Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 februarie 2024

Statul plătește suplimentar 56 de universități de stat și particulare, în acest an, ca să formeze peste 32 de mii de viitori profesori. Cea mai mare creștere față de anul universitar precedent e la Universitatea din Oradea – 700 de locuri în plus

În anul universitar 2023-2024, statul vrea să formeze peste 32.200 de studenți care ar putea să devină profesori, potrivit datelor din ordinul ministrului Educației nr. 6.234/2023. Este vorba despre ordinul prin care a fost aprobată lista universităților cu programe de formare psihopedagogică. Numărul locurilor a crescut cu aproape 20% față de anul trecut, cu mențiunea că anul trecut în listă nu figura numărul de locuri pentru o serie de universități, iar o universitate particulară este nouă pe această listă – Universitatea „Tibiscus” din Timișoara, care primește 100 de locuri.
Amintim că 56 de universități vor organiza programe de formare psihopedagogică pentru profesori, în anul universitar 2023-2024. Acest lucru înseamnă că pot fi școlarizați 32.250 de studenți care vor să devină profesori.

În anul universitar 2023-2024, la fel ca în fiecare an, universitățile cu cei mai mulți studenți care pot fi școlarizați sunt următoarele:

Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca – 3.500;
Universitatea din București – 3.000;
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași – 2.400;
Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București – 1.600;
Universitatea din Craiova – 1.500;
Universitatea din Oradea – 1.500;
Universitatea de Vest din Timișoara – 1.500;
Universitatea „Transilvania” din Brașov – 1.100;
Academia de Studii Economice din București – 1.000;
Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu – 1.000;
Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava – 1.000;
În anul universitar 2022-2023, numărul maxim de studenți care au putut fi școlarizați a fost de 26.880. Creșterea cu 5.370 de studenți este influențată de faptul că pe lista de anul trecut în dreptul a 6 universități era afișat „N/A”. Dacă aceste 6 universități și-a menținut cifra de școlarizare pentru modulul psihopedagogic, atunci noutățile ar fi doar în dreptul Universității Tehnice de Construcți București, care primește 50 de locuri în plus, la Univeristatea din Oradea, care are o creștere de 700 de locuri și la Universitatea din Petroșani – 30 de locuri în plus.

Regulile de finanțare pentru universități prevăd că pentru un student la licență, care urmează modulul de pregătire pedagogică, instituția de învățământ primește cu 16% din alocația pentru finanțarea de bază pe student echivalent unitar mai mult decât pentru un student care nu urmează acest modul. Pentru un student la master, care urmează de regula modului II pedagogic, finanțarea este cu 32% peste alocația pentru finanțarea de bază pe student echivalent unitar.

Grădinițe | Grădinița din Tinca

Activitate cu părinții

Târg de mărțișoare la Girișu Negru


,,Martie e, așadar,
Prima lună-n calendar
Care-anunță toată țara
C-a sosit iar primăvara!...citeste


 

La Grădinița din Belfir

Alungarea iernii - ,,Farsang”


Preșcolarii de la Grădinița cu Program Normal Nr. 5 din Belfir, secția maghiară, împreună cu elevii de la Școala Primară Nr 1 Tinca, secția maghiară (educatoare Iambor Andrea și învățătoare Ilyes Viorica), au organizat Alungarea iernii, în traducere ,,Farsang", un carnaval, o veche tradiție populară, încetățenită de mai mulți ani la grădinița noastră. ...citeste


 

La Girişu Negru

Seară de colinde la Căminul Cultural ,,Elisabeta Pavel”


Cea mai importantă sărbătoare a iernii, Nașterea Domnului sau Crăciunul, aduce cu ea un obicei extraordinar de frumos și solemn - colindul....citeste


 

Bogăție de culoare şi desfătare de arome

Târgul de toamnă de la Girişu Negru


Bogăție de culoare, desfătare de arome și bucuria de a lua parte la schimbările vieții, asta înseamnă, pe scurt, toamna. ...citeste


 

În programul ,,Şcoala altfel

Am ajuns printre munții de tulei ai familiei Ilieș din Gurbediu!


Și în această frumoasă și bogată toamnă, ne-am propus ca în programul ,,Școala altfel", să-i scoatem pe copiii noștri din grădiniță și să-i lansăm în lumea reală, să vadă și să simtă totul în jurul lor, cu ochii și cu sufletul și să înțeleagă cum stau lucrurile și de ce!...citeste


 

La Grădinița Nr.1 din Tinca

,,În cămara Toamnei”


Copiii grupei mari din cadrul G.P.P Nr. 1 Tinca (director prof. Drimbe Monica), îndrumaţi de prof. Mitricioiu Anamaria Dumitriţa şi prof. Dulău Florina Cristina, în cadrul proiectului tematic „Emoții de Toamnă" au desfășurat activități menite să aducă aminte de pregătirile intense pentru anotimpul rece ce se apropie. ...citeste


 

În 11 septembrie, la Grădinița din Girișu Negru

,,Limpede nu vezi decât cu inima. Miezul lucrurilor nu poate fi văzut cu ochii”...


Așa au început grădinița în acest an școlar copilașii noștri dragi!...citeste


 

Bucuriile toamnei la Gurbediu

,,Unu pentru toți” și toți pentru unu! Mulțumim Primăriei Tinca, mulțumim asociațiilor ,,Anima Verde”, ,,Unu pentru toți” și Sport Emotion!


Nu ştim cât am fost noi de cuminți şi harnici în această vară să merităm atâta binecuvântare din partea bunului Dumnezeu. Căci mare bucurie este în cer și pe pământ când oamenii își deschid sufletele și fac bucurii semenilor. Și cu atât mai mult când beneficiarii sunt copii!...citeste


 

La Gădiniţa din Girişu Negru

Prichindeii au învăţat şi s-au jucat cu și De-a mașinuțele...


Când sunt mici, copiii cred că totul e posibil... pe cât sunt de mici, pe atât sunt de puternici, de ambițioși. ...citeste


 

Despre frumoasele obiceiuri și tradiții de Paște

,,Sfintele Sărbători de Paște, bucuria copiilor”!


Cea mai importantă sărbătoare din an, cu o încărcătură emoțională impresionantă, o reprezintă Paștele Ortodox. Miracolul Învierii Domnului este celebrat peste tot în lume prin tradiții și obiceiuri dintre cele mai frumoase, iar slujba Învierii reunește an de an miliarde de oameni....citeste


 

În cadrul parteneriatului grădiniță, biserică, Protopopiatul Tinca și Episcopia Oradiei, vă prezentăm

Expoziţia cu lucrările copiilor de la Grădiniţa din Gurbediu


În cea de-a șasea săptămână din Postul Mare al Sfintelor Paști, copiii din cele două grupe ale Grădiniței Nr. 3 din Gurbediu (structură a Grădiniței Nr. 1 din Tinca) au pregătit lucrările pentru expoziția de Paște și s-au împărtășit pentru a fi pregătiți sufletește pentru Sfântă Învierea Domnului nostru Iisus Hristos, după cum aflăm de la doamna profesor Mariana Pater....citeste


 

La Grădinița din Belfir

,,Săptămâna verde”


,,Pentru o viață așa cum ți-o dorești, plantează un copac, sădește o floare, ai grijă de natură"!...citeste


 

Două programe minunate: Şcoala altfel şi Săptămâna verde

Cât de bogată și frumoasă a fost Săptămâna verde la Gurbediu!


După programul Școala altfel, a venit, iată, Săptămâna verde, un alt program minunat, care ne dă posibilitatea să scoatem copiii dintre cei patru pereți ai sălii de grupă, să zburdăm în lumea înconjurătoare, să descoperim noi universuri de cunoaștere, în jurul nostru, făcând cunoștință cu alte domenii, cu alți oameni, respirând aer curat, dobândim noi cunoștințe, atitudini și competențe......citeste


 

La Grădinița din Girișu Negru, de Ziua Mondială a Apei

Despre importanța apei, cu invitatul nostru, dl Viorel Galiș


Apa este esențială vieții. Activitățile noastre zilnice nu ar fi posibile fără apă. Apa dă viață planetei, ne învață realitățile vieții... despre aceste lucruri le-am vorbit azi, 22 martie 2023, preșcolarilor de la G.P.N. Nr. 4 Girișu Negru, cu ocazia Zilei Mondiale a Apei. ...citeste


 

La Grădinița Nr. 1 din Tinca

,,Apa – esenţa vieţii”


Copiii grupei mijlocii din cadrul G.P.P. Nr. 1 Tinca (director, prof . Drimbe Monica), îndrumaţi de prof. Dulău Florina Cristina şi prof. Mitricioiu Anamaria Dumitriţa, au marcat astăzi, 22 martie, Ziua Mondială a Apei....citeste


 

La Grădinița Nr. 1 din Tinca

,,Mamei în dar”


,,Lângă ea, e mai uşor/ Orice nor e trecător/ Cu mama mea, cu draga mea!"...citeste


 

La Grădinița din Belfir

E ziua ta, mămico! (I)


Mama este cea mai importantă persoană din viaţa unui copil, şi indiferent de vârstă, dragostea pentru ea rămâne la fel de puternică. ...citeste


 

La Grădinița Nr. 1 din Tinca

Un mărţişor pentru mămica mea!


La 1 MARTIE, celebrăm sărbătoarea Mărţişorului, triumful primăverii asupra iernii, obiectul cu şnur alb şi roşu fiind un simbol al reînnoirii timpului şi al renaşterii naturii....citeste


 

La Grădinița din Belfir

Carnavalul iernii - ,,Farsang”


Preșcolarii de la Grădinița cu Program Normal Nr. 5 Belfir, secția maghiară, împreună cu școlarii de la Școala Primară Nr. 1 Tinca, secția maghiară, educatoarea Iambor Andrea și învățătoarea Berecki Magdolna, au organizat Carnavalul iernii - numit ,,Farsang", care a devenit o tradiție populară de mai mulți ani la grădinița noastră. ...citeste


 

Ziua Națională a Lecturii la Gurbediu

,,Lectura este o formă a fericirii. Ultima la care vom renunţa”…


... spunea Fernando Savater....citeste


 

La Grădinița Nr. 1 din Tinca

,,În lumea necuvântătoarelor”


Copiii grupei mijlocii din cadrul G.P.P. Nr. 1 Tinca (director, prof . Drimbe Monica), îndrumaţi de prof. Hardău Florina Cristina şi prof. Mitricioiu Anamaria Dumitriţa, au pătruns în lumea fascinantă a necuvântătoarelor, prin intermediul proiectului tematic ,,Necuvântătoarele - prietenele mele"....citeste


 

Vineri, la Grădinița din Girișu Negru, am avut

Petrecerea fermierilor


Vineri, 10.02.2023, preșcolarii de la Grădiniţa Nr. 4 din Girișu Negru, alături de educatoarele Sarca Laura și Verigoi Andreea-Teodora, au avut parte de o petrecere cum doar în povești mai vezi....citeste


 

La Grădiniţa din Girişu Negru

,,Arta servirii ceaiuluiˮ


În cadrul acestei activități, preșcolarii de la Grădiniţa Nr. 4 Girișu Negru, alături de educatoarele Sarca Laura și Verigoi Andreea, au călătorit în mod virtual prin diferite țări spre a descoperi ,,arta servirii ceaiului". ...citeste


 

Luni, la Grădiniţa Nr. 4 din Girişul Negru

În și de Ziua Mondială a Nonviolenței în şcoală


Luni, 30 ianuarie 2023, preşcolarii de la Grădiniţa Nr. 4 din Girişul Negru, împreună cu educatoarele lor, Verigoi Andreea şi Sarca Laura, au desfăşurat o activitate extracurriculară, intitulată ,,Ziua Mondială a Nonviolentei în ...citeste


 

Am întins o horă mare!

Mica Unire, sărbătorită de preșcolarii din Girișu Negru


Preșcolarii de la Grădinița cu Program Normal Nr. 4 Girișu Negru, împreună cu doamnele educatoare Sarca Laura și Verigoi Andreea, au sărbătorit Mica Unire prin câteva activități artistice care s-au finalizat cu o horă mare....citeste


 

Vineri, la Grădinița Nr. 3 din Gurbediu, activitate de Crăciun:

,,Împodobește, mamă, bradul”!


În pregătirea și prezentarea activității de Crăciun, intitulate ,, Împodobește, mamă, bradul", i-am avut alături, ca întotdeauna, pe distinșii părinți ai copiilor noștri, trup și suflet, motivați și dedicați, pentru ca demersul nostru educațional comun să se realizeze la nivelul așteptat de toți, și cu cele mai fericite roade!...citeste


 

Copiii din Gurbediu, pregătiți să-l primească pe Moș Nicolae

Ghetuța lui Moş Nicolae


Toți copiii au aflat că Moș Nicolae e cel mai bun și mai darnic prieten al copiilor, că nu uită pe nimeni, și niciodată nu s-a întâmplat să-i scape cineva necercetat pentru a-i lăsa ceva în ghetuțe, cizmulițe sau pantofi, în seara sau în noaptea de Ajun, în seara de 5 decembrie, Sfântul Nicolae fiind prăznuit pe 6 decembrie. ...citeste


 

Luni, 21 noiembrie,

Copiii din Gurbediu s-au împărtășit în zi de mare Praznic!


În Postul Nașterii Domnului, multe lucruri bune sunt bine primite de Domnul nostru Iisus Hristos, sunt așteptate să fie înfăptuite de credincioși, iar cei mici nu pot lipsi, chiar ei, de la chemarea Domnului: ,,Lăsați copiii să vină la Mine"! ...citeste


 

Momente de bucurie la Grădinița Nr. 4 din Girișu Negru

Toamna e darnică și la Girișu Negru


La Grădinița cu Program Normal Nr. 4 din Girișu Negru, educatoarele Balazs Andreea și Sarca Laura au desfășurat cu preșcolarii și părinții acestora o minunată activitate despre anotimpul toamna....citeste


 

Vineri,

Festivalul Toamnei, la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 1 Tinca


Vineri, 21 octombrie, a fost mare sărbătoare în cadrul grădiniţei noastre. Am desfășurat împreună cu preșcolariii şi părinţii acestora, diverse activități dedicate frumoasei Toamne....citeste


 

Parteneriatul Grădiniţă-Şcoală-Familie dă roade bogate

Festivalul toamnei la Gurbediu


La Gurbediu, parteneriatul Grădiniţă-Şcoală-Familie funcționează la cote înalte, de ani și ani, datorită deschiderii manifestate de cadrele didactice și bunelor relații statornicite cu părinții copiilor....citeste


 

Bucuriile toamnei la Grădinița Nr. 3 din Gurbediu

Bogățiile toamnei la Gurbediu


Proiectul ,,Toamna cea bogată", derulat de prof. Pater Mariana și Ursădan Ioana Ancuța cu copiii Grădiniței cu Program Normal Nr. 3 din Gurbediu (structură a Grădiniței Nr. 1 Tinca, director, prof. Drimbe Monica) s-a finalizat în chip fericit cu ,,Bucuriile toamnei", o activitate practică bogată, colorată și dulce!...citeste


 

Activitate umanitară

,,Din inimă de copil!”


În Săptămâna Mare, preşcolarii din cadrul Grădiniței Nr. 1 Tinca (director prof. Drimbe Monica), îndrumaţi de prof. Hardău Florina Cristina și Mitricioiu Anamaria (grupa mică), Galiş Anamaria și Popa Ancuţa (grupa mare) și-au propus să aducă bucurii bătrânilor de la un azil din Tinca....citeste


 

Pentru o igienă orală corectă la preșcolari

,,Dinţi frumoși şi sănătoşi”!


O igienă orală corectă de la cea mai fragedă vârstă influenţează sănătatea copiilor pe tot parcursul vieţii....citeste


 

Scenetă, joc muzical, cântece și versuri din inimă pentru minunea noastră cea mai iubită!

,,Mama noastră-i o minune”!


Cu ocazia zilei de 8 Martie, preşcolarii grupei mici din cadrul Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 1 Tinca (director, prof . Drimbe Monica), îndrumaţi de educatoarele lor, prof.Hardău Florina Cristina & Mitricioiu Anamaria, au susținut un program artistic încărcat de emoţie și bucurie....citeste


 

Tema săptămânală

,,Pădurea şi vieţuitoarele ei”


Preşcolarii grupei mici din cadrul Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 1 Tinca (director prof. Drimbe Monica), îndrumaţi de prof. Hardău Florina Cristina şi Mitricioiu Anamaria, au avut ca temă săptămânală în perioada 31.01. - 04.02.22, ,,Pădurea şi vieţuitoarele ei"....citeste


 

De la Grădinița din Tinca

,,În ogradă la bunici”


,,În ogradă la bunici
Eu mă simt stăpân.
Animalele de-aici
Îmi dau ce-i mai bun!"...citeste


 

Trei întâmplări fericite de la Grădinița Nr.1 din Tinca

Târgul de Crăciun, În așteptarea lui Moș Crăciun și Șezătoarea micilor preșcolari


Cu ocazia Sfintelor sărbători de iarnă, preșcolarii Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 1 Tinca, împreună cu d-na director Drimbe Monica, educatoarele: Hardau Florina, Mitricioiu Anamaria, Dume Florentina, Oniga Olimpia, Toth Elisabeta, Popa Ancuța, Galiș Anamaria și cu implicarea părinților, au desfășurat diverse activități, precum: Târgul de Crăciun, În așteptarea lui Moș Crăciun și Șezătoarea micilor preșcolari....citeste


 

E ziua ta, mămico!

Un dar mai frumos nu se putea!


Copiii sunt darul de suflet al părinților, al mamelor, în special, care sunt ființele cele mai iubite din lume. Pentru că ele dăruiesc viață și iubire, liniște și armonie......citeste


 

Proiectul

,,Mărțișoare pentru mama”, la Grădinița Nr. 3 din Gurbediu


Ascultați-i, dragi părinți, pe cei mici, cât de frumos și cu câtă bucurie doresc ei să întâmpine Primăvara!...citeste


 

Învitat special, chiar Moș Crăciun

Serbare de Crăciun la Gurbediu


La toate evenimentele importante, parteneriatul școală, grădiniță, familie funcționează ca la carte la Gurbediu. ...citeste


 

La Grădinița și Școala din Gurbediu,

Un nou parteneriat, cu gândul la Moș Nicolae


Ca peste tot, și la Gurbediu, copiii l-au așteptat cu mare drag pe Moș Nicolae......citeste


 

„Valsul toamnei” și „Zâne minunate, anotimpuri colorate”

Proiecte, în miresme de toamnă, la Tinca


Preșcolarii grupelor mijlocie și mare de la Grădinița cu Program Prelungit Nr.1 Tinca sub îndrumarea doamnelor educatoare Popa Ancuța, Rusu Florina, Țiț Adina și Laza Georgiana, cu sprijinul doamnei director Drimbe Monica și cu ajutorul baghetei magice a Zânei Toamna au desfășurat proiectele tematice „Valsul toamnei" (trei săptămâni - grupa mijlocie) și „Zâne minunate, anotimpuri colorate" (două săptămâni - grupa mare)....citeste


 

Bucurie şi culoare

Activităţi desfășurate în cadrul programului ,,Şcoala altfel - Să ştii mai multe, să fii mai bun!”


,,Dacă nu ar fi zburdălnicia copilăriei, nu ar exista înţelepciunea maturităţii". (Betty Marcovici)...citeste


 

În cadrul programului educațional ,,Școala altfel”

Piticii - voinicii din Gurbediu au fost în vizită la Poliție și Brutărie


Programul ,,Școala altfel": Să știi mai multe, să fii mai bun", după cum și-a propus prin scop și obiective, tocmai asta urmărește: ca prin activități extracurriculare, ieșind dintre cei patru pereți ai sălii de grupă, să vezi lumea reală așa cum există ea, că vrem noi sau nu vrem să fie așa. ...citeste


 

De 1 Iunie, la Gurbediu,

Preșcolarii și școlarii au sărbătorit împreună Ziua Internațională a Copilului


În cadrul parteneriatului grădiniță-școală, preșcolarii grupei mici (prof. Pater Mariana și Condoroș Ana) și școlarii mici din clasa pregătitoare (prof. Lazea Mariana) și clasa I (prof. Danciu Ancuța) au sărbătorit împreună Ziua Internațională a Copilului....citeste


 

Un nou proiect de parteneriat între grădiniță și școală la Gurbediu

Paștele, mai aproape de sufletul copiilor... la Gurbediu


Înainte să se pregătească pentru vacanța de Paște, copiii de la Grădinița Nr. 3 din Gurbediu (structură a Grădiniței Nr. 1 din Tinca), îndrumați de educatoarele lor, prof. Mariana Pater și Ana Condoroș, s-au întâlnit din nou cu partenerii lor de la Școala Gimnazială Nr. 1, din Gurbediu (structură a Liceului Teoretic ,,Nicolae Jiga" din Tinca), îndrumați de doamna profesor Ancuța Danciu, în cadrul unui nou parteneriat educațional, intitulat ,,Paștele, mai aproape de sufletul copiilor"....citeste


 

La Gurbediu

Proiectul ,,Pentru tine, iubită mamă”


În virtutea bunelor relații de colaborare reciprocă ce s-au cimentat în timp între cadrele didactice de la școala și grădinița din Gurbediu, de 8 Martie, prof. Danciu Ancuța și Pater Mariana au pus de un nou proiect în cadrul parteneriatului dintre unitățile de învățământ pe care le reprezintă. ...citeste


 

La școala și grădinița din Gurbediu

Activități, în cinstea Zilei Naționale a României


Elevii clasei I de la Școala Gimnazială Nr. 1 din Gurbediu (prof. Danciu Ancuța), împreună cu preșcolarii din grupa mare și grupa mică de la Grădinița Nr. 3 din Gurbediu (prof. Pater Mariana și Condoroș Ana), au organizat în cinstea Zilei Naționale a României o activitate (la grădiniță), cu titlul ,,Steagul tricolor al României" (un colaj). ...citeste


 

La Grădinița din Gurbediu

De 8 Martie, au pregătit mici daruri pentru mămici și bunici


Credem că nu există grădiniță sau școală în care, de 8 Martie - Ziua Internațională a Femeii, să nu se pregătească ceva special pentru ființele speciale din viața preșcolarilor sau școlarilor....citeste


 

La Grădiniţa Nr. 5 Belfir

Concursul judeţean „Copii sănătoși, copii fericiți”


La Grădiniţa Nr. 5 din Belfir, structură a Grădiniţei Nr. 1 Tinca (director Monica Drimbe), a avut loc Concursul judeţean, intitulat „Copii sănătoși, copii fericiți"....citeste


 

Activitate de educație sanitară la Gurbediu

Laptele de capră, un aliment sănătos


Nebănuite sunt căile prin care se poate face instrucție și educație atunci când mintea și harul dascălului sunt exploatate, când măiestria și tactul pedagogic armonizează, făcând casă bună cu profesionalismul și competența. ...citeste


 

Versuri și cântece pentru mama

La Gurbediu, primăvara a sosit cu mărțișoare și felicitări


Prin școli și grădinițe, mărțișoarele și felicitările au dat de veste că a sosit primăvara, luna lui Mărțișor, dar și Ziua Femeii, a celor mai frumoase și mai iubite ființe de pe planetă. ...citeste


 

La Grădiniţa Nr. 5 din Belfir

Concursul judeţean „O minte sănătoasă într-un corp sănătos”


La Grădiniţa Nr. 5 din Belfir, structură a Grădiniţei Nr. 1 Tinca (director Monica Drimbe), a avut loc concursul judeţean, intitulat „O minte sănătoasă într-un corp sănătos"....citeste


 

La Grădiniţa Nr. 5 Belfir

Concursul judeţean „Jucării comestibile”


La Grădiniţa Nr. 5 din Belfir, structură a Grădiniţei Nr. 1 Tinca (director Monica Drimbe), a avut loc concursul judeţean, intitulat „Jucării comestibile"....citeste


 

La Grădiniţa Nr. 2 din Tinca

„Un mărţişor, o floare, o rază de soare”


În aceste zile premergătoare Mărţişorului, am derulat la Grădiniţa cu Program Normal Nr. 2 din Tinca (structură a GPP Nr.1 Tinca) activitatea de voluntariat „Un mărţişor, o floare, o rază de soare", în cadrul proiectului educativ local „Din suflet pentru semenii noştri", ediţia a II-a....citeste


 

Grădiniţa Nr. 1 din Tinca a organizat la Biserica Ortodoxă cu hramul „Sf. Ierarh Nicolae” din Tinca

Expoziţie în cadrul Concursului judeţean „Sărbătoarea Crăciunului!”


Cu ocazia Sfintei Sărbători a Naşterii Domnului Iisus Hristos, am organizat o expoziție deosebită, în cadrul concursului judeţean, intitulat „Sărbătoarea Crăciunului!"...citeste


 

Concurs local de voluntariat la Tinca

,,Învierea Domnului, bucuria copiilor!”


Cu gândul la cel mai mare praznic împărătesc, Marele Praznic al Învierii Domnului, Sărbătoarea Sărbătorilor, am organizat o expoziție deosebită, în cadrul concursului local de voluntariat ,,Învierea Domnului, bucuria copiilor!”...citeste


 

De la Grădinița Nr. 2 din Tinca

,,Să știm mai multe, să fim mai buni”


Copiii din grupa mică de la Grădinița Nr. 2 din Tinca (structură a Grădiniței Nr. 1 din Tinca - director prof. Marchiș Floare), coordonați de prof. Dulău Florina–Cristina, au desfășurat activități bogate și variate în cadrul programului ,,Să știm mai multe, să fim mai buni”....citeste


 

„Dar din dar se face rai!”

Gală caritabilă la Tinca


Cadrele didactice de la Grădinița Nr. 2 Tinca (structură a Grădiniței Nr. 1), director Marchiș Floare, prof. Dulău Florina, Oniga Olimpia, Toth Elisabeta și Dume Florentina, au organizat o acțiune caritabilă cu ocazia Sfintelor Sărbători, numită ,,Dar din dar se face rai!”...citeste


 

Activitate de voluntariat

„Un Crăciun din darurile tale!”


Grupele de copii din cadrul Grădiniței Nr. 2 Tinca (structură a Grădiniței Nr. 1), director Marchiș Floare, îndrumate de prof. Dulău Florina, Oniga Olimpia, Toth Elisabeta și Dume Florentina, au participat la activitatea de voluntariat „Un Crăciun din darurile tale”, alături de Fundația Comunia....citeste


 

Activitate extracurriculară

Halloween, în stil copilăresc la Tinca!


Grupele mică, mijlocie și mare din cadrul Grădiniței Nr.1 Tinca - structura Grădinița Nr. 2 Tinca (director Marchiș Floare), îndrumate de prof. Dulău Florina, Oniga Olimpia și Dume Florentina, au lansat o mini petrecere de Halloween....citeste


 

În Tabăra Creștină Chisindia

Iubesc natura, iubesc literatura! (II)


Într-o zi de primăvăratică renaștere a naturii o nouă activitate a proiectului „Iubesc natura, iubesc literatura” s-a desfășurat joi, 4 aprilie 2012 în Tabăra Creștină Chisindia din județul Arad. ...citeste


 

Cu sprijinul părinților

Darurile toamnei la Grădinița din Tinca


Educatoarele Drimbe Monica și Bodea Anamaria de la Grădinița din Tinca, împreună cu preșcolarii grupei mijlocii au derulat proiectul tematic „Darurile toamnei’’....citeste


 

În vizită... de lucru

Toate meseriile-s frumoase!


„Toate meseriile-s frumoase/ Fiindcă rodul lor meșteșugit/ Ne aduce tuturor foloase!” (Emilia Caldararu)...citeste


 

Despre obiceiuri și tradiții de Paște

Despre patimile și suferințele lui Iisus


„Aprind lumânări frumos colorate/ Venite din cer peste sate,/ Petale de flori purtate cu sârg/ În palme buchet mi se strâng,/Ochi calzi la copii Paștele-aduce/ De la Domnul Iisus de pe Cruce. („Aprind lumânări”, de Marin Moscu)...citeste


 

La Grădinița din Tinca

Concursul „Hristos, lumina lumii!”


Cu prilejul Sfintelor Sărbători de Paște, educatoarele de la Grădinița (cu program prelungit) din Tinca: Luncan Floare, Budurean Florica, Galiș Maria, Pele Felicia, Bodea Anamaria, Drimbe Monica și doamna director Marchiș Florica au realizat un concurs local, intitulat „Hristos, lumina lumii!” la care au participat educatoarele din comună cu diferite lucrări realizate cu copiii....citeste


 

La Grădinița din Tinca

„După faptă și răsplată”


De Mărțișor, copiii din grupele mare și mijlocie, de la Grădinița din Tinca (director – Florica Marchiș), sub îndrumarea educatoarelor (Popa Ancuța Loredana și Oniga Olimpia) și a profesorului de sprijin Varga Csilla, au confecționat marțișoare. ...citeste


 

De la Grădinița din Tinca

De Ziua mamei


„Dragă mămică,
Pentru lume, ești o persoană oarecare, dar pentru mine reprezinți lumea!”...citeste


 

De 8 Martie

Doar pentru tine, măicuța mea!


Așa cum se obișnuiește în fiecare an, odată cu sosirea primăverii, sărbătorim și Ziua femeii....citeste


 

„Din lada bunicii”

Au adunat obiecte vechi pentru „Muzeul satului”


Preșcolarii Grădiniței din Tinca (grădiniță cu program prelungit) au colecționat obiecte vechi în vederea realizării temei „Muzeul satului”....citeste


 

vineri, 29 martie 2024, 13:05:00 Ora standard a Europei de Est