Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 februarie 2024

Statul plătește suplimentar 56 de universități de stat și particulare, în acest an, ca să formeze peste 32 de mii de viitori profesori. Cea mai mare creștere față de anul universitar precedent e la Universitatea din Oradea – 700 de locuri în plus

În anul universitar 2023-2024, statul vrea să formeze peste 32.200 de studenți care ar putea să devină profesori, potrivit datelor din ordinul ministrului Educației nr. 6.234/2023. Este vorba despre ordinul prin care a fost aprobată lista universităților cu programe de formare psihopedagogică. Numărul locurilor a crescut cu aproape 20% față de anul trecut, cu mențiunea că anul trecut în listă nu figura numărul de locuri pentru o serie de universități, iar o universitate particulară este nouă pe această listă – Universitatea „Tibiscus” din Timișoara, care primește 100 de locuri.
Amintim că 56 de universități vor organiza programe de formare psihopedagogică pentru profesori, în anul universitar 2023-2024. Acest lucru înseamnă că pot fi școlarizați 32.250 de studenți care vor să devină profesori.

În anul universitar 2023-2024, la fel ca în fiecare an, universitățile cu cei mai mulți studenți care pot fi școlarizați sunt următoarele:

Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca – 3.500;
Universitatea din București – 3.000;
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași – 2.400;
Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București – 1.600;
Universitatea din Craiova – 1.500;
Universitatea din Oradea – 1.500;
Universitatea de Vest din Timișoara – 1.500;
Universitatea „Transilvania” din Brașov – 1.100;
Academia de Studii Economice din București – 1.000;
Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu – 1.000;
Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava – 1.000;
În anul universitar 2022-2023, numărul maxim de studenți care au putut fi școlarizați a fost de 26.880. Creșterea cu 5.370 de studenți este influențată de faptul că pe lista de anul trecut în dreptul a 6 universități era afișat „N/A”. Dacă aceste 6 universități și-a menținut cifra de școlarizare pentru modulul psihopedagogic, atunci noutățile ar fi doar în dreptul Universității Tehnice de Construcți București, care primește 50 de locuri în plus, la Univeristatea din Oradea, care are o creștere de 700 de locuri și la Universitatea din Petroșani – 30 de locuri în plus.

Regulile de finanțare pentru universități prevăd că pentru un student la licență, care urmează modulul de pregătire pedagogică, instituția de învățământ primește cu 16% din alocația pentru finanțarea de bază pe student echivalent unitar mai mult decât pentru un student care nu urmează acest modul. Pentru un student la master, care urmează de regula modului II pedagogic, finanțarea este cu 32% peste alocația pentru finanțarea de bază pe student echivalent unitar.

Școli | Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă nr. 1 Oradea

Joi, la Sala Sporturilor ,,Antonio Alexe” din Oradea, s-a desfășurat

Competiţia regională de baschet Special Olympics, abilităţi individuale, în cadrul proiectului educativ „Câştigă-ți un prieten special”


Proiectul educativ „Câştigă-ţi un prieten special", coordonat de Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Nr. 1 Oradea se derulează în perioada martie - decembrie 2023 şi cuprinde două competiții regionale Special Olympics, organizate la Oradea, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Bihor și a Fundației Special Olympics România. Prima, competiția regională de fotbal, Special Olympics, abilități individuale, a avut loc în 30 mai, iar joi, 7 decembrie, la Sala Sporturilor, s-a desfășurat competiția regională de baschet Special Olympics, abilități individuale....citeste


 

Sala de conferințe a Muzeului Țării Crișurilor a găzduit, marți,

Conferința internațională de diseminare și valorizare a două proiecte Erasmus+


În Aula Muzeului Țării Crișurilor din Oradea, s-a desfășurat, marți, 24 octombrie 2023, Conferința internațională de diseminare și valorizare a două proiecte Erasmus+: KA220 ,,Digital PER_SEN", implementat de Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 1 Oradea și ,,Teach me to help", implementat de Asociația CES, în calitate de coordonatori europeni și valorizarea acestor rezultate prin prezentarea unor know-how-uri și a unor exemple de bune practici de către organizatori, partenerii internaționali, partenerii locali dar și de către alți participanți....citeste


 

Învață-mă să ajut!

Proiectul Erasmus+ „Teach me to help!”, implementat de Asociația CES


„Teach me to help!/Învață-mă să ajut!" cu acronimul T2H este un parteneriat de cooperare în educație școlară Erasmus+ KA220, finanțat de Comisia Europeană prin ANPCDEFP și implementat în perioada ianuarie 2022 - decembrie 2023 de opt organizații din șapte țări europene: două asociații profesionale; două inspectorate școlare, trei școli și o universitate privată: Asociația CES - Colaborăm Educăm Sprijinim, Oradea, Romania - coordonator, Sdruzhenie ,,Asociacia Dyslexia''- Bulgaria Ruse, Bulgaria, Directorate of Primary Education of Thesprotia, Ηγουμενιτσα, Greece, Il Milli Egitim Mudurlugu, İzmit, Turkey, Zubeyde Hanim Ilkokulu, Istanbul, Turkey, Agrupamento de Escolas de Fornos de Algodres Portugal, Fornos de Algodres, Portugal, Scuola Secondaria Statale 1° Grado Antonio Gramsci, Palermo, Italy, Wyzsza Szkola Biznesu I Nauk O Zdrowiu, Lodz, Poland. ...citeste


 

Un an bogat în proiecte la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 1 Oradea

Proiectul Erasmus+ ,,Digital PER_SEN”


Nici nu ne-am dat seama când proiectul ,,Digital PER_SEN" a intrat în al doilea an de implementare. ...citeste


 

Vineri, 3 decembrie, C.S.E.I. Nr. 1 Oradea și Asociația C.E.S. au celebrat

Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități


Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 1 Oradea și Asociația C.E.S. au celebrat împreună, vineri, 3 decembrie 2021 Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități. ...citeste


 

La C.S.E.I. Nr. 1 Oradea

Prin proiectul Erasmus+ KA1 ,,asCES”, cadrele didactice sunt formate la standarde europene


În perioada decembrie 2019 - septembrie 2021, un grup de 16 cadre didactice de la CSEI Nr. 1 Oradea au fost formate în diverse metode și tehnici de intervenție specifice în recuperarea copiilor cu autism, prin intermediul cursurilor de formare organizate în proiectul Erasmus+ KA1 ,,Cerințe educaționale specifice în Tulburarea din Spectrul Autismului" - prescurtat asCES....citeste


 

Lansare proiect educativ

„În spatele măștii sunt eu!”


Luni, 20 ianuarie 2020, ora 13.00, la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 1 Oradea, v Vea loc lansarea ptporectului educativ „În spatele măștii sunt eu!"...citeste


 

La Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 1 Oradea

,,Întâlnirea cu trecutul”, ediția a III-a


La Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 1 Oradea, în cadrul proiectului educativ județean ,,Întâlnirea cu trecutul", care se află la cea de-a III-a ediție, coordonat de prof. Haioș Temena, a avut loc o manifestare dedicată Zilei Naționale a României. ...citeste


 

Joi, la Sala Sporturilor ,,Antonio Alexe” , s-a desfășurat

Cea de-a XII-a ediție a proiectului educativ „Câştigă-ţi un prieten special”


Proiectul educativ „Câştigă-ţi un prieten special", coordonat de Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Nr. 1 Oradea a fost introdus în urma evaluării MEN în CAERI 2019, poziția 333, domeniul sportiv-turistic....citeste


 

Joi, se va desfășura, la Sala Sporturilor ,,Antonio Alexe”

Competiţia Regională de Baschet Special Olympics, ediția a XII-a


Proiectul educativ „Câştigă-ţi un prieten special", coordonat de Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Nr. 1 Oradea a fost introdus în urma evaluării MEN în CAERI (Calendarul Activităților Educative Regionale şi Interjudețene) pe 2019, poziția 333, domeniul sportiv-turistic. ...citeste


 

Diseminare proiect

Erasmus+ KA 2 ,,Our story, true story”


Luni, 20 mai 2019, a avut loc spectacolul final și conferința de diseminare a proiectului Erasmus + KA 2 ,,Our story, true story" (Povestea noastră, o poveste adevărată), proiect finanțat de Comisia Europeană cu un buget de 29 110 euro....citeste


 

Astăzi, va avea loc la Sala Sporturilor ,,Antonio Alexe” din Oradea

Competiţia Regională de Fotbal, Special Olympics, abilități individuale


În cadrul proiectului educativ „Câştigă-ţi un prieten special", coordonat de Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Nr. 1 Oradea, astăzi (joi, 15 noiembrie 2018, cu începere de la ora 10.00), va avea loc, la Sala Sporturilor ,,Antonio Alexe" din Oradea, Competiţia Regională de Baschet Special Olympics, abilităţi individuale. ...citeste


 

Reuniunea de proiect din Guadalajara, Spania

Schimb de bune practici privind copiii cu dificultăți de învățare, probleme de integrare și tulburări de comportament


În perioada 16 - 20 aprilie 2018, a avut loc în Guadalajara - Spania, la Colegio Publico de Educacion Infantil y Primăria OCEJON, activitatea short-term exchange of groups of pupils în cadrul proiectului ERASMUS+, KA2 - "LIFE". ...citeste


 

În perioada 13-20 octombrie

Reuniune transnațională de proiect în Portugalia


În perioada 13-20 octombrie 2018 în cadrul prteneriatului strategic Erasmus+ KA 2, ,,Our story true story", număr de referință 2016-1-PL01-KA219-026660_4 s-a desfășurat la Agrupamento de Escolas de Castro Marim, Castro Marim, PORTUGALIA activitatea Short-term joint staff training events. ...citeste


 

Diseminare proiect Erasmus KA 2 LIFE

,,Schimb de bune practici privind copiii cu dificultăți de învățare, probleme de integrare și tulburări de comportament”


Ieri (miercuri, 3 octombrie 2018), Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 1 Oradea a desfășurat conferința de diseminare a proiectului Erasmus+ KA 2 LIFE ,,Schimb de bune practici privind copiii cu dificultăți de învățare, probleme de integrare și tulburări de comportament". ...citeste


 

,,Schimb de bune practici privind copiii cu dificultăţi de învăţare, probleme de integrare şi tulburări de comportament”

Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 1 Oradea a găzduit evenimentul de formare a personalului


În perioada 02-06.10.2017, Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 1 Oradea a găzduit evenimentul de formare a personalului pe termen scurt (short-term joint staff training event), în cadrul proiectului internaţional Erasmus+ KA2 LIFE ,,Schimb de bune practici privind copiii cu dificultăţi de învăţare, probleme de integrare şi tulburări de comportament”....citeste


 

Singurul proiect Erasmus KA1 din Bihor aprobat în runda 2016

European training for psychologists


Începând din septembrie 2016 Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Nr. 1 Oradea derulează proiectul Erasmus+, acţiunea cheie 1, proiect de mobilitate în domeniul educaţiei şcolare, finanțat cu sprijinul Comisiei Europene având un buget de 23.905 de Euro....citeste


 

Proiectul educativ „Câştigă-ţi un prieten special”,

Competiţia regională de fotbal, Special Olympics


Proiectul educativ „Câştigă-ţi un prieten special", coordonat de Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Nr. 1 Oradea a fost introdus în urma evaluării MEN in CAERI (Calendarul Activitatilor Educative Regionale şi Interjudetene) 2018 la poziția 1676, domeniul sportiv....citeste


 

La CSEI Nr. 1 Oradea

,,Dislexia - Fără discriminare în Europa”


Pentru a marca data de 9 Mai - ,,Ziua Europei", elevii din clasa a-V-a A, a VII-a și a II-a de la CSEI Nr.1 Oradea au participat la o activitate organizată în cadrul școlii, având ca și coordonatori pe prof. ed. Haioș Temena, prof. ed. specială Vidican Ramona, prof. psihoped. Cardoș Alina, prof. ed. specială Mocan Angela și prof. ed. specială Stratomir Ionela. ...citeste


 

În cadrul prteneriatului strategic Erasmus+ KA 2,

Reuniune transnațională de proiect în Germania


În perioada 12-16 martie 2018, în cadrul prteneriatului strategic Erasmus+ KA 2, ,,Our story true story", număr de referință 2016-1-PL01-KA219-026660_4 s-a desfășurat la Maximilian-Kolbe-Schule Schule mit dem Förderschwerpunkt Lernen, Scheuerfeld, Niemcy, Germania, reuniunea transnațională a partenerilor de proiect. ...citeste


 

Joi, la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr.1 Oradea

Triplu eveniment cu parfum european


Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr.1 Oradea a fost ieri, 22 februarie 2018, scena unui triplu eveniment cu parfum european....citeste


 

Joi, 22 febr., de la 11.00 la 13.00, trei evenimente la CSEI Nr. 1 Oradea

O conferință de diseminare, lansarea unui parteneriat strategic Erasmus+ și o sesiune de diseminare a proiectelor europene


Joi, 22 febr., de la ora 11.00, la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 1 din Oradea este programată Conferința de diseminare a parteneriatului strategic ,,Valuing play", implementat în cadrul programului Erasmus+, KA2, finanțat de Comisia Europeană....citeste


 

În perioada 4-10 febr., în cadrul proiectului Erasmus+ KA 2, Our story true story,

Activități de predare/ învățare/ formare în Macedonia


Prof. Ficuț Silvia (director adjunct), Erdeli Elena-Maria (coordonator proiect), Șipoș Lăcrimioara și Florin Carla, delegația Centrului Școlar de Educația Incluzivă Nr. 1 din Oradea, au participat în perioada 4-10 februarie 2018 în cadrul proiectului Erasmus+ KA 2, Our story true story, număr de referință 2016-1-PL01-KA219-026660_4 la activități de predare/ învățare/ formare în Macedonia....citeste


 

Informare şi diseminare proiecte europene

#Erasmus Days, la C.Ş.E.I. Nr. 1 Oradea


Vineri, 13.10.2017, la sediul C.Ş.E.I. Nr. 1 Oradea au fost organizate sub egida #Erasmus Days, eveniment de informare şi diseminare al proiectelor europene organizat la nivel naţional şi european, o sesiune de informare despre proiectele Erasmus derulate și o activitate recreativă destinată exclusiv elevilor....citeste


 

În săptămâna 12-16 iunie

Cadre didactice de la CSEI Nr. 1, la curs de formare în Grecia


În săptămâna 12-16 iunie 2017 o delegație formată din profesor: Calamar Daniela, Dărăban Monica, Haș Rodica, Indrie Mariana, Kiss Ramona, Neț Anda, Poszet Camelia și Vidican Liliana de la CSEI Nr. 1 Oradea a participat la cursul de formare ,,Communication with disabled people (PECS, MAKATON)", organizat de Asociația ,,Evropei Ihnilates" din Grecia....citeste


 

Miercuri, la cea de-a treia reuniune de proiect

Parteneri din opt țări la CȘEI Nr. 1 Oradea


Miercuri, 7 iunie 2017, în cadrul celei de-a treia reuniuni transnaționale de proiect, profesori și directori din Polonia, Italia, Turcia, Letonia, Germania, Portugalia, Cehia și Macedonia au participat la patru ateliere de lucru organizate la CȘEI Nr. 1 Oradea în cadrul proiectului Erasmus KA 2 Our story true story, număr de referință 2016-1-PL01-KA219-026660_4....citeste


 

Joi, o nouă întâlnire în cadrul proiectului educativ

„Câştigă-ţi un prieten special”


Proiectul educativ „Câştigă-ţi un prieten special", coordonat de Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Nr. 1 Oradea a fost introdus în urma evaluării MEN în CAERI (Calendarul Activităților Educative Regionale şi Interjudețene), 2017 la pagina 59, poziția 1.226, domeniul sportiv-turistic....citeste


 

Miercuri

În vizită la Tipografia Treira


Miercuri, 22.03.2017, 11 elevi de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 1 Oradea au avut oportunitatea de a vizita Tipografia Treira, de a observa modul de lucru dintr-o editură, de a pune întrebări și de a afla cum se tipăresc cărțile. ...citeste


 

Corespondență din Marea Britanie

Profesori de la C.S.E.I. Nr. 1 Oradea sunt la cursuri de formare în Marea Britanie


În săptămâna 13-17 martie 2017, o delegație formată din profesorii Erdeli Elena, Niculescu Daniela, Șipoș Lăcrimioara și Tirla Anca de la C.S.E.I. Nr. 1 Oradea, participă la cursul ,,Inclusion and Special Educational Needs", curs organizat de Merganser Consulting Ltd la Bath Marea Britanie. ...citeste


 

Marți, la C.S.E.I. Nr. 1 Oradea s-a desfășurat

Etapa județeană a proiectului ,,Podul prieteniei”


Marți, 21 februarie 2017, în sala festivă a C.S.E.I. Nr. 1 Oradea s-a desfășurat etapa județeană a proiectului - concurs național cu participare internațională ,,Podul prieteniei" (Friendship Bridge), ediția a VII-a....citeste


 

Marți, la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 1 Oradea

Activitatea educativă ,,Din suflet pentru suflet”


Marți, 6.12.2016, la sediul Centrului Școlar de Educație Incluzivă Nr. 1 Oradea s-a desfășurat activitatea educativă intitulată: ,,Din suflet pentru suflet"....citeste


 

Prima întâlnire de proiect - în Polonia

Parteneriatul strategic Our story - true story (Povestea noastră - o poveste adevărată)


Parteneriatul strategic între școli Erasmus+ KA 2, Our story - true story (Povestea noastră - o poveste adevărată), cu numărul de referinţă 2016-1-PL01-KA219-026660_4, se derulează în următorii trei ani şcolari 1.09.2016- 31.08.2019 la nivelul Centrului Școlar de Educație Incluzivă Nr. 1 Oradea....citeste


 

În perioada 13-19 noiembrie

Delegația CŞEI Nr. 1 Oradea a participat la reuniunea de proiect în Turcia


În perioada 13-19 noiembrie 2016, o delegație formată din director adjunct, prof. Elena Erdeli, prof. Șipoș Lăcrimioara, Hava Laura și Herlaș Mirela, a participat la reuniunea transnațională din Turcia în cadrul proiectului Erasmus+ KA2, LIFE ,,Schimb de bune practici privind copiii cu dificultăți de învățare, probleme de integrare și tulburări de comportament". ...citeste


 

Ecouri la Festivalul - Concurs Cultural Internațional

„Bogățiile toamnei", ediţia a IX-a


Ca în fiecare an C.S.E.I. Nr. 1 Tileagd a onorat invitația pe care C.S.E.I. Nr. 1 Oradea a adresat-o instituțiilor de învățământ de a „culege" împreună roadele toamnei, în data de 27.10.2017, în cadrul celor trei secțiuni ale festivalului Bogățiile toamnei cuprins în C.A.E.R.I., pentru învăţământul special respectiv pentru învăţământul special integrat....citeste


 

European training for psychologists

Singurul proiect Erasmus KA1 din Bihor aprobat în 2016


Începând din septembrie 2016, Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Nr. 1 Oradea derulează proiectul Erasmus+, acţiunea cheie 1, proiect de mobilitate în domeniul educaţiei şcolare finanțat cu sprijinul Comisiei Europene având un buget de 23905 de euro....citeste


 

Joi, la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 1 Oradea

Festivalul cultural ,,Bogățiile toamnei”


În 27 octombrie 2016, la ora 10.00, la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 1 Oradea (Str. Roman Ciorogariu Nr. 48), se va desfășura ediția a VIII-a a Festivalului cultural ,,Bogățiile toamnei". ...citeste


 

Joi, la Sala de sport a L.P.S. ,,Bihorul”

Competiţia regională de baschet, abilităţi individuale Special Olympics


Proiectul educativ „Câştigă-ţi un prieten special", coordonat de Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Nr. 1 Oradea a fost introdus în urma evaluării MEN în CAERI (Calendarul Activităților Educative Regionale şi Interjudețene) 2016, la poziția 281. ...citeste


 

Școala de cinci stele în Bihor

Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr.1 Oradea - de cinci ori Școala Europeană


Parcursul de la modesta Școală Ajutătoare Nr.1 cu cele patru clase, înființată în 1968 până la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr.1 Oradea cu cele 30 de clase moderne, adaptate specificului copiilor și elevilor cu cerințe educative speciale a fost unul normal, dat de dinamica socială și a sistemului educațional. ...citeste


 

Vineri, pe scena Palatului orădean

Festivalul „Special Kids”, ediția a VIII-a


Deschiderea celei de-a VIII-a ediții a Festivalului „Special Kids", găzduite de Palatul Copiilor și Elevilor Oradea, a fost onorată de participarea doamnei inspector școlar Daniela Sopota....citeste


 

Parteneriat strategic între şcoli

Valorizarea jocului scenic („Valuing play”)


„Valuing play" (,,Valorizarea jocului scenic") este un parteneriat strategic între şcoli, finanțat în cadrul Programului Erasmus+, KA1 în perioada 2015-2017, prin intermediul ANPCDEFP (www.erasmus+.ro)....citeste


 

Joi și vineri, la C.S.E.I. Nr. 1 - parteneriatul strategic între şcoli „Valuing play”

Modalităţi de valorizare a jocului scenic


Joi și vineri (28-29 ianuarie 2016), la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 1 din Oradea s-a desfășurat prima întâlnire transnațională din cadrul parteneriatului strategic între şcoli „Valuing play" (,,Valorizarea jocului scenic"). ...citeste


 

Vineri, la C.S.E.I. Nr. 1

Parteneriat strategic între şcoli „Valuing play”


Preambulul acestei povești a fost intâlnirea virtuală a celor patru parteneri din Letonia, Italia, Macedonia şi România, care au decis să găsească împreună cele mai eficiente modalităţi de valorizare a jocului scenic, în diferitele sale forme, în vederea dezvoltării personalităţii copiilor de la cele mai fragede vârste....citeste


 

Joi, la CSEI Nr. 1 Oradea

Festivalul cultural internaţional ,,Bogăţiile toamnei”, ediţia a VII-a


O adiere caldă de toamnă a adunat copii și elevii din învățământul special și special integrat din județele: Bihor, Timiș, Caraș Severin, Bistrița Năsăud, Satu Mare, Sălaj, Cluj și Vrancea, din Bulgaria și Spania, în jurul Zânei Toamna care i-a așteptat joi, 29 octombrie 2015, la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Nr. 1, Oradea unde s-a desfăşurat cea de-a VII-a ediţie a Festivalului cultural internaţional ,,Bogăţiile toamnei". ...citeste


 

Vreau să câştig!

Un bilanț impresionant: 11 medalii de aur, 11 de argint şi 11 de bronz ... am fost brav în încercarea mea!


Joi, 22 octombrie 2015, sala de sport a Liceului cu Program Sportiv „Bihorul" Oradea a găzduit ultima din cele 4 competiții: Competiția Regională de Baschet, abilităţi individuale Special Olympics. Au participat 40 de elevi din 13 instituții (școli speciale, școli integratoare și organizații) din județele Bihor, Arad și Satu Mare....citeste


 

Joi,

Proiectul educativ „Câştigă-ţi un prieten special”


Proiectul educativ „Câştigă-ţi un prieten special", coordonat de Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Nr. 1 Oradea a fost introdus în urma evaluării MECȘ în CAERI (Calendarul Activitatilor Educative Regionale şi Interjudetene) 2015 la poziția 260. ...citeste


 

Lansarea proiectului

„Master Chef pentru copiii cu CES”


Grădina senzorială de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Nr.1, Oradea, s-a umplut joi, 13 noiembrie 2014, de voci cristaline ale copiilor, muncă şi voie bună. Aici a avut loc prima activitate a proiectului educativ judeţean „Master Chef pentru copiii cu CES", coordonat de prof. Nica Nicoleta - de la şcoala aplicantă - Colegiul Economic „Partenie Cosma" şi prof. de sprijin Oros Luminiţa, de la şcoala gazdă. ...citeste


 

Joi, la CSEI Nr. 1 Oradea, a fost inagurată

O grădină senzorială, singulară în județul Bihor


Prin munca unor profesori și voluntari inimoși care au muncit din primăvară până-n toamnă, în modestul parc al Centrului Școlar de Educație Incluzivă Nr. 1 din Oradea, s-a născut o grădină senzorială de toată frumusețea, unicat în județul Bihor, ca și concepție și realizare....citeste


 

Joi, pe scena Palatului orădean

Festivalul Interjudețean „Special Kids”


Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 1 Oradea a ales ziua de joi, 10 aprilie 2014, pentru organizarea de activități cultural-artistice în cadrul Săptămânii „Să știi mai multe, să fii mai bun”. ...citeste


 

Proiect Comenius Regio la CSEI Nr. 1 Oradea

„Integrarea socială și școlară a copiilor cu CES”


Proiectul Comenius Regio ,,Social and school integration for children with special educational needs” (,,Integrarea socială și școlară a copiilor cu cerințe educative speciale”), finanțat cu sprijinul Comisiei Europene prin Programul de învățare pe tot parcursul vieții, este singurul proiect de acest fel la nivelul județului Bihor și al nouălea din cele 16 proiecte aprobate în 2013 la nivelul întregii țări. ...citeste


 

Din Armenia și Spania, la Oradea

Voluntarii europeni – un exemplu de dăruire pentru comunitatea locală


Trei voluntari europeni, Tatevik Soghomonyan și Astghik Mirzabekyan, două tinere din Armenia și Jorge Miguel Vielva, un tânăr din Spania, au ales să petreacă șase luni din viața lor, în perioada martie - august 2013, muncind în folosul altora, și anume pentru copiii cu dizabilități de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr.1 Oradea, în cadrul proiectului „Prin Tine(ri) lumea CES se lărgește!” ...citeste


 

La Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 1 Oradea

Școala de vară - ateliere de creație


Două proiecte având ca numitor comun parteneriatul dintre o asociație profesională non-guvernamentală: Asociația CES - Colaborăm Educăm Sprijinim și o școală specială: Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 1 Oradea s-au reunit în această vară în cadrul Programului „Școala de vară - ateliere de creație”, derulat în perioada 25 iunie - 26 iulie, în sălile special amenajate de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr.1 Oradea....citeste


 

Singuri în județul Bihor: de 10 ani - Școală Europeană

Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr.1 Oradea – a IV-a oară, consecutiv, Școală Europeană


Luni, 20 mai 2013, Sala „I. Ghe. Duca” a Palatului Parlamentului a găzduit festivitatea de premiere a Competiției „Școală Europeană. 2013”. ...citeste


 

Conferința națională cu participare internațională

Consilierea - „Arta de a ajunge la Tine(ri)”


În perioada 9-11 mai 2013, a avut loc la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr.1 Oradea Conferința națională cu participare internațională „Consilierea – „Arta de a ajunge la Tine(ri)”, acreditată de Colegiul Psihologilor din România și avizată de Inspectoratul Școlar Județean Bihor. ...citeste


 

La C.S.E.I. Nr. 1

Arată-mi că ești special!” (Arta CES)


Proiectul ARaTĂ-mi Că Ești Special!” (Arta CES) este un program de terapie prin mediere artistică derulat de Asociația C.E.S. – Colaborăm Educăm Sprijinim, în parteneriat cu Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Nr.1 Oradea în perioada 01.01-31.10.2013 cu sprijinul Fundației pentru Comunitate și MOL România în cadrul programului MOL pentru sănătatea copiilor....citeste


 

La Școala Europeană C.S.E.I. Nr. 1

Festivalul Cultural Internațional „Special Kids”, ediția a VI-a


Festivalul Cultural Internațional „Special Kids”, cu tema „Vis de primăvară”, devenit o tradiție în învățământul din județul Bihor, a ajuns joi, 4 aprilie 2013, la edițía a VI-a....citeste


 

Joi, la Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” din Oradea

A fost lansată Revista Psihopedagogiei Speciale


Joi, 11 octombrie 2012, la Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” din Oradea a avut loc lansarea primului număr al Revistei Psihopedagogiei Speciale, apărut la Editura Didactica Militans din Oradea....citeste


 

„Suntem îndrăgostiți de povești”

Festivalul cultural internațional „Special Kids” (ediția a V-a)


Festivalul cultural internațional „Special Kids” a avut loc pe scena Teatrului de Stat pentru Copii și Tineret „Arcadia” din Oradea, luni, 7 mai 2012....citeste


 

Diseminarea rezultatelor parteneriatului școlar multilateral Comenius

„Învățăm făcând, trăim muncind”


Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă nr. 1 din Oradea a cucerit, pentru a treia oară, titlul de Școală europeană! Doar șapte școli din România dețin un asemenea palmares, după cum aveam să aflăm miercuri, 9 noiembrie 2011, participând la diseminarea rezultatelor parteneriatului școlar multilateral Comenius - „Learning by doing, living by working” („Învățăm făcând, trăim muncind”). ...citeste


 

Festival cultural cu participare națională „Special Kids”, ed. a IV-a

„Diversitate și unitate în Europa”


Marți, 3 mai 2011, la Palatul Copiilor și Elevilor din Oradea, a avut loc deschiderea Festivalului cultural „Special Kids” – ediția a IV-a, care, anul acesta, are ca temă „Diversitate și unitate în Europa”....citeste


 

Miercuri și joi, la CSEI nr. 1

Două evenimente de diseminare


Miercuri și joi (13-14 aprilie 2011), Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă nr.1 Oradea a organizat și găzduit două activități de diseminare în cadrul proiectului EVS/SEV (Europeean Voluntary Service/Serviciul European de Voluntariat) „Your help is priceless!” finanțat de Comisia Europeană prin ANPCDEFP (Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educării și Formării Profesionale), în cadrul programului Tineret în Acțiune....citeste


 

Reprezentanții C.S.E.I. nr. 1 Oradea,

Din nou campioni... în Polonia!


În perioada 22 – 27 noiembrie 2010, patru profesori (kinetoterapeut Adrian Omuț, kinetoterapeut Anca Duluș, profesor educator Helga Morar, profesor educator Elena Moț) și elevul Daniel Hegeduș, de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă nr. 1 din Oradea, au participat la schimbul de profesori, realizat în cadrul parteneriatului școlar multilateral Comenius „Learning by doing, living by working”, finanțat de Comisia Europeană prin intermediul ANPCDEFP. ...citeste


 

Luni, la C.S.E.I. nr. 1 a venit Moș Nicolae

Voluntariatul în folosul copiilor cu dizabilități


Luni (6 decembrie 2010), a venit Moș Nicolae și la Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 1 din Oradea, cu complicitatea partenerilor de proiect de la Școala cu clasele I-VIII nr. 11, care le-au pregătit daruri de Moș Nicolae, cu prilejul celei de-a treia activități comune....citeste


 

We are in love with fairy tales

Suntem îndrăgostiți de povești


La Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă nr. 1 din Oradea, a avut loc, vineri (12 noiembrie 2010), lansarea parteneriatului școlar multilateral Comenius “We are in love with fairy tales” („Suntem îndrăgostiți de povești”), proiect finanțat de Comisia Europeană prin intermediul ANPCDEFP....citeste


 

Vineri, la Sala de sport de la Paleu

Competiția de tenis de masă „Special Olympics”


Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă nr. 1 Oradea a organizat vineri, 26 februrie 2009, competiția regională cu participare internațională de tenis de masă „Special Olympics”. ...citeste


 

Astăzi, la „Arcadia”

Festivalul cultural internațional „Special Kids” – ediția a III-a


Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă nr.1 din Oradea și Inspectoratul Școlar al județului Bihor au organizat, astăzi (miercuri, 24 februarie 2010), la Teatrul de Stat pentru Copii și Tineret „Arcadia” din Oradea, cea de-a treia ediție a Festivalului cultural internațional „Special Kids”, cu tema „Prietenia”....citeste


 

Miercuri, 24 februarie, la „Arcadia”

Festivalul cultural internațional „Special Kids” – „Prietenia”


Conducerea Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă nr.1 din Oradea (director, psiholog Lucia Popa, director adjunct, psiholog Carmen Ilisie, coordonator de proiect, psihopedagog Teodora Pantazi) anunță organizarea unui nou eveniment: Festivalul cultural internațional „Special Kids” (ediția a III-a), cu tema „Prietenia”....citeste


 

„Copil ca tine sunt și eu”

„Învățăm făcând, trăim muncind”


Centru Școlar pentru Educație Incluzivă nr.1 Oradea sărbătorește astăzi, joi, 3 decembrie 2009, Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități prin câteva activități de sensibilizare a comunității locale privind problematica copiilor cu CES....citeste


 

„O viață mai bună pentru copiii cu CES”

Festivalul cultural județean „Special Kids”


Festivalul cultural “Special Kids” a luat ființă în cadrul parteneriatului școlar multilateral Comenius „O viață mai bună pentru copiii cu CES”, un parteneriat între șapte școli din Europa, școli speciale și școli de masă având elevi integrați din: Suedia, Portugalia, Italia, Bulgaria, Turcia, Letonia și România, coordonat de Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă nr. 1 Oradea....citeste


 

La sala de sport a C.S.E.I. nr.1 Oradea

Petrecere de ziua mea


Miercuri (3 decembrie 2008), în și de Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități, la sala de sport a școlii noastre, s-au desfășurat activități pentru marcarea acest eveniment. ...citeste


 

Ieri, la Centrul ªcolar pentru Educaþie Incluzivã nr. 1 Oradea

„În ochii lui Dumnezeu, toþi suntem egali”


Ieri (miercuri, 3 decembrie 2008), în ºi de Ziua internaþionalã a persoanelor cu dizabilitãþi, la Centrul ªcolar pentru Educaþie Incluzivã nr. 1 Oradea, s-au desfãºurat activitãþi diverse pentru marcarea zilei, dar mai cu seamã pentru ca beneficiarii, copiii centrului, sã se simtã în centrul atenþiei, sãrbãtoriþii zilei, cei mai importanþi „actori” ai manifestãrilor....citeste


 

Vineri, la competiția de înot Special Olympics din Polonia

Darius și Ferenc (elevi ai C.S.E.I nr.1 Oradea) au cucerit aurul și argintul


Darius Maghiar și Kalmar Ferenc, elevi ai Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă nr. 1 Oradea, s-au întors victorioși (cu medaliile de aur și argint) de la competiția de înot Special Olympics care a avut loc, vineri, 28 noiembrie 2008, în Rybnic, Polonia....citeste


 

Astăzi, la C.S.E.I. nr. 1 Oradea

Carnavalul toamnei...


Un colectiv de dascăli inimoși de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă nr.1 Oradea a pus la cale pentru luna noiembrie (și nu numai) un buchet de activități educative. Manifestările au debutat luni (10 noiembrie 2008), cu un curs de formare pentru profesori, desfășurat în cadrul parteneriatului școlar Comenius "O viață mai bună pentru copiii cu CES", proiect internațional coordonat de psiholog Teodora Pantazi, iar astăzi (vineri), a fost programat Carnavalul toamnei, prima acțiune din cadrul parteneriatului educațional „Mâini de aur” (un parteneriat al C.S.E.I. nr.1 Oradea și Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Senzorială)....citeste


 

În „Săptămâna Comenius”,

„O viață mai bună pentru copiii cu CES”


Săptămâna 26 – 30 mai 2008 este considerată la nivel european „Săptămâna Comenius”.
În cadrul parteneriatului școlar multilateral Comenius „O viață mai bună pentru copiii cu CES” a fost stabilită o activitate de proiect în cadrul căreia se vor derula mai multe manifestări, atât relaționate cu proiectul amintit cât și în vederea marcării implicării C.S.E.I. nr. 1, Oradea, în tot ceea ce înseamnă dimensiunea europeană. ...citeste


 

De miercuri până sâmbătă, la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă nr. 1 Oradea

Reuniune de proiect în cadrul Parteneriatului școlar multilateral Comenius


Timp de patru zile, miercuri, joi, vineri și sâmbătă (27 februarie – 1 martie 2008), Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă nr. 1 Oradea (în calitate de coordonator de proiect) găzduiește reuniunea de proiect „Să facem viața copiilor cu CES mai bună!”, cu participarea partenerilor din Portugalia, Letonia, Turcia și Bulgaria......citeste


 

Vineri, 21 decembrie 2007

Cu colindul la Camera Notarilor Publici Oradea


Grupul de colindători de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 1 Oradea a trecut, vineri, și pe la Camera Notarilor Publici din Oradea, unde a fost primit chiar de Moșul, aflat și el în misiune, cu daruri pentru copiii notarilor orădeni. ...citeste


 

vineri, 29 martie 2024, 11:23:16 Ora standard a Europei de Est