Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 februarie 2024

Statul plătește suplimentar 56 de universități de stat și particulare, în acest an, ca să formeze peste 32 de mii de viitori profesori. Cea mai mare creștere față de anul universitar precedent e la Universitatea din Oradea – 700 de locuri în plus

În anul universitar 2023-2024, statul vrea să formeze peste 32.200 de studenți care ar putea să devină profesori, potrivit datelor din ordinul ministrului Educației nr. 6.234/2023. Este vorba despre ordinul prin care a fost aprobată lista universităților cu programe de formare psihopedagogică. Numărul locurilor a crescut cu aproape 20% față de anul trecut, cu mențiunea că anul trecut în listă nu figura numărul de locuri pentru o serie de universități, iar o universitate particulară este nouă pe această listă – Universitatea „Tibiscus” din Timișoara, care primește 100 de locuri.
Amintim că 56 de universități vor organiza programe de formare psihopedagogică pentru profesori, în anul universitar 2023-2024. Acest lucru înseamnă că pot fi școlarizați 32.250 de studenți care vor să devină profesori.

În anul universitar 2023-2024, la fel ca în fiecare an, universitățile cu cei mai mulți studenți care pot fi școlarizați sunt următoarele:

Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca – 3.500;
Universitatea din București – 3.000;
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași – 2.400;
Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București – 1.600;
Universitatea din Craiova – 1.500;
Universitatea din Oradea – 1.500;
Universitatea de Vest din Timișoara – 1.500;
Universitatea „Transilvania” din Brașov – 1.100;
Academia de Studii Economice din București – 1.000;
Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu – 1.000;
Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava – 1.000;
În anul universitar 2022-2023, numărul maxim de studenți care au putut fi școlarizați a fost de 26.880. Creșterea cu 5.370 de studenți este influențată de faptul că pe lista de anul trecut în dreptul a 6 universități era afișat „N/A”. Dacă aceste 6 universități și-a menținut cifra de școlarizare pentru modulul psihopedagogic, atunci noutățile ar fi doar în dreptul Universității Tehnice de Construcți București, care primește 50 de locuri în plus, la Univeristatea din Oradea, care are o creștere de 700 de locuri și la Universitatea din Petroșani – 30 de locuri în plus.

Regulile de finanțare pentru universități prevăd că pentru un student la licență, care urmează modulul de pregătire pedagogică, instituția de învățământ primește cu 16% din alocația pentru finanțarea de bază pe student echivalent unitar mai mult decât pentru un student care nu urmează acest modul. Pentru un student la master, care urmează de regula modului II pedagogic, finanțarea este cu 32% peste alocația pentru finanțarea de bază pe student echivalent unitar.

Inspectoratul Școlar Bihor | 2014

De vorbă cu generalul ISJ Bihor

Cum îşi fură unii căciula, chiar la simulare, absentând!


Stând de vorbă cu inspectorul şcolar general, dl prof. Nicolae Avram, despre simulările care au avut loc luni şi marţi (23 şi 24 februarie 2015) la română şi matematică, aveam să aflăm că unii au absentat, absolut nejustificat, de la aceste simulări susţinute de elevii clasei a VIII-a la Evaluarea naţională....citeste


 

O iniţiativă lăudabilă, devenită tradiţie

Proiectul „De Crăciun, adoptă un suflet!”, aduce alături și profesorii de religie


Proiectul „De Crăciun, adoptă un suflet!", desfășurat în perioada 14 noiembrie - 24 decembrie 2014, a ajuns la cea de-a VI-a ediție, fiind inițiat de Asociația Filantropia Oradea, asociație eparhială a Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei. ...citeste


 

Un program educativ-religios

„Deschide ușa, creștine!”


Cu binecuvântarea Preafințitului Sofronie, episcopul Oradiei, Inspectoratul Școlar Județean Bihor, prin pr. prof. Florin Negruțiu, în parteneriat Centrului Educaţional din Husasău de Criş, sub îndrumarea Pr. Ghitea Ioan-Mircea şi a doamnei Anca Pavel - Ciuciu au inițiat și implementat un program educativ-religios sub genericul „Deschide ușa, creștine!" în cadrul căruia, un grup de colindători format din 13 copii de al Centrul Educaţional din cadrul Parohiei Ortodoxe Române Husasău de Criş au colindat la Centrul de Altero Scleroză Multiplă din Oradea fiind primiți de beneficiarii centrului și părintele Laurențiu Lazăr, președintele Asociației Filantropia Oradea. ...citeste


 

Marţi, la Era Shopping Park Oradea

Cea de-a X-a ediţie a Festivalului de colinde „Noi umblăm a colinda”


Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop dr. Vasile Coman", Liceul Teologic Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu", Consiliul Județean Bihor, Asociația Femeilor Ortodoxe Române, Palatul Copiilor și Elevilor şi Era Shopping Park Oradea - gazda evenimentului, au organizat marţi, 16 decembrie 2014, la Era Shopping Park, cea de-a X-a ediție a Festivalului judeţean de colinde „Noi umblăm a colinda". ...citeste


 

Duminică seara, la sala „Florica Ungur”

Seară de decembrie... seară specială de colinde!


Clubul Femeilor Social Democrate Bihor a organizat duminică seara (14 decembrie 2014), la sala „Florica Ungur", o seară specială de colinde....citeste


 

Marţi, la Era Shopping Park Oradea

Cea de-a X-a ediţie a Festivalului de colinde „Noi umblăm a colinda


Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei, Era Shopping Park Oradea, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman" Oradea, Liceul Teologic Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu" Oradea, Consiliul Județean Bihor, Palatul Copiilor și Elevilor Oradea, Asociația Femeilor Ortodoxe Române din Episcopia Oradea, Palatul Copiilor și Elevilor Oradea organizează în data de 16 decembrie 2014 în Era Shoping Park Oradea, începând cu ora 15.30, ediția a X-a a Festivalului de colinde „Noi umblăm a colinda"....citeste


 

Vineri, la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Oradea

Proiectul național „Viața” – raport final


În timp, v-am prezentat nenumărate activități desfășurate în cadrul proiectului național „Viața", implementat atât în școli și grădinițe din Municipiul Oradea, cât și din județ, din Municipiul Beiuș, spre exemplu. ...citeste


 

Vineri, au avut loc

Consfătuirile cadrelor didactice din învățământul preuniversitar


Vineri, 19 septembrie 2014, de la ora 13.00, au avut loc Consfătuirile cadrelor didactice din învățământul preuniversitar, coordonate de inspectorii școlari de specialitate....citeste


 

Joi și vineri,

Ședințe cu directorii de școli din județ și Oradea sector


Joi și vineri (11 și 12 septembrie 2014), la sala festivă a Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Oradea, au avut loc ședințe cu directorii de școli din județ și Oradea sector, după cum aveam să aflăm de la inspectorul școlar general, dl prof. Nicolae Avram....citeste


 

După ultima ședință publică de vineri,

„Au mai rămas 70 de posturi complete și zeci de fracțiuni”


Vineri, 12 septembrie 2014, la sala de ședințe a ISJ Bihor s-a desfășurat o ședință publică „maraton", ca și celelalte două, de marți și miercuri (8 și 9 septembrie). ...citeste


 

Joi, la ISJ Bihor, conferință de presă

Situația școlilor, microbuzele școlare și examenele naționale


La conferința de presă de joi, 11 septembrie 2014, inspectorul școlar general, dl prof. Nicolae Avram, și consilierul Claudiu Damian au anunțat trei probleme: situația școlilor înainte de începerea cursurilor; microbuzele școlare primite „în dar" de la Ministerul Dezvoltării Regionale și examenele naționale, dar tot ei au adus în discuție și problema manualelor școlare. ...citeste


 

Luni și marți, la ISJ Bihor

Ședințe publice de repartizare a cadrelor didactice pe posturi


Luni și marți (8 și 9 septembrie 2014), la sala de ședințe a Inspectoratului Școlar Județean Bihor, au avut loc ședințe publice pentru repartizarea cadrelor didactice pe posturi (catedre sau fracțiuni)....citeste


 

S-a schimbat „garda”

Noii inspectori școlari și directori de unități de învățământ


E regretabil că permutările politice duc, de fiecare dată, la schimbări și la nivelul inspectoratelor școlare și al unităților școlare....citeste


 

23,78% - rata finală de promovare în sesiunea de toamnă a Bacalaureatului

În Bihor, rata este de 21,12%


Ministerul Educației Naționale a centralizat rezultatele finale, după contestații, înregistrate în cadrul sesiunii august - septembrie a examenului de Bacalaureat 2014....citeste


 

La cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului

Rata de promovabilitate înainte de contestații, la nivelul județului Bihor, este de 19.97%


Inspectoratul Școlar Județean Bihor vă aduce la cunoștință că azi, 31 august 2014, au fost afișate rezultatele înainte de contestații în cadrul examenului de bacalaureat, sesiunea august - septembrie 2014....citeste


 

La nivelul județului Bihor

Rezultatele finale la Titularizare


Conform calendarului de desfășurare a concursului de ocupare a posturilor didactice în învățământ, miercuri, 30 iulie 2014, s-au afișat rezultatele finale după soluționarea contestațiilor. ...citeste


 

În aceste zile, la Oradea,

Cea de-a 20-a ediție a Concursului Național „Democrație și toleranță”


Luni, 28 iulie 2014, la Liceul Teologic Penticostal „Betel" din Oradea, a avut loc deschiderea festivă a celei de-a 20-a ediții a Concursului Național „Democrație și toleranță", care se adresează elevilor din ciclul primar și gimnazial....citeste


 

Mâine, la Liceul Penticostal „Betel

Cea de-a 20-a ediție a Concursului Național „Democrație și toleranță"


În perioada 28-31 iulie 2014, Bihorul va fi gazda celei de-a 20-a ediții a Concursului Național „Democrație și toleranță", care reprezintă o formă complexă de educație civică ce se adresează elevilor din ciclul primar și gimnazial....citeste


 

Zece note maxime

Rezultatele concursului de titularizare, în Bihor


În conformitate cu calendarul concursului de titularizare, vineri, 25 iulie 2014, au fost afișate rezultatele în centrele de concurs și pe site-ul http://titularizare.edu.ro/....citeste


 

În urma contestațiilor, procentul de promovabilitate a crescut în Bihor

Rezultatele finale la Examenul de definitivat


În urma soluționării contestațiilor depuse după afișarea rezultatelor obținute de candidați, la proba scrisă a examenului de defintivare în învățământ, în data de 23 iulie, au fost afișate rezultatele finale....citeste


 

Rata de promovabilitate în Bihor înainte de contestații este de 56.26%

Examenul de Definitivare în Învățământ


Conform calendarului de desfășurare a Examenului de Definitivare în Învățământ 2014, sâmbătă, 19 iulie 2014, au fost afișate rezultatele obținute de candidați după evaluarea lucrărilor scrise....citeste


 

Marți la ISJ Bihor,

Ștefania, Antoniu și Darius, absolvenții de 10 ai Bihorului, au fost premiați cu câte 2.000 de lei fiecare


„Ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, și ministrul delegat, Mihnea Costoiu, au premiat marți, 15 iulie 2014, la sediul MEN, absolvenții de clasa a VIII-a și de clasa a XII-a, din municipiul București și din județul Ilfov, care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și la examenul de Bacalaureat din acest an"....citeste


 

În cadrul Examenului de Definitivare în Învățământ

Luni, 365 de cadre didactice vor susține proba scrisă


Conform calendarului de desfășurare a Examenului de Definitivare în Învățământ 2014, luni, 14 iulie 2014, va avea loc susținerea probei scrise....citeste


 

Procentul de promovabilitate a crescut de la 57.85 % la 59.36%

Rezultatele finale la BAC, în județul Bihor


În urma soluționării contestațiilor depuse la probele de Bacalaureat din acest an, sesiunea de vară, vă transmitem rezultatele finale. ...citeste


 

Marți,

Dl director Răzvan Vonea a fost eliberat din funcție


În urma reținerii domnului prof. Răzvan Vonea, director la Colegiului Tehnic „Andrei Șaguna" Oradea, de către organele de cercetare penală, Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Bihor a hotărât încetarea detașării acestuia din funcția de director, începând cu 8 iulie 2014....citeste


 

Înainte de contestații,

Procentul de promovabilitate la BAC, în județul Bihor, este de 57.85 %


În conformitate cu calendarul concursului de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie, azi, 7 iulie 2014, au fost afișate rezultatele la centrele de concurs și la Inspectoratul Școlar Județean Bihor. ...citeste


 

Darius este revelația acestui examen

Trei elevi de 10 în Bihor la Evaluarea Națională


În condițiile în care subiectul de literatură a pus probleme serioase multor candidați la examenul de Evaluare Națională la clasa a VIII-a, doi gojdiști au obținut nota maximă, atât la Limba și literatura română, cât și la Matematică. ...citeste


 

În Bihor, procentul de promovabilitate a crescut de la 73,46 la 73,50 %

Rezultatele la examenul de Evaluare Națională, după contestații


În urma soluționării contestațiilor la examenul de Evaluare Națională vă facem cunoscute rezultatele finale....citeste


 

Două concursuri naționale, la Oradea

Copiii și drepturile lor, Bune practici în educația pentru protecția mediului - ediția a VII-a


Inspectoratul Școlar Județean Bihor a inițiat și derulează cu succes, de șapte ani, două concursuri înscrise în Calendarul Activităților Educative Naționale al MEN, care au, de fiecare dată, etapa națională la Oradea. ...citeste


 

Astăzi s-au afișatl

Rezultatele la Evaluarea Națională în județul Bihor


În conformitate cu metodologia de desfășurare a examenului de Evaluare Națională, vă facem cunoscute rezultatele acestui concurs.
La examenul din acest an în județul Bihor s-au înscris 4.957 de elevi, din care 4.807 au fost prezenți....citeste


 

Vineri, la C.N. „Mihai Eminescu

„Un măr pe zi - o viață sănătoasă


Vineri, 13 iunie 2014, la sala festivă a Colegiului Național „Mihai Eminescu" din Oradea, a avut loc Festivitatea de premiere a câștigătorilor Concursului județean „Un măr pe zi - o viață sănătoasă", ediția a III-a....citeste


 

Vineri, la C.N. „Mihai Eminescu”

Premierea câștigătorilor concursului județean „Un măr pe zi – o viață sănătoasă”


În contextul derulării unor proiecte educaționale comune între Consiliul Județean Bihor și Inspectoratul Școlar Județean Bihor, vă invităm să participați la festivitatea de premiere a concursului județean „Un măr pe zi – o viață sănătoasă”....citeste


 

Joi, un târg inedit în Oradea

Târg de ofertă școlară pe platoul din fața Centrului Comercial „Crișul


„Ne-am hotărât împreună cu câteva licee tehnologice să organizăm această acțiune de promovare a ofertelor școlare 2014-2015. ...citeste


 

Marți, în sala de ședințe a Prefecturii, a avut loc dezbaterea

„Rolul disciplinei Geografie în formarea și educarea elevilor”


Inspectoratul Școlar Județean Bihor și Universitatea din Oradea au organizat marți, 3 iunie 2014, la sala de ședințe a Prefecturii Bihor dezbaterea cu tema „Rolul disciplinei Geografie în formarea și educarea elevilor”....citeste


 

Mâine, în sala de ședințe a Prefecturii

Dezbaterea: „Rolul disciplinei Geografie în formarea și educarea elevilor”


Inspectoratul Școlar Județean Bihor vă invită la dezbaterea cu tema „Rolul disciplinei Geografie în formarea și educarea elevilor”, care se va desfășura marți, 3 iunie 2014, începând cu ora 15.00, în sala de ședințe a Prefecturii Bihor, Parcul Traian, nr. 5. ...citeste


 

Interviu cu dl inspector școlar Novac-Iuhas Alin Florin, secretarul comisiei de titularizare

Despre examenul unic de titularizare în învățământ


Ieri (joi, 22 mai 2014), am realizat o discuție cu dl inspector școlar Novac-Iuhas Alin Florin, inspector școlar de resurse umane al Inspectoratului Școlar Județean Bihor, secretarul comisiei de titularizare, pe tema examenului unic de titularizare....citeste


 

Bâlci politic de prost gust

Inspectorul școlar general a fost demis pentru că școlile au sărbătorit Ziua Europei!


Domnule ministru Remus Pricopie, v-ați lăsat păcălit de politicieni din teritoriu care au dorit să-l schimbe pe inspectorul școlar general Daniel Negrean, dar nu au prea avut timp și nici motive întemeiate să o facă și au tot așteptat un moment prielnic. ...citeste


 

Știre de la … „Împărăție”

Situația înscrierilor în clasa pregătitoare, la nivelul județului Bihor


Vă informăm că în data de 21 martie 2014, conform metodologiei de înscriere în clasa pregătitoare, s-au afișat listele cu copiii înscriși în clasa pregătitoare....citeste


 

Miercuri, la conferința de presă

Rezultatele de la simularea examenelor naționale


La conferința de presă de miercuri, 19 martie 2014, inspectorul școlar general Daniel Negrean a prezentat și analizat rezultate obținute la simulările examenelor naționale: Evaluarea națională la clasa a VIII-a și Bacalaureatul (simulare la clasele a XI-a și a XII-a)....citeste


 

Vineri, au fost premiați 18 elevi care au obținut rezultate deosebite în

Proiectul „Performanțe crescute pentru elevii din învățământul preuniversitar”


Dl prof. Ioan Vlașin, managerul proiectului „Performanțe crescute pentru elevii din învățământul preuniversitar”, a premiat vineri, 14 martie 2014, la sala festivă a Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Oradea 18 dintre elevii care au obținut cele mai bune rezultate la învățătură în urma derulării proiectului....citeste


 

Alteța Sa Regală Principele Radu le-a spus copiilor:

„S-ar putea ca o carte citită la momentul potrivit să vă facă mai buni!”


Alteța Sa Regală Principele Radu al României s-a întâlnit, ieri, miercuri, 19 februarie 2014, cu elevi, profesori, părinți și inspectori școlari în sala de ședințe a I.S.J. Bihor, iar după o oră, cu orădenii prezenți în foaierul Teatrului „Regina Maria”, la lansarea a trei cărți recente despre familia regală....citeste


 

ASR Principele Radu al României,

Mâine, lansare de carte regală la Oradea


Curtea Veche Publishing vă invită mâine (miercuri, 19 februarie 2014), începând cu ora 13.00, la o lansare de carte regală. ...citeste


 

În condiții reale de examen,

În 18, 19 și 20 februarie, va avea loc simularea Evaluării naționale la clasa a VIII-a


Elevii din clasa a VIII-a sunt așteptați marți, 18 februarie 2014, să participe la prima probă din cadrul simulării Evaluării naționale la limba și literatura română....citeste


 

Bihor este, din nou, fruncea la „Un măr pe zi”; după cele 30 de microscoape,

Vineri, s-au acordat alte 30 de premii pentru dotarea laboratoarelor de biologie


Concursul județean „Un măr pe zi – o viață sănătoasă”, organizat de Inspectoratul Școlar Județean Bihor și finanțat de Consiliul Județean Bihor și-a desemnat și premiat câștigătorii vineri, 31 ianuarie 2014, la sala festivă a Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Oradea....citeste


 

În cadrul proiectului „Primăvara, înfloresc examenele Cambridge!”

„Cambridge English Exams – Seminar Day”


Sala mare a Primăriei Oradea a fost joi, 23 ianuarie 2014, gazda seminarului-eveniment „Cambridge English Exams – Seminar Day”. ...citeste


 

Luni, la sala de ședințe a CJ Bihor

În dezbatere „Locul și rolul disciplinei Istorie în societatea românească”


Inspectoratul Școlar Județean Bihor a organizat luni, 27 ianuarie 2014, la sala de ședințe a Consiliului Județean Bihor dezbaterea „Locul și rolul disciplinei Istorie în societatea românească”, cu participarea a doi reprezentanți ai MEN: doamna secretar de stat, prof. Vasilica Ștefania Duminică și inspectorul general, prof. dr. Doru Dumitrescu....citeste


 

La conferința de presă de marți

Despre modificările aduse Legii Educației Naționale, planul de școlarizare și „cazul” de la Marghita


La conferința de presă susținută marți, 14 ianuarie 2014, de către inspectorul școlar general Daniel Negrean, au fost abordate trei probleme esențiale: modificările aduse Legii Educației Naționale, planul de școlarizare și lupta pentru scaunul de director de la Colegiul Național „Octavian Goga” din Marghita....citeste


 

vineri, 29 martie 2024, 12:47:37 Ora standard a Europei de Est