste


 

Un nou semnal, cu bucurie!

Matematica în povești cu Pufuleț și Pufuraș


Profesoara de matematică Dorina Szatmari (de la Școala cu clasele I-VIII „Dimitrie Cantemir” din Oradea) ne propune o nouă carte, intitulată „Matematica în povești cu Pufuleț și Pufuraș” - o carte excelentă pentru copii, nepoți și prietenii mici, dar, de ce nu, și pentru adulți, pentru că și cei mari mai trăiesc (sau evadează), uneori, în lumea poveștilor; o carte numai bună pentru vacanța de Paști;...citeste


 

vineri, 19 aprilie 2024, 03:27:04 Ora de vară a Europei de Est