Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 februarie 2024

Statul plătește suplimentar 56 de universități de stat și particulare, în acest an, ca să formeze peste 32 de mii de viitori profesori. Cea mai mare creștere față de anul universitar precedent e la Universitatea din Oradea – 700 de locuri în plus

În anul universitar 2023-2024, statul vrea să formeze peste 32.200 de studenți care ar putea să devină profesori, potrivit datelor din ordinul ministrului Educației nr. 6.234/2023. Este vorba despre ordinul prin care a fost aprobată lista universităților cu programe de formare psihopedagogică. Numărul locurilor a crescut cu aproape 20% față de anul trecut, cu mențiunea că anul trecut în listă nu figura numărul de locuri pentru o serie de universități, iar o universitate particulară este nouă pe această listă – Universitatea „Tibiscus” din Timișoara, care primește 100 de locuri.
Amintim că 56 de universități vor organiza programe de formare psihopedagogică pentru profesori, în anul universitar 2023-2024. Acest lucru înseamnă că pot fi școlarizați 32.250 de studenți care vor să devină profesori.

În anul universitar 2023-2024, la fel ca în fiecare an, universitățile cu cei mai mulți studenți care pot fi școlarizați sunt următoarele:

Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca – 3.500;
Universitatea din București – 3.000;
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași – 2.400;
Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București – 1.600;
Universitatea din Craiova – 1.500;
Universitatea din Oradea – 1.500;
Universitatea de Vest din Timișoara – 1.500;
Universitatea „Transilvania” din Brașov – 1.100;
Academia de Studii Economice din București – 1.000;
Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu – 1.000;
Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava – 1.000;
În anul universitar 2022-2023, numărul maxim de studenți care au putut fi școlarizați a fost de 26.880. Creșterea cu 5.370 de studenți este influențată de faptul că pe lista de anul trecut în dreptul a 6 universități era afișat „N/A”. Dacă aceste 6 universități și-a menținut cifra de școlarizare pentru modulul psihopedagogic, atunci noutățile ar fi doar în dreptul Universității Tehnice de Construcți București, care primește 50 de locuri în plus, la Univeristatea din Oradea, care are o creștere de 700 de locuri și la Universitatea din Petroșani – 30 de locuri în plus.

Regulile de finanțare pentru universități prevăd că pentru un student la licență, care urmează modulul de pregătire pedagogică, instituția de învățământ primește cu 16% din alocația pentru finanțarea de bază pe student echivalent unitar mai mult decât pentru un student care nu urmează acest modul. Pentru un student la master, care urmează de regula modului II pedagogic, finanțarea este cu 32% peste alocația pentru finanțarea de bază pe student echivalent unitar.

Școli | Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Orizont” Oradea

Momente de sărbătoare la CSEI ,,Orizont” Oradea

Concursul de tradiții și obiceiuri „Nașterea Domnului - Dar de Crăciun”


Iarna, când toți copiii sunt fascinați de atmosfera Crăciunului, Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Orizont" Oradea a organizat și în acest an Concursul de tradiții și obiceiuri „Nașterea Domnului-Dar de Crăciun", activitate cuprinsă in C.A.E.R, al Ministerului Educației, ediția a XIII-a. ...citeste


 

În cadrul Proiectului Erasmus KA210 ,,Having Fun in Learning-Gamification

Marţi, a debutat mobilitatea de la Oradea, cu parteneri internaționali din Estonia, Ungaria și Țările de Jos


Marți, 10 octombrie 2023, la Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Orizont" Oradea, în cadrul proiectului Erasmus+ KA210 ,Having Fun In Learning- Gamification", nr. de identificare proiect 2022-1-EE01-KA210-SCH-000081117, a debutat mobilitatea din Oradea (10-14 octombrie 2023)....citeste


 

Masă rotundă

„De la lege la realitate - despre integrarea școlară în noua viziune a legii învățământului românesc


Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Orizont" Oradea a organizat, joi, 8 iunie 2023, Masa rotundă, intitulată „De la lege la realitate - despre integrarea școlară în noua viziune a legii învățământului românesc". Evenimentul s-a desfășurat la sediul Sindicatului Liber din Invățământ Bihor....citeste


 

La Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Orizont” Oradea

Am sărbătorit Ziua Copiilor


Dacă păstrezi copilăria mereu cu tine, nu vei îmbătrâni niciodată, spunea Tom Stoppard....citeste


 

Competiția sportivă de tenis de masă

Cupa Orizont


„Voinţa de a câştiga este importantă, dar să te pregăteşti este vital", spune Joe Paterno....citeste


 

Proiectul regional de folclor și tradiții a ajuns, astăzi, pe scena Palatului orădean

„Tradiții românești”, concurs interjudețean, aflat la cea de-a VI-a ediție


,,Un popor fără tradiţii este un popor fără viitor", spunea Alberto Lleras Camargo....citeste


 

În cadrul proiectului regional ,,Tradiții românești”, ediția a VI-a, joi, la Palatul Copiilor, va avea loc,

,,Șezătoare la români”


Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Orizont" Oradea organizează ,,Șezătoare la români" în cadrul proiectului regional ,,Tradiții românești", ediția a VI-a, proiect inclus în C.A.E.R. al M.E. 2023, poziția 242. ...citeste


 

Proiectul educativ județean ,,Întâlnirea cu trecutul”, ediția a VI-a

Sărbătorim 1 Decembrie


Centrul Școlar de Educație Incluzivă ,,Orizont" Oradea a desfășurat în data de 28.11.2022, la Muzeul Țării Crișurilor Oradea, activitatea educativă ,,Sărbătorim 1 Decembrie", în cadrul proiectului educativ județean ,,Întâlnirea cu trecutul", ediția a VI-a. ...citeste


 

Conferința de diseminare Erasmus+

,,Împreună suntem (mai) puternici”


C.Ș.E.I. ,,Orizont" Oradea a organizat, în 2 noiembrie 2022, la Biblioteca Județeană ,,Gh. Șincai" Bihor, Conferința de diseminare Erasmus+ ,,Împreună suntem (mai) puternici", în colaborare cu I.Ș.J. Bihor și C.C.D. Bihor. Participanții au fost reprezentanți ai D.P.P.D. Oradea, Universității din Oradea, I.Ș.J. Bihor, C.C.D. Bihor, C.J.R.A.E. Bihor, D.G.A.S.P.C. Bihor, C.J. Bihor, Biblioteca Județeană ,,Gh. Șincai" Bihor, profesori, reprezentanți ai unor instituții școlare din județ: C.Ș.E.I. Nr. 1 Oradea, C.Ș.E.I. ,,Cristal" Oradea, C.Ș.E.I. ,,Bonitas" Oradea, Liceul Tehnologic Special Nr. 1 Oradea, G.P.P. Nr. 56 Oradea, G.P.P. Nr. 30 - ,,Mugurel" Oradea, Grădinița Româno-Americană, Școala Gimnazială Nr. 1 Tărian, Școala Gimnazială Nr. 1 Chijic, Școala Gimnazială Nr. 1 Remetea, Școala Gimnazială ,,N. Bălcescu" Oradea, Colegiul Economic ,,Partenie Cosma" Oradea. ...citeste


 

Diseminare proiecte și cursuri

Proiectul Erasmus+ Mobilități pentru Educația Adulților


Proiectul Erasmus+ Mobilități pentru Educația Adulților 2021-1-RO01-KA121-ADU-000006471 este implementat de un consorțiu format din trei organizații: Centrul European ACTA ,în calitate de coordonator, și partenerii: Colegiul Național ,,Emanuil Gojdu" Oradea și Centrul Școlar de Educație Incluzivă "Orizont" Oradea. ...citeste


 

Educația pentru sănătate, fie ea formală sau nonformală, e bine să înceapă cât mai devreme!

,,Sănătate cu de toate”


,,Ai grijă de corpul tău, pentru că este singurul loc în care va trebui să trăiești", spunea Jim Roha, scriitor, predicator, autor de cărți despre dezvoltarea personală. ...citeste


 

La Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Orizont” din Oradea

15 martie a fost o zi de mare sărbătoare


În prag de primăvară, Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Orizont" din Oradea a organizat marți, 15 martie, un eveniment deosebit intitulat „Ziua porților deschise". ...citeste


 

Zile de sărbătoare la C.Ș.E.I. ,,Orizont”

Întâlnirea de la Oradea a partenerilor în cadrul proiectului Erasmus Ka229 ,,Together We Are Strong”


C.Ș.E.I. ,,Orizont" Oradea s-a îmbrăcat în haine de sărbătoare, joi, 3 martie 2022, pentru a-și primi oaspeții și invitații....citeste


 

În 4 martie

Ziua porţilor deschise la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Orizont Oradea şi C.S.E.I. Nr. 1 Tileagd


Cu ocazia organizării „Zilei porților deschise", în data de 4 martie 2020, C.S.E.I. „Orizont" și-a deschis porțile pentru toți cei interesați să viziteze școala, în scopul cunoașterii ofertei educaționale pentru anul școlar 2020-2021, precum și prezentarea activităţilor instructiv-educative și de recuperare, desfășurate în instituție....citeste


 

Astăzi, la C.S.E.I „Orizont” Oradea

„Ziua porților deshise”


Colectivul C.S.E.I „Orizont" Oradea organizează, astăzi (miercuri, 4 martie 2020), „Ziua porților deshise"....citeste


 

În cadrul proiectului educativ S.N.A.C. ,,Acceptă-mă așa cum sunt”

Împreună pentru ,,Unire”


Joi, 23 ianuarie 2020, a avut loc o nouă activitate din cadrul proiectului educativ S.N.A.C. ,,Acceptă-mă așa cum sunt", coordonat de profesor itinerant și de sprijin Susa Gabriela Maria. ...citeste


 

Ajuns la cea de-a XII-a ediție

Festivalul Internațional ,,Nașterea Domnului - Dar de Crăciun”


Centrul Școlar de Educație Incluzivă ,,Orizont" Oradea a avut onoarea și în acest an 2019, să aibă musafiri de seamă, dar și parteneri fideli, care nu sunt puțini, an de an, festivalul câștigând noi și noi prieteni, participanți, colaboratori și sponsori....citeste


 

Marți, în Parcul 1 Decembrie

În jur de 250 de elevi au participat la activitatea din cadrul Proiectului interjudețean „Inimi pentru inimi”


În urmă cu 12 ani, ne-am propus să inițiem o acțiune de solidaritate, numită „Inimi pentru inimi", dedicată copiilor cu dizabilități, care în timp a luat amploare sub forma unui proiect interjudețean. ...citeste


 

Marți, în cadrul Proiectului interjudețean „Inimi pentru inimi”

Conferința interjudețeană cu tema „Împreună pentru integrare, toleranță și acceptare”


În cadrul Proiectului interjudețean „Inimi pentru inimi", menit să sărbătorească Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, ediţia a XII-a, inclus în C.A.E.R.I. al M.E.N. poziția 327, coordonat de C.S.E.I. „Orizont" Oradea, în data de 3 decembrie 2019, începând cu ora 15, la Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai", Oradea. s-a organizat pentru prima dată Conferința interjudețeană cu tema „Împreună pentru integrare, toleranță și acceptare"....citeste


 

Astăzi, 3 decembrie

,,Inimi pentru inimi”, în Parcul 1 Decembrie și la Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Șincai”, Sala „Albastră”


Astăzi,3 decembrie 2019, cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi, Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Orizont" Oradea vă invită să luaţi parte la activităţile organizate în cadrul proiectului interjudeţean ,,Inimi pentru inimi", inclus în C.A.E.R.I al M.E.N. la poziţia 327....citeste


 

Proiectul educațional

„Cu părinții alături”


Joi, 21.11.2019, zi de sărbătoare, atât la propriu cât și la figurat, în Orășelul Copiilor din Oradea, s-a desfășurat una dintre activitățile proiectului educațional „Cu părinții alături" de la C.Ș.E.I. „Orizont", coordonat în acest an de către prof. itinerant/de sprijin Benyi Carmen Loredana....citeste


 

Marți, la Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai”

Workshop-ul cu tema „Un joc pentru fiecare”


Comisia metodică a profesorilor psihopedagogi TTL de la C.S.E.I. „Orizont" Oradea în data de 15. 10. 2019, a organizat, în colaborare cu Asociația pentru Educație și Formare „TopFormalis" Oradea la Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai", Oradea workshop-ul cu tema „Un joc pentru fiecare" dedicat lansării de carte cu același nume. ...citeste


 

13 septembrie 2010 – 9 septembrie 2019

„Cum se scrie istoria „Orizontului”


Iată că suntem la o ediție jubiliară, a primului deceniu, a Centrului Școlar de Educație Incluzivă ,,Orizont" Oradea. ...citeste


 

În cadrul proiectului educativ ,,Tradiții românești”,

Festivalul-Concurs Regional de Folclor și Tradiții ,,Șezătoare la români”


Festivalul-Concurs Regional de Folclor și Tradiții ,,Șezătoare la români", activitatea principală a proiectului educativ ,,Tradiții românești", înscris în C.A.E.R. al M.E.N.- poziția 307, ediția a IV-a, s-a desfășurat la Palatul Copiilor și Elevilor Oradea, vineri, 19 aprilie 2019....citeste


 

În 6 martie,

Ziua porţilor deschise la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Orizont, Oradea şi structura CSEI Nr. 1 Tileagd


În data de 6 martie 2019, C.S.E.I. „Orizont" Oradea și-a deschis larg porțile pentru toți cei interesați să viziteze unitatea noastră şcolară în scopul familiarizării cu activităţile instructiv-educative, dar şi cu personalul inimos al şcolii. ...citeste


 

Vineri, la I.S.J. Bihor, a fost lansată cartea

,,Centenarul Marii Uniri în Școala Românească”


Vineri, 8 martie 2019, într-o zi frumoasă, a avut loc lansarea cărții cu ISBN și descrierea CIP a Bibliotecii Naționale ,,Centenarul Marii Uniri în Școala Românească la I.Ș.J. Bihor. Centrul Școlar de Educație Incluzivă ,,Orizont" Oradea, I.S.J. Bihor și prof. Cărădan Adina, coordonatoarea cărții au mulțumit tuturor profesorilor, inspectorilor, invitaților care au dorit să le fie alături....citeste


 

Vineri, 8 martie, la I.Ș.J. Bihor, ora 12, va fi lansată cartea

,,Centenarul Marii Uniri în Școala Românească”


Inspectoratul Școlar Județean Bihor și Centrul Școlar de Educație Incluzivă ,,Orizont" Oradea vă invită, vineri, 8 martie 2019, la I.Ș.J. Bihor, ora 12, în Sala de ședințe, la lansarea cărții cu ISBN și descrierea CIP a Bibliotecii Naționale ,,Centenarul Marii Uniri în Școala Românească"....citeste


 

De Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi

„Inimi pentru inimi”


În urmă cu 11 ani, ne-am propus să inițiem o acțiune de solidaritate, numită „Inimi pentru inimi", dedicată copiilor cu dizabilități, care în timp a luat amploare sub forma unui proiect interjudețean. ...citeste


 

C.S.E.I. ,,Orizont”

,,Șezătoarea” pentru cunoașterea și păstrarea tradiției străbune


Centrul Școlar de Educație Incluzivă ,,Orizont" Oradea a organizat vineri, 30 martie 2018, la Palatul Copiilor și Elevilor Oradea, evenimentul educativ ,,Șezătoare", cu participare interjudețeană directă, activitate înscrisă în Proiectul educativ județean ,,Tradiții românești", proiect aflat la ediția a III-a. ...citeste


 

Ieri, la Arcadia, cea de-a X-a ediție a Festivalului Internațional

,,Nașterea Domnului – Dar de Crăciun” (X)


Festivalul Internațional ,,Nașterea Domnului - Dar de Crăciun", ajuns la cea de-a X-a ediție, este cuprins în C.A.E.N. al M.E.N. Domeniul XIII, poziția 11 din 20.12.2017....citeste


 

Centrul Școlar de Educație Incluzivă ,,Orizont” din Oradea

Ediție jubiliară (a X-a) - Festivalul Internațional ,,Flori de mai”


Cu două zile înainte de 1 Iunie, Ziua Internațională a Copilului, sala Arcadia a Teatrului,,Regina Maria" din Oradea, a fost în mai multe rânduri neîncăpătoare, cu prilejul ediției jubiliare (a X-a) a Festivalul Internațional ,,Flori de mai" - 2017....citeste


 

Joi, la Arcadia

A IX-a ediție a Festivalului Internațional „Nașterea Domnului – Dar de Crăciun”


Crăciunul este una dintre sărbătorile cele mai importante pentru creştini: este Naşterea Mântuitorului, timp al bucuriilor, al păcii şi al liniştii sufleteşti. ...citeste


 

Astăzi, la ,,Arcadia”

Cea de-a IX-a ediţie a Festivalului Internaţional ,,Naşterea Domnului - Dar de Crăciun”


Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă ,,Orizont" Oradea organizează, astăzi (joi, 8 decembrie 2016), cea de-a IX-a ediţie a Festivalului Internaţional ,,Naşterea Domnului - Dar de Crăciun", prevăzut în CAEN 2016, poziţia 18. ...citeste


 

Joi, la ,,Arcadia”,

Festivalul Internațional ,,Flori de mai” – ediția a IX-a


Joi, 19.05.2016, la Teatrul ,,Regina Maria", sala ,,Arcadia", a avut loc a IX-a ediție a Festivalului Internațional ,,Flori de mai". ...citeste


 

Miercuri, la Palatul Copiilor şi Elevilor

Festivalul Creștin Internațional „Nașterea Domnului - Dar de Crăciun”


Miercuri, 9 decembrie 2015, la Palatul Copiilor şi Elevilor din Oradea s-a desfășurat cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Creștin Internațional „Nașterea Domnului - Dar de Crăciun", organizat de Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Orizont" Oradea, sub coordonarea directorilor, prof. dr. Angela Marușca și directorul adjunct, prof. Gina Popa, a prof. Adriana Ficuț, Cristina Cristea şi a altor cadre didactice care au dat o mână de ajutor în derularea activităţilor....citeste


 

Dacă e Florar, avem

Festivalul Internaţional „Flori de mai”, ediţia a VIII-a


Miercuri, 13.05.2015, la Teatrul „Regina Maria" sala „Arcadia" a avut loc a VIII-a ediţie a Festivalului Internaţional „Flori de mai", prilej cu care Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Orizont" Oradea prin d-ra director dr. Angela Maruşca şi prof. psih. Adriana Ficuţ au adunat colaboratorii, partenerii şi sponsorii pentru a le oferi tuturor un program artistic de înaltă clasă....citeste


 

Ediția a VII-a a Festivalului Creștin Internațional

„Nașterea Domnului – Dar de Crăciun”


Vineri, 12.12.2014, Teatrul „Regina Maria", sala „Arcadia", a găzduit cea de-a VII-a ediție a Festivalului Creștin Internațional „Nașterea Domnului - Dar de Crăciun", organizat de Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Orizont" Oradea, sub coordonarea directorilor, prof. dr. Angela Marușca și directorul adjunct, prof. Gina Popa, dar și a prof. Adriana Ficuț, Cristina Cristea și Carina Florin....citeste


 

Întalnire in cadrul proiectului

„Cuvânt și artă pentru tinerii elevi prin intermediul IT


În urmă cu două săptămâni, o delegație a școlii Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztõ Speciális, instituția parteneră a proiectului, din Ungaria, Budapesta, formată din 10 elevi și 9 cadre didactice au pornit în aventura celei de-a doua mobilități programată în cadrul proiectului Comenius ,,Ways via IT"....citeste


 

Joi, la „Arcadia”

Festivalul Internațional „Flori de mai”, ediția a VII-a


Joi, 15 mai 2014, Teatrul „Regina Maria”, sala „Arcadia”, a găzduit cea de-a VII-a ediție a Festivalului Internațional „Flori de mai”, organizat de Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Orizont” Oradea, sub coordonarea directorilor, prof. dr Angela Marușca și directorul adjunct, prof. Adriana Ficuț. ...citeste


 

„Nașterea Domnului, Dar de Crăciun”, ediția a VI-a

Tema „Magia Crăciunului”


Crăciunul este sărbătoarea cea mai importantă pentru creștini; este sărbătoarea Nașterii Mântuitorului, timp al bucuriilor, al păcii și al liniștii sufletești. ...citeste


 

La „Orizont” - un nou proiect Comenius

„Stil de viață sănătos” - „Healthy Lifestyle”


La C.Ș.E.I. „Orizont” din Oradea - Școală europeană -, se derulează începând din acestă toamnă proiectul multilateral Comenius „Healthy Lifestyle”, coordonat de reprezentantul oficial al centrului, doamna director, prof. dr. Marușca Angela, proiect finanțat de Comisia Europeană....citeste


 

Cea de-a V-a ediție a Festivalului

„Nașterea Domnului, dar de Crăciun”


Crăciunul sau Nașterea Domnului este o sărbătoare deosebită. Oamenii își fac daruri pentru a-și arăta dragostea. Primul Crăciun a fost atunci când Dumnezeu a oferit darul Său omenirii. Acest dar a fost Iisus Hristos, Fiul Său....citeste


 

Marți, la C.Ș.E.I. ,,Orizont” – diseminare de proiecte

C.Ș.E.I. ,,Orizont” Oradea deține titlul de școală europeană


Marți, 4 decembrie 2012, în cadrul unei manifestări care a vizat diseminarea a două proiecte și lansarea unui nou proiect, aveam să află că C.Ș.E.I. ,,Orizont” Oradea deține din acest an titulatura de școală europeană – „prin strădania și proiectele derulate de întreg colectivul” - după cum avea să sublinieze directorul adjunct, dna prof. Elena Erdeli....citeste


 

3 decembrie

Ziua în care Europa marchează „Ziua Persoanelor cu Dizabilități”


Această zi este importantă atât pentru angajații Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Orizont” Oradea cât și pentru orădenii care au dorit să fie solidari cu persoanele cu dizabilități. ...citeste


 

La Orizont...

„Podul prieteniei”- etapa internațională


În 28 mai 2012, la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Orizont” din Oradea, s-a desfășurat etapa internațională a concursului de desene/colaje din cadrul proiectului concurs internațional „Podul prieteniei”, coordonat de directorul adjunct prof. Erdeli Elena. ...citeste


 

Școala altfel

Ziua Păsărilor, ediția a cincea


În cadrul săptămânii „Școala altfel”, elevii de la CSEI „Orizont” din Oradea au sărbătorit luni (2 aprilie 2012), cea de-a cincea ediție a Zilei Internaționale a Păsărilor. ...citeste


 

De Ziua Femeii, la „Orizont”

Poezii și cântece dedicate mamei


Ziua Femeii nu a trecut nesărbătorită așa cum se cuvine nici la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Orizont” Oradea....citeste


 

Asociația Națională a Profesorilor Psihopedagogi „Orizont” (ANPPO) Oradea

Statutul profesorului psihopedagog în învățământul românesc


Miercuri, 29 februarie 2012, la sala de ședințe a Consiliului Județean Bihor, a avut loc Conferința de lansare a Asociației Naționale a Profesorilor Psihopedagogi „Orizont” (ANPPO) Oradea, având ca temă „Statutul profesorului psihopedagog în învățământul românesc. ...citeste


 

Pentru ziua de 3 decembrie

„Inimi pentru inimi!”


Deoarece data de 3 decembrie 2011(când se sărbătorește Ziua persoanelor cu dizabilități) va fi la sfârșit de săptămână, în zilele de marți și miercuri, respectiv 29 și 30 noiembrie 2011, la C.S.E.I. „Orizont” Oradea s-au derulat activități instructiv-educative în cadrul proiectului „Inimi pentru inimi,” inițiat și coordonat de profesor Maier Daniela, sprijinită de un grup de colegi profesori din școală. ...citeste


 

Joi, la Teatrul „Arcadia”

Festivalul național „Nașterea Domnului - Dar de Crăciun” (a IV-a ediție)


Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Orizont” Oradea a organizat joi, 8 decembrie 2011, la Teatrul „Arcadia”, cea de-a IV-a ediție a Festivalului național „Nașterea Domnului – Dar de Crăciun”....citeste


 

Proiectul – concurs internațional „Podul prieteniei”

Vernisajul expoziției și jurizarea lucrărilor


Conducerea Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Orizont” din Oradea ne-a invitat, joi (24 noiembrie 2011) la vernisajul expoziției de desene cu tema „Impresii de vacanță”, manifestare cuprinsă pe agenda proiectului internațional „Podul prieteniei”....citeste


 

Diseminare proiect

Acțiunea mobilități individuale


„Pleci ca o „carte de vizită” și te întorci ca o „carte” (plină de experiențe colorate și de pagini parfumate).” ...citeste


 

Marți și miercuri,

„Zilele școlii” la C.S.E.I. „Orizont”


Colectivul de cadre didactice de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Orizont” din Oradea și-a propus să serbeze „Zilele școli”, printr-un program special dedicat copiilor, care a debutat marți, 31 mai 2011, în Ajunul Zilei Copilului....citeste


 

Marți, la Teatrul „Arcadia”

Festivalul „Flori de mai” – ediția a IV-a


Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Orizont” din Oradea a organizat, marți (17 mai 2011), la Teatrul de Stat pentru Copii și Tineret „Arcadia” din Oradea, cea de-a IV-a ediție a Festivalului cultural național „Flori de mai”....citeste


 

La C.S.E.I. „Orizont”

Expo Iepuraș


Odată cu primele raze ale soarelui de primăvară, natura reînvie și coboară lumina în sufletul nostru, vestind miracolul Învierii Domnului....citeste


 

2 aprilie – Ziua mondială de conștientizare a autismului

„Să cunoaștem mai bine autismul!”


Și la Oradea, Asociația SOS Autism Bihor a lansat invitația de a lua parte la evenimentele organizate pentru marcarea Zilei mondiale de conștientizare a autismului. ...citeste


 

Podul prieteniei

Un dar pentru mama


„Un dar pentru mama” este cea de-a doua activitate desfășurată în cadrul proiectului –concurs internațional „Podul prieteniei”, proiect coordonat de Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Orizont” Oradea. Inițiatoarele proiectului sunt director adjunct, prof. Elena Erdeli și director, prof. dr. Angela Marușca. ...citeste


 

„Special Olympics” – la tenis de masă, etapa județeană

Inaugurarea sălii de sport la... „Orizont”


Joi, 24 februarie 2011, la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Orizont” din Oradea, s-a desfășurat competiția „Special Olympics” – la tenis de masă, etapa județeană cu participarea a 36 de sportivi din învățământul special al județului Bihor. ...citeste


 

Proiect – concurs internațional

Podul prieteniei... continuă!


„Omagiu pentru Eminescu” este prima activitate desfășurată în cadrul proiectului – concurs internațional „Podul prieteniei”, proiect coordonat de Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Orizont” din Oradea. ...citeste


 

Proiect școlar județean

„Curiozitate și adevăr”


„Curiozitate și adevăr” este proiectul școlar județean reluat în data de 12 ianuarie 2011 la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Orizont”, sub coordonarea prof. psiholog Denes Melinda, director - prof. dr. Marușca Angela și director adjunct - prof. Erdeli Elena. ...citeste


 

Vine Moș Crăciun, vine din străbuni

Cu desaga-i plină de dar și lumină...


Vineri, 18 decembrie 2010, elevii C.S.E.I. „Orizont” au dorit să-i cânte lui Moș Crăciun colinde noi, dar și străvechi, să interpreteze rolul magilor și al păstorilor, dar și pe cel al Fecioarei Maria, maica Pruncului Sfânt, care nu și-a aflat un pic de sălaș în tot Betleemul, pentru a da naștere celui mai sfânt copilaș. ...citeste


 

Festivalul interjudețean „Nașterea Domnului, dar de Crăciun”

A treia ediție, într-o nouă formulă – „Orizont”


De doi ani încoace, ridicăm și coborâm cortina peste micii colindători care vin la Festivalul interjudețean „Nașterea Domnului, dar de Crăciun”, festival care în acest an, 2010, a ajuns la cea de-a III-a ediție. ...citeste


 

Proiect interjudețean inițiat și coordonat de C.S.E.I „Orizont”

Inimi pentru inimi


Vineri, 3 decembrie 2010, în și de Ziua internațională a persoanelor cu handicap, reprezentanți ai C.S.E.I „Orizont” Oradea vor fi prezenți între orele 11.15 și 12.15, în piața Independenței, pe esplanada din jurul statuii ecvestre a lui Mihai Viteazul....citeste


 

La culesul roadelor proiectelor

„SOS Natura”... la „Orizont”


Așa precum se spune că „toamna se numără bobocii”, se mai zice că se-adună și recolta. Ce recoltă să aduni?... Ceea ce ai semănat. ...citeste


 

Miercuri, lansarea proiectului Comenius

„Magia naturii ne invită la joacă”


Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Orizont” din Oradea, în parteneriat cu școlile speciale The Bridge School Business and Enterprise College, Telford, din Marea Britanie, Schule am Beilstein - Schule mit dem Förderschwerpunkt ganzheitliche Entwicklung, Kaiserslautern, Germania și Szkola Podstawowa nr 11 Oddzialami Integracyjnymi, Katowice, din Polonia, a lansat, miercuri (3 noiembrie 2010), proiectul „Magia naturii ne invită la joacă”. ...citeste


 

13 septembrie 2010 (sau) Cum se scrie istoria

O nouă perspectivă, un nou „Orizont”


Să fie oare o zi norocoasă sau una cu ghinion ziua de 13 septembrie? Întâi de toate este ziua începerii cursurilor unui nou an școlar. ...citeste


 

vineri, 29 martie 2024, 07:00:51 Ora standard a Europei de Est